Aktiveringen för Windows 7 knäckt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
BORTFÖRKLARINGAR

Så där (se ovan) hade jag kunnat sammanfatta ditt inlägg, om jag skulle hållt mig på samma omogna nivå som du gjorde i din sammanfattning av mitt inlägg. Men jag avstår, och låter bara texten ovan stå kvar så av illustrativa skäl.

Men jag måste säga att jag inte fick ut mycket vettigt av ditt inlägg. Jag går bara på användarupplevelse, och som användare har mina installationer av diverse linuxdistar inneburit betydligt mer strul och uppenbara buggar än en windowsinstallation någonsin gjort för mig. Codecs hit och licenser dit är inte något jag bryr mig om, utan det ska bara funka för att jag ska bry mig om det. Men det låter helt klart som att Linux har stora problem då, även om det kanske är mer av det juridiska slaget. Men som sagt, orsaken i sig till allt detta strul är mindre intressant för slutanvändaren.

Permalänk
Medlem

Har installerat OpenSUSE både på dator och i virtuell maskin (Vmware WS) utan att behöva manuellt installera en enda drivare, ja tom vmware tools (tja open-vm-tools) installeras automatiskt, betydligt mindre krångligt än Windows. Din situation är inte den enda, det är därför det finns linuxanvändare även fast du har problem. Whine var inte menat som något offensivt, men det jag gav var tekniska och juridiska förklaringar. Och jag gav även en förklaring till varför Linux ändå blivit så starkt trotts att det haltar för hemanvändare.

Man kan komma runt de juridiska problemen. Fluendos codecs går att licensiera som slutanvändare, de har precis även lanserat DVD-spelaren (2 jul 09) för slutanvändare sen har du codecs för MP3 (som är gratis), WMA, WMV (Microsofts format upp till WMV9 och VC1, men utan stöd för DRM), AVI/MPEG4, MPEG2, H.264, AAC, men kostnaden är inte helt perfekt för alla tillsammans blir det 530kr som slutanvändare och säkert bra mycket mer för tillverkare än vad XP Home kostar för tillverkarna till Netbooks. Det är inga problem att skicka med dessa tillsammans med Ubuntu eller OpenSUSE som datortillverkare. Det finns inga problem med hårdvara som Intel Core2duo, GMA X4500MHD, Intel ICH9 (sydbrygga) och Intel wifi 5300 WLAN. Allt fungerar. Allt stöds OOB. I OpenSUSE iaf. Utan NDIS wrapper och annat fult meck. Det är då bland den vanligaste konfigurationen av bärbara. Det är inga som helst problem för tillverkare att leverera kompletta lösningar till hemanvändare på Linux (nåja de behöver tänka på att ACPI, touchpad och alla extraknappar de sätter på fungerar också.).

Orsaken är för övrigt intressant för användaren om man vill att situation ska förändras måste man faktiskt rikta kritik åt rätt håll. Till rätt företag. Till rätt grupp. Sen är det ett problem att det inte finns några distributioner för hemanvändare/desktops. Man kan aldrig förvänta sig smidig support, ofri-mjukvara för att lösa ens problem och så vidare från en community distribution. Det finns helt enkelt ingen som bryr sig om dig som användare. Det är ingen som får betalt för att det bara ska fungera för dig och din hårdvara. Tills du är beredd att betala 600 - 1000 :- kommer det heller aldrig att finnas det. Ja, ett kommersiellt desktop linux är inte alls billigare än Windows och då måste det till andra skäl för stora skalan hemanvändare att intressera sig för det. Tror inte heller du är beredd att betala 600:- bara för att testa ett Linux som fungerar lite bättre OOB. Men det är inte mitt problem. Jag vill hellre att de legala och moraliska problemen löser sig genom att det blir fritt (specifikationer, patenter, drivrutiner etc) och fritt att använda. Inte bara gratis utan fritt. Betala får man gärna göra för min del, men då för andra tjänster. Och det är som sagt kommersiellt linux som är störst (RHEL, SLES) inte gratis linux distributioner. Kommersiellt linux rullar inom varenda företag som har en it-miljö i princip. Linux är inte populärt därför att det är gratis (vilket det inte är för dom) utan för att det finns kommersiella applikationer till det. Varav många körs ovanpå gratis open-source mjukvara. Entusiaster har andra anledningar och är inga bra konsumenter (köpare) av mjukvara. De kör för att använda och lära sig, inte för att köpa på sig så mycket mjukvara som möjligt. (Gäller Windows också). Och nästan inga datortillverkare har velat satsa på det, att bara köra en community variant på datorer ingen köper gör inga framsteg. De kan inte ställa krav på tillverkarna, de kan inte skapa en marknad för utvecklare till dessa kunder med den strategin. Samtidigt får de inte skrämma bort entusiaster med sina produkter. Och företag har helt andra krav (SLED är egentligen enda där för general purpose, och RHEL WS för lite CAD/CAM). Sidenote, jag klagar inte på Microsoft om inte Creative kan skriva drivare.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jurand
Så det du säger om vad som hände dig stämmer inte egentligen, eller hur?

