Permalänk
Medlem

Val av Laptop

Hej allihopa !

Nu när tillvaron utan dator har blivit för svår har jag bestämt mig för att skaffa en. Tidigare har jag haft en stationär dator och anledningen till att jag beger mig av mot det bärbara hållet är att jag nu inte har plats för en stationär samt att jag är beroende av att kunna ta datorn med mig.
Tanken var först att en Asus G50V skulle införskaffas eftersom att spela står högt på önskelistan (skolarbeten skall förstås också göras, hehe..). Men sen rykten om att Asusen kommer dröjja ändå till dagarna runt början av Oktober innan den kommer in på en del lager (däribland hos den butiken jag beställt den från) uppkom har intresset svalnat lite. Är ganska angelägen om att få datorn före dess så en ny plan har fått ritats upp.
Till skillnad från i de 17 tum stora datorerna värld så är det i 15.4 tummarnas lite marigare att hitta prestanda laptops. Sökning med lupp har gjorts ett tag och jag tror nu att jag har hittat en kandidat.
Nämligen Clevo M860 TU Corsair-GT, datorn i fråga finns att köpas hos Ggs data i Gbg och länk till datorn finns här:

http://www.ggsdata.se/laptops/corsairm860tugt-9400.html

Den datorn är några smulor dyrare än G50:in men man får med en hel del godis också. Bla:

Bättre processor (där Clevon besitter en T9400 2.53 Ghz, 6mb cache jämfört mot Asusens P8600 2.4 Ghz, 3mb cache)

Bättre skärm (1920 x 1200 bilpunkter mot asusens 1440 x 900, jag vet att man sällan spelar i denna upplösningen men när man pysslar i Windows kan det ibland vara skönt med lite högre upplösning)

Bättre Grafikkort (9800m GT 512 Mb mot Asusens 9700 GT 512 Mb)

Bättre batteri (8 cells jämfört G50:ins 6 celliga)

Snabbare fast mindre hårddisk (7200 Rpm, 250 Gb jämfört mot G50:ins 320 Gb, 5400 Rpm)

Snabbare fast mindre ram (1x 2048 mb, 1066 Mhz ddr3 jämfört mot Asusens 2x2048 mb 800 Mhz ddr2.) Jag tänkte dock höra med dem om de kunde slänga i en extra 2 gbs 1066 Mhz sticka i Clevon.

Jaja jag tror ni förstår, man får alltså lite bättre komponenter i de flesta avseenden. Vet dock inte om jag föredrar Linux så det operativet kommer högst troligt bytas ut mot Ultimate. Min fråga är nu om det är värt att lägga pengarna på denna laptop. Jag har inte funnit så mycket info om den och det är just därför jag frågar er här. Att den presterar bra i spel (har läst tester på syster datorn Deviltech 9000 DTX) är klart men hur är det med exempelvis kylningen ? Har ju som sagt läst tester på en dator som heter Dt 9000 DTX och den verkar ju nästan vara identisk med Clevon om man kollar på hårdvara och utseende, har dock inte hittat så många bilder på just Clevon så jag kan ju ha fel.

Nu har jag babblat klart och vill veta vad ni har att säga. Är det här ett bra köp? Kommer det bli krånligt med att hitta programvara till tex grafikkort ?
All kritik är av intresse så sätt igång och skriv.

Ps: Om ni vill se recensionen om Deviltechen finns den att hitta på denna länk:

http://www.notebookcheck.net/Review-nVidia-GeForce-9800M-GT-G...

Permalänk

Köpte du den eller?

Jag är också intresserad av en M860TU men är också lite fundersam på det här med drivrutiner. Grafikkort etc kommer ju inte vara några problem, det hittar man ju alltid hos tillverkaren i vanliga fall. Jag tänker mer på programvara som optimerar systemet. Deviltech hade tex programvara som klockar ner processorn och grafikkort för att tysta ner fläkten vilket är intressant för mig.