Permalänk
Medlem

Adapter hjälp...

Hej. Hjälper en vän att formatera datorn, allt gick bra fram tills internet skulle installeras igen. Han ansluter nämligen datorn trådlöst via en adapter som sitter kopplat som ett extra nätverkskort och har en liten antenn.

Nätverket som så är det inget fel på, det funkar på deras andra datorer. Jag har kopplat med sladd och installerat routern, men datorn vill inte hitta adaptern.... det är de som är problemet...

Jag undrar är det något annan som använt sig av en sådan adapter med antenn och grejer?

Jag har följt beskrivningen som fanns till och installerat grejer från en skiva till adaptern... Enligt den guiden är det nu meningen att Windows automatiskt ska hitta adapter och vilja installera den som "nya maskivara".... Men windows verkar inte hitta någon adapter?

Permalänk
Medlem

Om det är en låda med antenn som är inkopplad med nätverkskabel till ett ethernet-kort låter det som någon form wlan-klient lösning.

Dvs en wlan-ap som står i client mode, som han sen är kopplad med kabel till (och wlan-ap'n till det trådlösa nätverket)

Vad är det för fabrikat och modell på "adaptern"
hur är den inkopplad i datorn?
Vad är det för fabrikat/modell på kortet den är inkopplad mot i datorn?
Vad är det för Operativsystem?

Det låter spontant som att du saknar drivrutiner för någon form av nätverkskort.

Visa signatur

Cogito ergo sum

Permalänk
Medlem

Det är en liten antenn som man har på skrivbordet som är kopplat med en sladd (inte en vanlig nätverkskabel) till ett uttag i en PCI plats strax under grafikkortet. Jag tror att det är ett nätverkskort som hör till antennen.

Jag vet inte exakt vad det är för kort. Får återkomma med den infon.

Men det är iaf Windows XP home.

Jag tänkte också på det där med drivrutiner.. Men borde inte det vara dem jag installerar med skivan som hör till antenn-utrustningen?

Har såklart kört skrivan med drivrutiner som man fick till datorn.

Alltså jag följer ju som sagt guiden för hur utrustningen ska installeras, och fram tills det står att windows ska upptäcka antennen som ny maskinvara går allt bra....

Permalänk
Medlem

Det låter som att det är ett wlan-kort.

Leta fram drivarna på tillverkarens hemsida för rätt OS så ska det nog lösa sig.
eventuellt kan du behöva installera dem manuellt, leta rätt på enheten i enhetshanteraren och välj "uppdatera drivrutin" eller "installera drivrutin".

Visa signatur

Cogito ergo sum

Permalänk
Vila i frid

Posta Hårdvaru-ID strängen för den okända enheten som visas med ett gult utropstecken i EnhetsHanteraren, nåt i stil med PCI\VEN_11AB&DEV_4364&SUBSYS_81F81043&REV_12 - så blir det enklare att hjälpa till.

Permalänk
Medlem

Där är ingen enhet med utropstecken i enhetshanteraren, där är två nätverkskort som står som normalt.

Och jag har installerat drivisarna till adaptern, med en skiva som jag fick till :S

Permalänk
Medlem

Allt kanske är riktigt, det du behöver göra är att ansluta datorns trådlösa nätverk till routern, dvs söka rätt på nätverket och mata in eventuell WEP/WPA/WPA2 nyckel. Nere till höger vid klockan så brukar det finnas en ikon med två blåa bildskärmar, dubbelklicka eller nåt på den och titta efter något matnyttigt...

Visa signatur

Server: HP 6300 pro, RAID 1 m.m + 10" netbook Xubuntu
TVrum: Laptop Fujitsu i7
Dotterns: MSI gaming laptop i5, GTX 1050ti
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 2st 10" + 1st 15,6"