Då måste det vara jag som failat på att navigera deras hemsida när jag skulle köpa laptop.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vattendroppe
Då måste det vara jag som failat på att navigera deras hemsida när jag skulle köpa laptop.

Tja, förmodligen men det var inte det som poängen med min kommentar.

Du påstår att du köpte din dator på den tiden som Microsoft utvingande tillverkare att för installera Windows på alla datorer, en sån tid fanns men det var långt innan du köpte din dator och Windows Vista.

Poängen var att du kommer med dåliga argument för att försvara dig och sånt är bara dumt, jag förstår inte människor och derar preferenser speciellt på denna forum, satans bråk om Windows, Linux och Macar hela tiden, använd det du gillar och håll käften.

Visa signatur

En Laptop

Permalänk

Det går inte att stoppa piratkopiering, ju tidigare de inser det ju tidigare kan de lägga av med all "drakonisk" DRM (som kostar väldigt mycket pengar) som ändå inte hjälper mot annat än att kopiera från kompisen eller liknande. Det det däremot gör är att få mig (och säkerligen fler) att helt bojkotta dessa produkter eller utgivarna som är ansvariga. EA har tack vare denna DRM gått miste om pengar för Mass Effect, Dead Space, Battlefield 1943 (äger alla spelen samt flertalet tillägg), Dragon Age, Dantes Inferno, C&C 4, Mass Effect 2 för att bara nämna några spel som jag annars hade köpt utan att tveka om det inte vore för deras korkade kopieringsskydd eller att man blir tvungen att köpa dlc för att få det spel man redan betalat dyrt för.

De pengar Microsoft tjänar på en privat person är en droppe i havet mot alla de företag som betalar dyra licenser. Jag är övertygad om att MS ALDRIG varit så stora som de idag är ifall det inte varit för piratkopieringen. Därför ser jag det inte som annat än hyckleri att de påstår att denna kopiering är skadlig för dom, tvärtom så bidrar den till deras försäljning på samma sätt som fildelning bidrar till ökade intäkter för musikindustrin och att allt fler går på bio.

Visa signatur

Jack of all trades

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimih
eh? Du vet om att en björntjänst är något negativt, va?

Ooppss!!

Tack för att du påpekade det och naturligtvis är det så, lite klantigt av mig!

Jag hann inte ens med att köra alla planerade tester på min X25 G2:a igår och tappade totalt lusten, hade såna utdragna hetsiga diskussioner angående denna artikel med några vänner och man kan säga är att stämningen blev minst sagt tråkig.

Var man el. kvinna måste själv bestämma hur man vill införskaffa sig sitt OS, men jag personligen har mycket svårt att motivera mig själv till något annat än att inhandla Windows 7 när det släpps.

Alltså, jag kan tycka att Windows 7 Ultimate x64 (inte uppgradering men gärna OEM) kan komma att bli dyrt att köpa, men vid inköpsdagen så har jag ju faktiskt också fått "provkört" det en längre period och vet därmed om det är värt pengarna!
Att jag hjälpt MS med utveckling av Windows 7 genom att agera testpilot ser jag också som ett stort plus då dom fått mycket hjälp/feedback av många kunniga människor, är säkert en del av förklaringen till att Windows 7 redan tidigt kändes förhållandevis tryggt och stabilt.

