MSI Wind U100 2gb och 6 cell batteri, vart?

Permalänk

MSI Wind U100 2gb och 6 cell batteri, vart?

Hej!

Jag har blivit väldigt intresserad av att skaffa en MSI Wind U100, har läst till mig en hel del, och tydligen är 3 cells batteriet väldigt kasst så jag är inne på att skaffa en med 6 cells batteri direkt!
Kollade på prisjakt och upptäckte att alla varianter av U100 bara har 3 cells batteri, den jag är intresserad av är den med 2 gb inbyggt minne.
Finns det att köpa någonstans i Sverige en MSI Wind U100, 2GB och 6 Cells-batteri? Vet att det finns på Ebay, men då får man engelsk tangentbord, vilket jag gärna slipper!

Har förstått att man kan köpa en 3 Cells-variant och sen köpa ett 6 cells batteri på Ebay, men känns sådär att spendara 4000kr på datorn och sen behöva lägga runt tusenlappen till för att få ett batteri så att datorn fungerar som den borde

Hjälp tack

Permalänk
Medlem

ett tips är ju att strunta i Winden och ta Samsung nc10 istället. den kommer med 6cell och ger grymt bra batteritid. dessutom har den ett bra tangentbord precis som winden och kostar i svensk handel 3500kr. just det, den är snygg också!

Permalänk

I Sverige säljs MSI Wind endast med 3-cells batteri, men som du nämner säljs 6-cells batteriet separat

Visa signatur

Main: Intel i7-9700K | Be quiet! Dark Rock Pro 4 | Corsair Vengance 16GB 3200mhz | ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING | Asus GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix Gaming OC | Asus ROG Swift PG329Q 32"

Permalänk

Anledningen till att Wind'en intresserar mig är att OSX fungerar på den, vet att detta ämne är förbjudet, därför nämnde jag inte det. Är väll inte så många mer än Wind som klarar det ?

Permalänk
Medlem

Fördelen med Wind är att det finns en färdig OSX-"dist" gjord för den (där i princip allt funkar).
Men det finns andra där det funkar också, men ev. med lite mer pill...
Lägg några minuter åt googlande så finns det massor med info, som tex: URL
EDIT: i länken jag skickade så är det en röd prick på "audio" för wind'en, och det stämmer inte riktigt.
Går att få det att funka helt ok med en 3:e parts-app.

Permalänk
Medlem

Lenovo S10e finns med 6-cell batteri hos phonehouse. Den är är lite billigare än MSI Wind Och Samsung NC10.

Permalänk

Tackar så mycket, nu är jag dock mer förvirrad

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av typic
Lenovo S10e finns med 6-cell batteri hos phonehouse. Den är är lite billigare än MSI Wind Och Samsung NC10.

Det är dock många som har klagat över irriterande fläktljud på Lenovon, vilket nog kan vara en dealbreaker för många.

Permalänk
Medlem

Jag vill också påpeka att Lenovo'n har en väldigt speciel tangentbordslayout, har en bekant som vägrade köpa den just på grund av detta faktum. Dock så tycker jag att Lenovon är välbyggd och är ett bra köp annars.

MSI Wind som jag har är bra även den, men den nya samsungen ska väl vara lite bättre, inget jag vet om dock. Men den har ju ett 6 cells batteri och kostar 4300 SEK. Jag skulle nog satsa på den, om det är så att 2,5 timmars battertid inte är tillräckligt för dig. 2Gb ram är även det onödigt, men du får göra som du vill.

Visa signatur

|| Surface GO 2 ||

|| NR200P, 12600K, Z690M-ITX, NH-U9S, RTX 3060 Phoenix, SKC2500 500GB, Fury 16GB, HX520 ||

Permalänk

Lenovon, ser enligt mig rätt billig ut på de bilder jag sett, så jag undviker nog den, grejen är att Wind'en tilltalar mig, ser välbyggd och snygg ut. Synd bara med batteriet, en onödig kostnad att behöva köpa ett extra :/

Samsungen klarar nog inte OSX så bra

Permalänk
Medlem

Jag är nöjd med min wind, det enda är att musplattan är ganska kass, men så har det varit på de andra netbooks jag testat också.
Helt underbart att slippa konka runt på en stor 15"

Angående minnet så är det löjligt enkelt att sätta in, men man tappar garantin.

Permalänk

Okej, låter ju iaf bra är så jobbigt för nu tycker jag alla musplattor är kassa, har suttit med tjejens nya macbook hela tiden, och den är ju underbar fast 12 tusen för en dator som ändå är tung och inte särskilt bärbar vill jag inte lägga, vilka netbooks har bra plattor?
Går det att få scrolling och sånt att fungera i OSX med Wind? Hört att det finns olika plattor eller något? Minnet spelar ju ingen roll nu, för priset är detsamma nästan på 1gb och 2gb om man kollar prisjakt.

Har du 3cells batteri? Tycker du det räcker okej?

Tack!

Permalänk
Medlem

Hehe, jämfört med nya macbook-trackpaden så är den en mardröm
Jag har den "nya" plattan och scrollen fungerar, man trycker i hörnen för att scrolla... (kräver lite att vänja sig vid).

Hm, 3Cell räcker inte super, men det beror ju på hur man använder den.
Jag funderar på att handla ett 9Cell från ebay att byta till ifall jag behöver batteritiden.
Du får ju en ökad vikt om du väljer ett 6-9Cell.

Permalänk
Medlem

tips på hur man gör sin Samsung nc10 till en "Hackintosh": http://blog.wired.com/gadgets/2008/12/samsung-hc-10-h.html

Permalänk

Applet, okej tack jo allt är hemskt jämfört med Apples trackpad. Men det är ju en vanesak, jag ska tänka över va jag vill ha, funderar ändå på att skaffa en MSI Wind 2gb, 3 cells och sen testa hur bra batteriet räcker och sen ta o köpa ett 6 cells, 9cells verkar alldeles för stort och tungt

80-talet, sånt här får man nog inte prata om här, därför jag håller såpass tyst om det, men kika in på insanelymac (du hittar det på google).