Krångel med IBM PS/2 modell 55 SX

Permalänk
Medlem

Det där ljudet vid uppstart hade min morsas IBM också och då va den till och med så modern att den hade en intel pentium på 90Mhz och 4Mb ram.
Inte exakt samma ljud men absolut inte långt ifrån

Visa signatur

Ursprungligen inskrivet av Galna_Dvärgen ... i begynnelsen skapade inet fri frakt för sweclockersmedlemmar och såg att det var gott.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av päpplet
Nu har jag fått det klickande orginaltangentbordet till PS2:an så det här är skrivet på det
Det fattades två huvor till knapparna men en hade jag sen förut i en låda med delar till datorn och några knappar var hårdtryckta och klickade inte så där räckte det med att dra ur knappen och rätta till fjädern så funkade de igen.
Nu är det bara scrolllock huvan som fattas annars är det helt och komplett.

Det väger nog närmare ett kilo när jag känner efter

Använder fortfarande ett sådant tangentbord till en av mina moderna maskiner (Intel Core 2).

Enligt en lapp under tangentbordet så är det tillverkat 21-06-1988. Vill minnas att det kostade över 3000:- + moms när jag köpte det.

Tangentbordet är i det närmaste outslitligt och underbart skönt att skriva på. Det enda som de är känsliga för är vätska, de tvärdör om man spiller ngt.

Jag har två stycken PS/2 Model 50 med originalskärmar i källaren, kanske man skulle plocka fram dem och "leka" lite...

Permalänk

Så det finns intresse för såna här prylar ändå, jag har haft både IBM 286 och 386 då jag av yngre men dom är borta tyvärr men jag har några gamla möss till dom, såna där IBM med två stora knappar på och lite annat, är det nån som är intresserad av dom så skänker jag gärna bort dom.

Hör av er om det är intressant så ska jag gå ner i källaren och leta fram allt jag har och så kan jag skicka en bild på de jag hittar.

Permalänk
Medlem

Absolut intreserad

Visa signatur

Arbetsdator: HFX Mini. Ryzen 3600, GTX1650. Skärmar: Dell 2415