Jag har inte så gott ställt och kommer säkert utnyttja RC ända tills (Februari??) det börjar stänga av sig självt, det borde betyda att om jag f.o.m idag börjar spara och lägger en 10 - 15kr i spargrisen var dag så kommer Windows 7 vara mitt den dagen, utan att jag behöver lägga ut allt vid ett tillfälle.

Enough said, jag hoppas att Svensk Ultimate x64 släpps som OEM här i Sverige till ett mycket lägre pris än retail versionen.
Utifall jag skulle bli "tvingad" av återförsäljaren att inhandla en plattform för för att komma åt Windows 7 OEM så tar jag det som en ursäkt att få inhandla en strömsnål sådan, Clarksdale HTPC!!!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
...

De flesta användare bryr sig inte om varför X, Y eller Z inte fungerar i Linux.

Det som spelar roll här är att det inte fungerar (alternativt att man måste göra "grejer" för att få det att fungera).

Varför har Vista så dåligt rykte? Jo, eftersom NVIDIA/ATi/Creative hade dåliga drivrutiner när Vista lanserades.

Är det Microsofts fel? Nej, självklart inte.

Vem är det ändå som får skulden i slutändan? Jo, Microsoft.

Precis samma sak gäller för linux. Det spelar ingen roll att det är tillverkarna som inte släpper drivrutiner till Linux, att tillverkarna oftast inte har uppförlig information om hur man får en sak att fungera på Linux (i Windows är det i de allra flesta fall så trivialt som "ladda ner drivrutiner och installera"), att det finns juridiska problem att lägga till vissa saker på basinstallationen, att det fungerar fint på ett annat system med andra komponenter... eller någonting annat.

Ja, ibland fungerar Linux utmärkt men i många andra fall behöver man "pilla" först. Installera Ubuntu under VMware och man följer VMware's instruktioner? Tja... VMware tools kompilerar inte fullständigt mot nyare kernels (vmhgfs anropar en funktion som i nyare kernels har bytt namn), användarverktygen autostartas inte (man måste manuellt lägga till den för att få automatiska ändringar av upplösning, urklipp, sömnlöss host/guest interaktion av möss, o.s.v. att fungera). open-vm-tools är ett alternativ men för en "average Joe" så är det nog rätt så okänt ("står inte i manualen").

Få se nu... sedan finns/fanns det också problemen med att installera derivationer (läs: Easy Peasy, EEEBuntu, Netbook Remix) av Ubuntu 9.04 på EEE PC 701SD (laggar kraftigt p.g.a. då nyintroducerade problemen med Intel GMA, volum-knapparna fungerade inte "out of the box" på en av distributionerna, o.s.v.).

Ubuntu 8.10-ish på en Dell Studio 1535? Manuell uppdatering till en mycket nyare ALSA version var nödvändig för att få igång ljudkortet. "Fel"-beepet som används när man t.ex. trycker backspace när det inte finns några fler tecken att sudda ut lät öronbedövande högt och den bästa lösningen verkade att vara helt sonikt inaktivera kernel modulen (Windows använder normallt sett inte den beepen om ett ljudkort är installerat).

Är alla problemen sådant som "average Joe" snabbt skulle hitta lösningen på och sedan fixa? Jag tror inte riktigt det...

Är problemen egentligen Ubuntus fel? Tekniskt sett, nej. Praktiskt, ja. Eftersom "Ubuntu inte gav mig ett fungerande system". Orättvist, inte sant?

Visa signatur

"Nothing is impossible because impossible itself says I M Possible..."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
Har installerat OpenSUSE både på dator och i virtuell maskin (Vmware WS) utan att behöva manuellt installera en enda drivare, ja tom vmware tools (tja open-vm-tools) installeras automatiskt, betydligt mindre krångligt än Windows. Din situation är inte den enda, det är därför det finns linuxanvändare även fast du har problem.

