Permalänk

Fråga ang. trådlöstnätverk

Tror denna tråd hör hemma i denna del utav forumet.
Nu har jag bestämt mig för att utöka nätverket med en trådlösrouter. Tänkte köra med n-standarden men är osäker på om laptopens närverkskort är kompitabel med den. Under specifikationen står det att datorn är utrustad med:

Network interface
Integrated Intel Gigabit Network Connection (10/100/1000 NIC)

Wireless
Intel 802.11a/b/g draft n, Bluetooth 2.0
Draft n, betyder det att man kan köra med n-standarden?

Routern ifråga heter D-Link DIR-655 (http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...)
Någon som har erfarenhet om denna router och kan bekräfta om den är någonting att ha? Har läst en hel del positivt om den iallafall :).
En annan sak jag undrar är om det är möjligt att koppla upp sig med vanlig trådbunden uppkoppling på den? Alltså inte bara trådlöst då jag har ett par stationära som inte är utrustade med trådlösa nätverkskort.

Sist men inte minst så upptäckte jag att det står en liten logga med texten "works with windows vista" på. Betyder detta att jag måste ha vista eller funkar det lika bra med windows xp?

MVH

Visa signatur

Laptop: ASUS U31SG 13"
[Intel i3 2350M] [8 GB DDR3] [nVidia GeForce 610M] [120 GB SSD]

Permalänk
Medlem

Funkar med trådat eller trådlöst och har ingen betydelse om Vista eller XP

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sasser
Funkar med trådat eller trådlöst och har ingen betydelse om Vista eller XP

okej, tack för det snabba svaret!

Har precis varit på netonnet och köpt D-Link DIR-655 routern, som f.ö. presterar fantastiskt bra. Känns som att det går snabbare än min gammla trådbundna router och även när jag kopplade direkt via dsl modemet. Väldigt nöjd med köpet!

Men jag har en liten fråga, om det är någon som har samma eller en liknande router. Det finns en blå led lampa som kallas "status led". Den blinkar hela tiden, och jag undrar om den skall göra så? Tycker faktiskt att den ska lysa hela tiden men i manualen står det att en blinkande status led indikerar att routern är "ready". Någon som vet?

MVH

Visa signatur

Laptop: ASUS U31SG 13"
[Intel i3 2350M] [8 GB DDR3] [nVidia GeForce 610M] [120 GB SSD]