Permalänk
Medlem

Stickning till jul!

Haloj i jul yret!

Tänken är att sticka lite juklappar i år, men får problem på problem å vet inte varför. Så tänk sweklockers hobby forum kanske kunde hjälpa till!

Följer basic youtube videor för att lära mig å tycker att det följs till punkt å pricka, men ändå så får jag till flera maskor än vad jag börjat med, sedan så går det hela runt som en spiral runt nålen ja stickar med och till sist så blir bara det jag stickar bredare å bredare...

Så för att sammanfatta:
1. Det tillkommer flera maskor än vad jag börjar med.
2. Stickningen går som en spiral runt nålen istället för att "växa" neråt.
3. När det väl inte snurrar sig som en spiral så blir den bara bredare å bredare.

Snälla hjälp!

Tack på förhand!

Permalänk
Testpilot

Är ingen stickexpert men jag vet att det gärna korvar sig i början men det försvinner sen när du fått fler rader och det du stickat liksom hänger ner av sin vikt. För att inte få det bredare måste du ju sluta när du uppnått önskad bredd och sen vända tillbaka för att göra nästa rad.

Visa signatur

Kolla gärna in min RGB-LED-ljusstake i galleriet
[Gigabyte GA-Z97MX-Gaming 5][Intel Core i5 4690K][Corsair XMS3 16GB][Asus GeForce RTX 2060 Super Dual Evo OC]

Permalänk
Medlem

Är knappast någon expert eller erfaren, men stickning är helt klart något alla borde prova på. Kräver sin fokus vilket leder till att man kan koppla bort andra bekymmer :).

Tyvärr har jag inga tips till trådskaparen!

Visa signatur

Spelar mestadels Arma 3, men även sådant som Factorio och Rimworld.

Permalänk
Medlem

* Ta inte i så mycket. Låt det hänga och slänga lite i början. Det är precis lagom när man tror att det är precist för glest. Du kan försöka hålla stickorna en längre bit ifrån dig, så du både slappnar av och så att säga får ett större perspektiv (dina maskor blir något lösare och du börjar räkna istället för att titta enskilda maskor).
* Stickning är ett hantverk, om än ett enkelt sådant. Det tar dubbelt så lång tid att lära sig än ickehantverk.
* För att inte maskor ska tillkomma så behöver du räkna dem, vilket kommer lite per automatik när det börjar gå undan. Fortsätt öva.
* Det snurrar som en spiral när du maskat olika hårt, vilket ofta händer i vändorna. Du blir av med detta genom att slappna av och börja räkna istället för att titta på enskilda maskor.
* För att motverka rullning i kanterna så sy in garn på tvärs 90° där det rullat sig, säger mamma.

* Sätt dig och sticka något oanvändbart enkelt, bara rakt eller vad som, för att träna upp ett tempo, räknandet, nyporna och sittställningen. Sticka helt enkelt inte någonting, bara sticka för stickandets skull.
* Räkna med en veckas övning, fåtal timmar, innan du kan börja göra en mössa.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.