Jag har aldrig påstått att min situation är den enda, men har hittat allt för många redogörelser i stil med "gud-vad-linuxinstallationen-krånglade-för-mig" för att tro att min situation är speciellt ovanlig.

Citat:

Whine var inte menat som något offensivt

Nähä? Du var bara barnsligt omogen på ett ickeoffensivt sätt? Så bra då.

Du måste förstå att jag gillar linux som företeelse, och skulle aldrig utala mig kategoriskt negativt om det. Se mitt inlägg som konstruktiv kritik. Ungefär som om en presumptiv köpare av en bil (en sån analogi var ju på tapeten tidigare) övervägt att införskaffa Bilux, men hittade diverse problem under sin textkörning. Uppriktig som han är så berättar han det för en Biluxägare som han vid ett senare tillfälle råkar stöta på. Denna individ är givetvis vuxen och mogen i sitt sätt, och skulle aldrig få för sig att kalla den andres kritik för gnäll. Möjligtvis har du något att lära av denna fiktive Biluxägare, vad vet jag.

Citat:

men det jag gav var tekniska och juridiska förklaringar.

Men som vanlig presumtiv kund/köpare/slutanvändare är man sällan intresserad av sånt. Det man vill höra är antingen "Vi/dom är medvetna om problemet och jobbar på det" eller "Om du istället provar den *här* varianten så är jag övertygad om att din upplevelse blir positiv, annars så äter jag upp min hatt, jag lovar".

Citat:

Orsaken är för övrigt intressant för användaren om man vill att situation ska förändras måste man faktiskt rikta kritik åt rätt håll. Till rätt företag. Till rätt grupp.

Låter som lite väl magstarkt att kräva det av en presumtiv kund/köpare/slutanvändare.

Citat:

Sen är det ett problem att det inte finns några distributioner för hemanvändare/desktops. Man kan aldrig förvänta sig smidig support, ofri-mjukvara för att lösa ens problem och så vidare från en community distribution. Det finns helt enkelt ingen som bryr sig om dig som användare. Det är ingen som får betalt för att det bara ska fungera för dig och din hårdvara. Tills du är beredd att betala 600 - 1000 :- kommer det heller aldrig att finnas det. Ja, ett kommersiellt desktop linux är inte alls billigare än Windows och då måste det till andra skäl för stora skalan hemanvändare att intressera sig för det. Tror inte heller du är beredd att betala 600:- bara för att testa ett Linux som fungerar lite bättre OOB.

Jag skulle inte ha några problem att betala runt tusenlappen om jag visste att det skulle vara stabilt och relativt buggfritt, och om man fick seriös support till. Men givetvis skulle jag betala detta först *efter* att jag fått installationen att gå igenom smärtfritt, och *efter* att jag testat tillräckligt för att veta att jag tycker att gränssnittet med mera känns rätt för mig.

Citat:

Sidenote, jag klagar inte på Microsoft om inte Creative kan skriva drivare.

Nähä? Vad vill du ha sagt med det? Har jag klagat på skaparna av linux? Jag uttryckte bara mitt missnöje med att installationen av linux inneburit strul för mig. Vems felet är är som sagt jag inte speciellt intresserad av.

Edit: Fixade diverse stavfel.

Permalänk
Medlem

miss-ledande nyhet då det bara var en nyckel.

dock finns det redan activators ute.

Visa signatur

• ASUS 35" ROG Strix XG35VQ • Lian Li PC-O11 Air Mini • Ryzen 7 5800x3D • NZXT X63 • Asus TUF RTX 3070
• Asus B550-F • G.skill 2x16GB (3600MHz 16-19-19-39) • Corsair RM750x • Corsair Force MP600 1TB • Windows 10 Pro

Permalänk

Om man följer den här länken så kommer man till en sak som överhuvudtaget inte har med Windows 7 att göra. Men kul är det.

