Permalänk

handkontroll till datorn

hej ja bhöver lite hjälp ja har tänkt o göra en kontroll till min dator av en ps2 kontroll o byta ut koplingen till en usb som ja kan ha till spel vet dnågon om det finns en länk på det redan elle om det går o göra så???

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Finns en sådan för 99 kronor på Clas Ohlson.
Stödjer dessutom två kontroller.

Permalänk

blir tacksam för alla svar

Permalänk
Medlem

Kikade lite på att göra samma sak när min adapter vägrade fungera i Vista, men det hela föll lite på att PSX2 kontrollen till skillnad mot XBOX kontrollen tydligen inte följer USB standarden.

Däremot finns det rätt gott om guider för att konvertera playstation 2 kontroller till paralellporten(skrivarporten).

Klicka

Guiden i länken är för PSX men då PSX2 är bakåtkompatibel bör det fungera på samma sätt.

Jag är däremot helt övertygad om att man själv BORDE kunna plocka ihop kretsar liknande de som adaptrarna använder sig utav. Men det innebär ju att man dels måste köpa komponenterna, och dels vara rätt hyfsat slängd i programmering för att få skiten att funka.

Enkelt uttryckt: Det är för svårt.

Permalänk
Medlem

Håller med Seires,

99 kr på classes, har en själv funkar perfekt. (i Xp iaf)

Visa signatur

AMD Phenom2 940BE | Gigabyte MA790X-UD3P | 4850 CrossfireX | Corsair 4 gig pc6400 | 550 gig HDD's | Antec Threehundred | 450 Watt Ace | Win7 <-> Thinkpad R60 + Win7 & 4 gig RAM <-> Asus G53JW-SZ154V + SSD Intel 320 120gb + Win7 <-> Rasberry pi revB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ramsam
Håller med Seires,

99 kr på classes, har en själv funkar perfekt. (i Xp iaf)

mm, sen använder du bara ett program som heter joytokey och då kan du styra i stort sätt allt använder det själv och har aldrig haft nå problem.

Permalänk
Medlem

Är det någon som har fått igång den där adaptern med en PS2 gitarr? Jag får det fasiken inte att funka hur mycket jag än försöker