Permalänk
Medlem

Var är alla DV-I skärmar

Hjälpte en kompis idag med att installera sin nya dator frå inet.se. Allt gick bra tills vi hade lagt in drivrutinerna för grafikkortet och startade om datorn. Det var bild under hela förloppet tills vi kom in till Windows. Då blev skärmen helt blå. Testade då med min gamle LG, och där var bild. Testade hans skärm till min dator, och det blir blått då man kommer in i Windows. Drar slutsatsen att skärmen ej pallar med nya grafikkort och DV-i. Körde med DV kabel redan från start och det fungerade tills jag la in grafikkortet...lustigt. Vad kan det vara för fel ? Är det hans skärm som inte pallar med ? Det står HD-ready på den....

Så vi kollade lite vad en ny skulle kosta, och det finns ju för fasen inga skärmar kappt med DV-i anslutning. Varför ?! Trodde alla nya skärmar kunde köras digitalt. Eller har jag missat något fullständigt här ?!?!?! Det finns väl bara den gamla hederliga analoga kabeln och DV-i till skärmarna....eller ?

Eller kör alla analogt ?! Jag har inget värstinggrafikkort > XFX Radeon HD4870 XXX Edition 512MB. Och där det dubbla dv-i således inget analogt.

Permalänk
Avstängd

Finns det DVI på skärmen klarar skärmen att ta emot en DVI- signal.
Ofta kan det bero på att skärmen får en signal den inte klarar av, exempelvis en för hög upplösning eller för hög uppdateringsfrekvens.

Lösningen är att med hjälp av din skärm sänka upplösningen till en så låg upplösning att det garanterat fungerar och sedan byta skärm.