http://www.youtube.com/watch?v=U9f5FYsJRMQ

Visa signatur

- Rampage Formula, Q9450 @ 3 GHz, 2x2GB HyperX PC2-6400 @ 451MHz 5-5-5-15, XFX Radeon HD5850 1GB, Corsair VX550
- Vostro 1400; T5670 1,8GHz @ 0,9000V idle/0,9500V full load, 8400M GS, 2x1GB DDR2 667MHz

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tillman89
Om man följer den här länken så kommer man till en sak som överhuvudtaget inte har med Windows 7 att göra. Men kul är det.

http://www.youtube.com/watch?v=U9f5FYsJRMQ

xD

Permalänk
Medlem

Det hela är ganska enkelt och inte mycket att diskutera.
Vi som inte vill betala för ett års skrivning i digital form gör oss lite besvär för att slippa och det kan man inte stoppa. Om vi inte kan använda internet så kan man alltid dela ut brända skivor i skolan, på jobbet eller bara ge ut dom på gatan. Sedan är det som tidigare sagt att MS får pengar från de som köper en färdig dator eller av dom som antingen är för rädda eller tycker att det är dumt att ladda hem en hackad, crackad eller modifierad version av produkten.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vattendroppe
Jag hade varit väldigt nöjd om det fanns några radiobuttons när man köpte en laptop:
[ ]Windows förinstallerat på datorn (+900kr)
[ ]Windowsskiva med datorn (+700kr)
[X]Utan medföljande operativsystem (+0kr)

I praktiken skulle nog utan operativsystem vara dyrt, kanske dyrare än med operativsystem. Grejen är att dom stora tillverkarna (och Zepto tillhör inte dom) har ett supportsystem uppbyggt för just Windows och extrakostnaderna för att kunna hantera de extra problem som ett OS-löst system genererar måste kompenseras.
Folk är snåla och jag garanterar att även med bra information om vad "utan operativsystem" innebär kommer många att köpa en dator utan och sedan:
. Generera dålig PR ("min dator gör ingenting när jag slår på den ... (märke) är skit").
. Generera extra supportkostnader (ngn som ringer/mailar under lång tid kostar resurser - och ofta mycket pengar).
. Returnera datorn - vilket ger en del kostnader, hanteringen av retur, igenomgång av datorn innan den kan säljas och naturligtvis mindre vinst när dator sedan säljs som "refurbished".
Förutom det finns det i praktiken mer kostnader, t.ex. kan alltför stor försäljning av OS-lösa system innebära mindre rabatter från Microsoft. De flesta tillverkare tjänar en del pengar genom att stoppa in diverse pröva-på programvara i standardinstallationen, utan operativsystem (eller med Linux) kan dom förlora en del pengar. I praktiken kan dom behöva verifiera systemen så att dom fungerar bra i Linux (även om dom inte garanterar något kan supportkostnaderna öka annars).

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jurand
[...] använd det du gillar och håll käften.

Du är bra på att leva som du lär märker jag...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Megol0
I praktiken skulle nog utan operativsystem vara dyrt, kanske dyrare än med operativsystem. Grejen är att dom stora tillverkarna (och Zepto tillhör inte dom) har ett supportsystem uppbyggt för just Windows och extrakostnaderna för att kunna hantera de extra problem som ett OS-löst system genererar måste kompenseras.
[...]

Jag pratar inte om vad som är bra för folk eller företag generellt, utan hur jag vill ha det. Och IMO kan man ju inte räkna med support till ett operativsystem öht om man inte köper det med dator

Permalänk
Avstängd

Om man vill spekulera lite så kan man ju faktiskt få det till att Microsoft gjorde det onödigt svårt med Vista också. Allt för att sälja mer med nästa operativsystem. Vista anses som en flopp "även" av Microsoft men hur seriöst är det? I september 2007 rapporterade Bill Gates att man hade sålt 100 miljoner kopior av Vista. Idag, två år senare, är det nog ett antal licenser till. Då ska man inte heller glömma att Windows XP fortfarande säljs parallellt. Nu har prövotiden med Vista varit och suget efter ett operativsystem som kan (ur köparens synpunkt: Vill) ersätta XP fullt ut är större än någonsin, dessutom får det fin, gratis reklam i media.

