Hur får jag bort System Volume Information?

Permalänk

Hur får jag bort System Volume Information?

Hej!
Jag vet att den inte ska tas bort ur systemet, men jag gjorde en total kopia (backup) på min HDD till en extern-HDD och nu kan jag inte få bort System Volume Information från den. Har inte lust att foramttera om den. Samma problem med en folder som heter update (som ligger i en folder som heter typ 36e376ce56234e6ab3fc43f72b).
Hjälp mottages tacksamt!
/flourtanten

Permalänk

Testa hoppa in i felsäkert läge och ta bort den. Annars kan det vara så att du inte har rättigheter att ta bort filen. Då kan du antingen fixa de rättigheterna (http://support.microsoft.com/kb/308421) och ta bort den eller så gör du som jag brukar göra på datorer med malware, startar på en live skiva från ubuntu och rensar från den.

Visa signatur

Avatarkreds till: http://imgur.com/HOxIL
Alakai säger: Ryssen skrattar. Norrland hembränner på uppdrag av regeringen. Sälar dör i blyförgiftning, fulla och glada. Förvirringen är total. Kungen är nöjd.

Permalänk
Medlem

"System Volume Information" är en av de osynliga system grejerna som alltid ligger där. Du kan förstås göra den osynlig igen. Eller menar du fick en extra på fel ställe när du gjorde backup?

Ska vi gissa på vilket Windows du sitter på?

Explorer / Tools / "Folder Options" / View
Det finns två typer av osyliga saker som (av)markeras separat.
Hur användbart mitt inlägg var beror på ditt nästa svar.

Prova också Mikael_Berglund svar för den tar bort åtminstone det ena.

Permalänk

Felsäkert läge räckte inte, men länken till Microsoft Support fixade det.
Tack Mikael_Berglund, jag är mycket tacksam! Till dig också panpo98, uppskattar din hjälpsamhet.

Permalänk

Du ska inte ta bort "System volume information" mappen.
Du kan däremot tömma den genom att stänga av funktionen "Återställningspunkter" (under Systemskydd) för disken. Är disken från ett gammalt system så kan man koppla på Återställningspunkter och ta bort funktionen igen.

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk

Tack, men jag skrev det i mitt första inlägg, att jag vet att den inte ska bort från systemet. Detta handlade om en fullkopia av min C: jag gjort till en extern-HDD. Det var där jag ville bli av med den. Tack för omtanken i alla fall.

Permalänk
Vila i frid

Starta upp på en Ubuntu Live-CD och ta bort det kvarvarande skräpet från XP-disken.