Permalänk
Medlem

Moderkort till Filserver

Jag ska försöka vara kortfattad, filserven börjar bli riktigt seg sen den fick flytta till fiberlina, sitter nu en Sempron 3200+ på en gammal Asusplanka, som nu har spelat ut roll och ska bytas ut.

Min tanke är att när jag ändå byter ska jag byta till ett moderkort som har ett större antal SATA och IDE-portar samt integrerad grafikkort, så jag slipper ha en massa kontrollerkort och grafikkort i burken i onödan.

Av ekonomiska skäl tänkte jag hålla mig till en AM2-planka, men nu är det så pass att jag tamef*n inte kan hitta nått riktigt lämpligt kort.
I burken sitter för stunden 13 diskar, 9 SATA och 4 IDE, så drömmen vore ju 2 IDE(1 funkar också), 8 SATA, integrerad grafik samt 2 nätverksportar.

Det närmaste jag hittar är detta: Foxconn N570SM2AA-8EKRS2H, Men på den finns ingen grafik, det verkar vara en utgående modell, ingen av dom stora datorhandlarna säljer det, och dessutom är det ett Foxconn, vilket inte betyder att de inte alls funkar, men jag kör hellre med Asus/Gigabit eller liknande.

Det närmaste jag hittar i övrigt är: Gigabyte GA-MA74GM-S2H, som har grafik, men där finns istället bara 6 SATA, en IDE och en nätverksport, vilket resulterar i att jag måste "slösa" bort några PCI-portar på både nätverkskort och kontrollerkort, portar jag heller spar till framtida bruk, då diskantalet troligen kommer öka ännu mer med tiden.

Hoppas någon har nått tips, bedrövligt att man inte ska kunna hitta sånt här själv när man jobbat flera år på datorbutik, men jag hittar helt enkelt inte något riktigt lämpligt.

Tack på förhand
//Majorn