Om man vill spekulera

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weeblie

Ja, ibland fungerar Linux utmärkt men i många andra fall behöver man "pilla" först. Installera Ubuntu under VMware och man följer VMware's instruktioner? Tja... VMware tools kompilerar inte fullständigt mot nyare kernels (vmhgfs anropar en funktion som i nyare kernels har bytt namn), användarverktygen autostartas inte (man måste manuellt lägga till den för att få automatiska ändringar av upplösning, urklipp, sömnlöss host/guest interaktion av möss, o.s.v. att fungera). open-vm-tools är ett alternativ men för en "average Joe" så är det nog rätt så okänt ("står inte i manualen").

Det går helt automatiskt utan att man behöver känna till det i OpenSUSE. Så visst är det inte alltid man måste pilla.

Naturen med linuxkerneln gör det dock svårt att stödja ny hårdvara i sin dist, man måste fixa ny installations-cd med ny kernel i princip. För företag är det dock inget stort problem om man kör via TFTP och uppdaterar centralt. Men det är riktig kritik. Borde finnas enklare sett att få in nya drivare och kernel för ens system.

Netbooksen är ett jävla problem, varför? Bland annat för att de inte kör Wifi-kort som fungerar ordentligt i Linux, ACPI-funktioner som inte fungerar, drivare som behövs patchas med mera. (Det är väl dock okej i senare kernel). Det finns säkert bättre val av hårdvara här som skulle kunnat minimera problemen. Precis som man inte kan förväntas köra hackint0sh på varenda del hårdvara man kan hitta. Apple löser problemet genom att bara köra två chipset i hela sitt utbud. De är tillräckligt stora för att säga, "skapar ni inte ordentliga drivrutiner så byter vi till någon som kan". Och de skulle förlora hundratals miljoner kanske miljarder om de verkligen gör det. De kan helt enkelt få de resurser som behövs för att driva utvecklingen framåt.

Saken med average joe är dock att han inte ska installera sin dator. Han ska bara behöva klicka på programmen han vill ha. OS installerar han generellt sett inte. Precis som inte vanliga företagsanvändare ska sitta och installera alla grejer på jobbdatorn. Att då inte DELL säljer Ubuntu till laptops här är ju ett problem för dom. Ubuntu köper du ju dock inte för din dator. Här måste OEMerna hjälpa till. Men behöver man Windows-applikationer gör man alltid bäst av att köra Windows. Finns ingen anledning att försöka köra något annat och att kriga mellan OS är lönlöst. Fast en average joe har inga problem att köra enheter som Nokia N810 med Maemo, HTC Magic med Android etc. Så visst kan tillverkare ge helhetslösningar. Det är bara att ingen vill det gällande desktops. Då får vi också vara utan det. Men även om det fanns skulle folk klaga på att deras hårdvara de inte köpte från företaget som erbjuder desktop-linux inte fungerar tillfredsställande eller är krångligt att sätta upp. Själv tycker jag tillverkare är för dåliga för att stödja Windows, man måste leta upp drivrutiner hos komponent-tillverkarna istället för hos företaget man köpte datorn eller hårdvaran ifrån. Det är något average joes heller aldrig skulle göra. Då sitter de där med gamla drivare och buggar istället. Tyvärr är average joes dåligt supportade överlag. Konsumentelektronik är slit och släng så inne helvete. Man kan inte förvänta sig att sakerna fungerar var de än kommer ifrån. Average joes borde även ha tillgång till live-cds/avbilder speciellt anpassade för vmware (eller annan) virtualisering för att kunna testa, finns inget som hindrar där, men även om det finns måste de känna till det. De ska inte behöva installera massor verktyg och drivare själv. Finns ingen riktig anledning till varför det inte ska vara så enkelt för dom.

