Dator till TV, HDMI funkar konstigt nog inte, läs för mer info!

Permalänk
Medlem

Dator till TV, HDMI funkar konstigt nog inte, läs för mer info!

Jag köpte ganska nyligen en ny TV skärm. 32" LCD. Toshiba Regza med 3 HDMI uttag. Min PC har självklart HDMI uttag och jag har använt det tidigare på en annan TV. Problemet hemma har varit att jag inte haft någon HDMI sladd, men hittade nyligen en HDMI sladd som kom tillsammans med en pryl från vår TV-leverantör eller vad det kallas. Verkade inte vara något konstigt med det, pluggade in den i datorn och in i TVn. Datorn upptäckte direkt en ny bildskräm vid namn: Toshiba Regza.

Perfekt tänkte jag, det är precis som när jag använt HDMI tidigare på kompisars TV apparater. Jag ändrade då " Source " till det rätta HDMI uttaget, men jag får bara en Blå bild på Tvn. vilket är konstigt då skärmen har inga problem att hitta TVN. jag har ställt in TVN att klona sig från skärmen men även testat att " utöka skrivbordet till den här skärmen " Men bilden blir bara helt Blå!:( precis som på alla HDMI kanalerna. Jag testar då att byta uttag, men det är samma visa i samtliga. Omstart av datorn inget hjälper. Man blir ju lite besviken då jag hade i plan när jag köpte tvn att införskaffa en HDMI kabel också.

Nu är bara frågan vad felet kan bero på, är det TVN? för den verkar funka felfritt annars, och det blåa är standard när den inte får någon feed så att säga från kanalen. Kan det bero på sladden? Den är ju ganska ny och helt oanvänd och datorn hittar ju trots allt TVn. Kan det vara datorn? hade trots allt endast några dagar före detta använt den för att kolla på film hos en kompis genom hans TVs HDMI uttag och det funkade helt felfritt.

Uppskattar alla råd eller tips!

Permalänk
Medlem

Inget svar änsålänge = / behöver veta om jag ska lämna tillbaks tvn lr inte, för än sålänge är det öppet köp.

Permalänk
Medlem

Får du bild när du inte kör via hdmi? Har du rätt upplösning? Rätt HZ?

Om du är osäker så ring & fråga , surt annars att sitta med en tv som inte gör det du vill.

Permalänk
Medlem

Är det så att du exempelvis har ett grafikkort i Radeon 5000-serien så går inte HDMI att använda tillsamman med en av DVI kontakterna.
Så testa att kolla din dator skärm i den andra DVI kontakten eller kolla ur den helt.

Permalänk
Medlem

Har Radeon 4650. Jag använder HDMI uttaget såklart på datorn, Jag använder självklart inte VGA uttaget samtidigt som jag har HDMI uttaget inne, och ja, jag får bild allmänt på tvn, men inte på HDMI kanalen. Och hur vet jag vad för upplösning jag måste ha, och vilken HZ?

Datorn hittar iaf tvn åtminstone..

Permalänk
Medlem

Jag har samma problem som du! prova att byt sladd! Har 4650

Permalänk
Medlem

Du skriver inget om vilket operativsystem du använder men om det är Windows 7 så kanske detta hjälper:

http://www.sevenforums.com/tutorials/7947-force-dvi-hdmi-reso...

Om det nu är något med hertzen som spökar..

Permalänk
Medlem

Jaru, måste låna en sladd av någon då jag helst inte inhandlar en sladd för 200kr+ bara för att testa hehe.

Och ja, jag har windows 7. men länken du skickade beskrev mest resolution and refreshing issues. Mitt problem är att jag får ingen bild på HDMI. jag har 780p HD ready och inte 1024.

Tack iaf.

Permalänk
Medlem

Sladden funkar, har testat den på en annan tv, utan att ändra på någon inställning!