Ni som går till jobbet fast ni är sjuka

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
Om du är förkyld kan smitta andra ska du inte jobba! En annan sak om du kanske är lite snuvig har lite hosta men inte om du har problem med att prata hostar hela tiden snyter dig. Då ska du såklart vara hemma! Ta en whiskey eller något så är du frisk om 2 dar istället för att ha chansen att smitta många många fler

Det du säger är "det klart att du ska vara hemma om du är förkyld, men om du kanske är lite förkyld gör det inget". Red ut begreppen.

Visa signatur

Throw dirt on me and grow a wild flower

Permalänk
Medlem

Både just det ekonomiska och lojalitet styr det mycket för många.
Karensdagar är aldrig roligt och många klarar inte av det om dom får en eller flera.

Att man är lojal behöver inte vara mot ens chef, utan kan vara mot ens medarbetare.
En polare jobbar som brevbärare, rätt ofta folk är sjuka där. Så dom har i stortsett alltid vikarier. Och ibland räcker inte det, så är du sjuk så får någon annan köra din runda den dagen. "dubbla" arbetet. Inget man vill ens kompisar ska få. Ofta som polaren går till jobb med snuva och värre.

För mig själv är det tvärtom, har inga kollegor utan det är chefen som får ta över om jag är borta. I början så var man blåögd och offrade sig ofta med att jobba helger, kvällar osv. Men efter att inte ens få ett tack för det(på ett och ett halvt år), och att när man väl var borta för något allvarligt så la chefen bara grejer på hög tills man kom tillbaka så ändras ens attityd.
Så nu gör man inte mer än nödvändigt, och är jag småkraslig och klarar av karensdag så stannar jag hemma. Skiter i vilket helt enkelt.

Visa signatur

//Gelantious
I heard life sucks, that''s why I''m glad I don''t have one.

Permalänk
Medlem

Går till skolan med lite feber och halsont ibland, ska vara någon seriös skudom för att jag ska stanna hemma! anledning: har inte råd att missa någonting, och palla vara klen

Permalänk
Medlem

Re: Ni som går till jobbet fast ni är sjuka

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mortac
Hur resonerar ni egentligen? Vill ni imponera på chefen eller vad? Jag stör mig så otroligt på människor som går till arbetet fast dom är tvärsjuka bara för att verka duktiga. Ja, det är otroligt vad ni är duktiga som kan gå dit o smitta ner era kollegor! Stor applåd!

Det drabbade mig återigen när en kollega kommer till jobbet storsnörvlandes och hostandes dagarna före jul. Självklart blir jag smittad och sjuknar in själv precis lagom till julafton och får halva julen förstörd. Dessutom blir min lilla 3-åriga grabb smittad av mig i sin tur och blir dålig i flera dagar. Tack för den!

Blir ni sjuka så stanna hemma. Är folk så trögfattade att dom tror att sjukdomar inte smittas bara för man inte ser bakterierna eller dom människor som sjuknar in? Eller är det så att ni helt enkelt skiter i om folk blir smittade? Skulle gärna vilja höra resonemanget bakom det hela från er som gör såhär.

Hur har ni småbarnsföräldrar mage att gå till jobbet, förstår ni inte vilken smittohärd ni och era barn är i influensatider...

Visa signatur

as it was in the beginning so it shall be in the end

Permalänk
Medlem

Tycker de ska vara upp till var och en när de orkar jobba och inte,
är man sjuk så är man, inte så att man är sjuk för att slita mera.
Men å andra sidan så är de du som ska bedöma din egna hälsa, om du känner att du ej kan så ska du ju inte tvinga dig.

Att folk går sjuka till jobbet är inget för mig, så länge man själv vet när man är så sjuk att man då blir en "risk" för sina kollegor.

Visa signatur

Irish today, hungover tomorrow

Permalänk
Medlem

Jag brukar aldrig bli sjuk så jag vet inte hur de är =P men jag känner många som känner efter för mycket och anser de vara sjuka för de har lite huvudvärk eller kanske lite snuvig (utan hosta etc.). Svammel =P!

Visa signatur

Utvecklare (Technical Director) / Delägare - Björnmamman

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gameresource
Jag brukar aldrig bli sjuk så jag vet inte hur de är =P men jag känner många som känner efter för mycket och anser de vara sjuka för de har lite huvudvärk eller kanske lite snuvig (utan hosta etc.). Svammel =P!

Så kan man inte riktigt säga,
bara för att du upplever huvudvärk och lite snuva på ett sätt(kanske milt jobbigt och ansträngande) så betyder inte det att de gäller alla

Därav, bedöm din egna hälsa tycker jag

men fattar vad du menar,
vissa känner efter extra just för att kunna "vara sjuka", men då är de mer underliggande än bara snuvan som gör det, tror jag

Visa signatur

Irish today, hungover tomorrow

Permalänk
Medlem

Symtom av sjukdom är ju samtidigt väldigt individuellt. Om jag känner mig lite halvkrasslig och går till jobbet kanske jag smittar person B som upplever svårare symtom än jag själv.

Sunt förnuft kommer man långt med. Kommer jag till jobbet märkbart sjuk får jag nog en vinge av chefen och blir hemskickad direkt.

Visa signatur

"Nightcrawl tipsar om Kvinnofängelset, som alternativ till den kan jag rekommendera att du istället skär av stora kroppspulsådern på dig själv och lägger dig ner och dör en utdragen, smärtsam död. Kan garantera att det är roligare än att se 700 avsnitt av den serien." -Loaded

Permalänk
Medlem

lite snuvig och sånt kan man vara men som en på jobbet gjorde och gick runt med 39 graders feber och öroninflammation och halsfluss och ojade sig är inte okej.

min kollegor blir arga på mig om jag kommer sjuk till jobbet. sen att det fattas folk ser man som chefens problem att fixa, gör dom inte det ja då blir det inte klart...

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Säger som Aka_The_Barf, att vara lite "dôven" på jobbet går an, men har man feber osv så är det bättre att vara hemma.

Att spela tuff och jobba fast man är sjuk tycker jag bara är löjligt.

Visa signatur

Elektrolux Kyl/Frys | 4-plattors AEG-spis med ugn | Philips brödrost | 1200W Philips vattenkokare | AFK elvisp | Allt kopplat till 230V 50Hz 10A.
Klaga inte på mina inlägg, jag kan ha varit full när jag skrev dem.