Förlåt om jag lever i det förflutna också, för ett år sedan fanns inte en enda kommersiell DVD-spelare till Linux, nu finns PowerDVD Linux och Fluendo DVD player som är buggit men ständigt förbättras (har bara funnits på marknaden i en månad.). (PowerDVD Linux finns bara till 32bit). Så multimediasituationen är fortfarande långt ifrån perfekt även om vi sett framsteg. Någon videoredigerings-mjukvara av kommersiell kvalité för hemanvändare finns inte heller. Där är det mycket meckande för att jobba med multimedia. Behövs något som är lika lätt som iMovie och minst lika bra för att locka användare. Annars gör de helt rätt i att köra windows/mac. Något sådant kan inte heller vara gratis dock. Men någon webbtjänst kombinerat med någon kommersiell mjukvara borde ju kunna göra det tillgängligt utan betalning. Finns ingen anledning till varför inte program som Adobe Premiere Express eller FORscene/Clesh inte ska fungera under Linux/Flash/Java t ex. Det är dock inte bundlat med någon tjänst/dist.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Megol0
Text

När det gäller Dell så är det Canonical som erbjuder support inte DELL.

Men det är dock en merkostnad att skapa en lina för att installera just Ubuntu, PowerDVD Linux kostar och Ubuntusupporten kostar. Ubuntus eventuella anpassning och speciell installationsmedia kostar. Datortillverkarna har inga pengar att tjäna in här. Windows är billigt, supporten är obefintlig. Dessutom får man inte sälja en dator med både Windows och Linux då OEM-licensen inte tillåter det, så man kan inte välja hur man vill ha det installerat och hur man vill dualboota. En retaillicens av VHP för att köra i Virtuell maskin eller för att dualboota kostar 240 dollar eller runt 2300:- i handeln i Sverige. OEM-licens för små systembyggare (inkl hemanvändare) kostar ca 1300:-, för stora OEM mindre (Zepto är en liten btw, hos dom kostar det 1160:-). OEM får man inte installera på en dator som redan har operativsystem. En Vista Business-kopia i retailversion (box) kan gå på 3300:-. En dator med Linux är alltså inget bra alternativ om man kanske behöver köra något Windowsprogram.

Permalänk
Medlem

Vem bryr sig seriöst om Microsoft över huvud taget?

Ge oss en miljardförlust och jag blir nöjd, korrumperade monopolbyggande bögar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razoz
Vem bryr sig seriöst om Microsoft över huvud taget?

Ge oss en miljardförlust och jag blir nöjd, korrumperade monopolbyggande bögar.

Jag har svårt att säga det när Microsoft delar ut alla deras operativsystem och en massa jävla program som Office gratis på deras hemsida, och när det finns företag som Apple.

Visa signatur

Hej! Jag är som tagen ur Brokeback Mountain.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fratey
Jag har svårt att säga det när Microsoft delar ut alla deras operativsystem och en massa jävla program som Office gratis på deras hemsida, och när det finns företag som Apple.

+1. Hade något annat företag haft den monopol som Microsoft har idag (t.ex. Apple, men även många andra) så hade de inte varit ett dugg bättre, snarare sämre. Jag menar allvarligt, ipods med låst musik osv? Katastrof... Jag tror att många hatar MS bara för att de är stora, hade deras favoritföretag varit lika stora så hade de hatat dem istället.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jochitko
+1. Hade något annat företag haft den monopol som Microsoft har idag (t.ex. Apple, men även många andra) så hade de inte varit ett dugg bättre, snarare sämre. Jag menar allvarligt, ipods med låst musik osv? Katastrof... Jag tror att många hatar MS bara för att de är stora, hade deras favoritföretag varit lika stora så hade de hatat dem istället.

Zune, Zunemarketplace, PlayForSure och Microsofts musikbutik (samma med alla andra med DRM-skyddad WMA) med musik som bara fungerade i Windows Media Player var då en flopp "katastrof". iTunes utan DRM är det som tagit alla marknadsandelar och har störst musikkatalog, musiken går att spela på ett helt gäng spelare och mobiler från andra tillverkare, riktig katastrof. Man kan vara kritiska mot dom, men de har då lyckats även fast de tagit bort DRM. De är långt ifrån perfekt, men de är faktiskt bäst. Seriösa konkurrenter där finns inte. Båda är stora, men Apple är en OEM också. Och ett mjukvaruföretag med OS X, Final Cut Studio, Aperture, Logic Studio etc de har helt enkelt bara ett annat fokus och andra marknadsandelar. Vad det gäller Apple så "ger" de bort kopior av iLife och så vidare med deras datorer. PC OEMs försöker inte skicka med några användbara program. Visst kan de anklagas för att vara dyra, men det är premium PCs som Sony Vaios etc också. En RC med tidsspärr kan inte heller sägas vara gratis. Trial-licenser är heller inge nytt. Världen är stor nog åt dom båda. Servicejättar som IBM är för övrigt bra mycket större än Microsoft. Det handlar inte bara om antal anställda. Och Microsoft gör mycket väldigt bra, det är därför de kunnat blivit standarden. Finns ingen anledning att hata någon av dom baserat på marknadsandelar, eller vilka livsstilar som förknippas med dessa. Det är bara osakligt.

Permalänk
Medlem

Kan vi inte bara kramas allihopa och tycka om varandra! jaaaa!

Hoppas de fixar säkerhetshålet, men det blir ju lite svårt med tanke på att Microsofts produkter är bland de mest uppmärksammade bland världens top crackare. Microsoft har faktiskt blivit bättre under senare tid bland många grenar imho

Permalänk

Ojj.. okonstigt då

Permalänk
Medlem

Detta "knäcktes" för evigheter sen

Den OEM masterkey är redan blacklsitad btw.

sen när det komemr till knäckning så var det inte svårt iom samma aktiverings metod som Vista använde.

När retail väl är ute sen kan MS inte blocka mer masterkeys så alla deras försök är rätt meningslösa.

Visa signatur

(Core i5-760) (Innod3D GTX460 1GB OC @ SLi) (Asus P7P55D-E PRO) (4GB Corsair XMS3 DDR3 1600MHz) (Caviar Black 500GB) (BenQ G2420HDBL) (Fractal Design Define R3 Black Pearl) (Fractal Design Newton R2 800W) Steel? We have no butter, but I ask you - Would you rather have butter or guns? Shall we import lard or steel? Let me tell you, Preparedness makes us powerful. Butter merely makes us fat. Lard?

Permalänk
Medlem

*kollar sitt Win 7 x64*

oj... "Windows is activated" står det

Permalänk
Avstängd

Windows 7 GUI slowness: file explorer

http://www.youtube.com/watch?v=ToFgYylqP_U

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xellofan
Hoppas Microsoft lagt in en funktion så att datorn exploderar om man kör piratkopia.

Hahaha

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kaleid
Windows 7 GUI slowness: file explorer

http://www.youtube.com/watch?v=ToFgYylqP_U

Sånt här är så trist att se. Jag funderar ju på att byta hårddisken till en SSD på min gamla laptop, och i samma veva gå från XP till Win 7. Men såna här saker får en ju att tveka. Ett kvickt och processorsnålt GUI är viktigt för mig. Vad är snabbast på en gammal dator med ny SSD, xp eller win7? Kanske får köra dual boot och testa....

Permalänk
Medlem

Det testet är ju inte helt rättvisande.

Visa signatur

(Core i5-760) (Innod3D GTX460 1GB OC @ SLi) (Asus P7P55D-E PRO) (4GB Corsair XMS3 DDR3 1600MHz) (Caviar Black 500GB) (BenQ G2420HDBL) (Fractal Design Define R3 Black Pearl) (Fractal Design Newton R2 800W) Steel? We have no butter, but I ask you - Would you rather have butter or guns? Shall we import lard or steel? Let me tell you, Preparedness makes us powerful. Butter merely makes us fat. Lard?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mafiaboy
Det testet är ju inte helt rättvisande.

Nähä?

Är jag ensam om att sitta dag in och dag ut med att scrolla upp och ner i mina mappar i superfart?

För att göra det riktigt, riktigt snabbt så använder jag *nix och kör kommanot "while [ 1 ]; do ls; done" under bash!

Wooow! Det stämmer verkligen att *nix äger Windows!

Visa signatur

"Nothing is impossible because impossible itself says I M Possible..."