Iphone? vad är det som är så märkvärdigt?

Permalänk
Medlem

http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/mobilt/produkte...

"Du kan använda iPhone med andra abonnemang från Telia men då rekommenderar vi att du tecknar Prisavtal Fastpris. Eftersom iPhone ansluter till internet kan det annars bli högre kostnader för datatrafik än du räknat med. Vi återkommer inom kort med möjligheterna och prisinformation för befintliga Telia-kunder att teckna sig för en iPhone 3G."

Verkar som om de flesta har missat detta?
Står ju längst ner på sidan, under det kursiverade!

Förutsatt att detta nu stämmer så finns det faktiskt många godkända abonnemang i telias utbud - de är i alla fall inte lika tokigt dyra som iXXX som det diskuteras om i denna tråden!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Varför skickar man filer mellan mobiler? Om man inte är 12 år och nyss fått mobilen?

Sen kommer väl ingen som inte har WLAN varken ha mobil eller el i sitt hus, så det är nog lugnt.

iPhonen är tänkt att kunna användas av folk i arbetet, inte av 12 åringar som vill ha skojj på rasen och skicka crazy frog via BT.

Skicka filer mellan mobiler vill man göra ifall man vill dela med sig av en fil.

Låt oss skapa ett scenario:

1. Jag har en mobil och en fil jag vill dela med mig av.
2. Jag har en kompis med en mobil som vill ta emot on fil.

Hur går jag till väga?

Jag skickar filen till min kompis via tex. bluetooth eftersom båda vara mobiler stödjer filöverföring via bluetooth.

Om detta gör mig till 12 år så är jag 12 år enligt den definitionen.

Sen att iphone är tänkt för just i arbetet skulle jag inte vilja påstå. Utan den är menad för folk i alla samhällsgrupper. Apple har lagt till många funkioner för företag i den nya 2.0 programvaran för att bli mer attraktiv för just företag än den var förut.

Visa signatur

Intel i7 5820k @4Ghz || ASRock x99m killer || Gigabyte RTX 2080 || Crucial DDR4 16gb @2600mhz || Noctua NH-D15 || Samsung 840 Evo 500gb

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Varför skickar man filer mellan mobiler? Om man inte är 12 år och nyss fått mobilen?

Sen kommer väl ingen som inte har WLAN varken ha mobil eller el i sitt hus, så det är nog lugnt.

iPhonen är tänkt att kunna användas av folk i arbetet, inte av 12 åringar som vill ha skojj på rasen och skicka crazy frog via BT.

Och helt plötsligt så blev det glasklart att du inte har något vettigt ö.h.t. att komma med.

Fast du får gärna förtydliga vad du menar med "Sen kommer väl ingen som inte har WLAN varken ha mobil eller el i sitt hus, så det är nog lugnt.". Om jag tolkar det som jag tror du menar så påstår du helt seriöst(?) att alla som har mobil och el skulle ha WLAN hemma, om det stämmer så är du fan mer ute och cyklar än vad som är hälsosamt. Eller trollar du bara?

Bristen på funktionell BT är en BRIST oavsett vad du försöker fjanta dig om, man undrar seriöst vem det är som är 12 år här.

Jaja, skit samma, bristen på BT-funktionallitet är ett faktum.

Permalänk
Avstängd

Den har ju Blåtand då är det ju ingen brist!?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blunden
Ja, det är det som gör mig mest irriterad i diskussioner med fanboys/girls (Apple måste nog ha rekord i antalet sådana tyvärr, även om det gör underverk för deras försäljningssiffror).

Jag kan förstå det faktum att problemet med att lägga till filöverföring via bluetooth kan vara att man inte vill ha ett tydligt "filsystem". Tycker dock inte att det är en särskilt bra anledning. Att de inte lagt till MMS är dock bara ren lathet enligt mig. Kan inte se någon annan anledning. Det kräver inget som helst filsystem utan de kan bara låta användaren välja bilder och video på samma sätt som de visar dem normalt. Jag kan också tänka mig att det inte skulle vara speciellt svårt att skapa en bra gränssnitt till det som lämpar sig till just touch-screen. Att de inte lägger till radio är troligen av den enkla anledningen att det kräver extra hårdvara de inte vill betala för, även om kostnaden vid så extremt stora volymer som de troligen planerar sälja är nästan försumbar.

Varje ny feature du lägger till måste vägas mot hur mycket den försämrar användargränssnittet och hur många som kommer använda den. Apple är generellt sett väldigt bra på att plocka bort features som få använder.

MMS är antagligen en sådan feature som Apple har bedömt att det knappt används och att det därför inte är värt att ha med.

Radio finns det en till anledning att inte ha med, och det är att det höjer tullavgiften på enheten avsevärt. Däremot så finns ju redan Radio Remote, som mycket väl kan börja fungera med iPhone i en ny mjukvaruuppdatering. Kanske tänker Apple att det är bättre att avvakta för att se efterfrågan och om den finns fixa stöd för Radio Remote?

Visa signatur

Mina boktips: Clean codeHead First Design PatternsHead First Object-oriented Analysis and Design
Innovation distinguishes between a leader and a follower. — Steve Jobs

Permalänk
Medlem

Radiodelen är ju också något som eventuellt skulle kunna minska benägenheten för folk att köpa musik via itunes store. Detta tror jag är det verkliga skälet till att de inte inkluderat radio.

Permalänk
Avstängd

Någon kommer säkert att göra en MMS klient och lägga upp gratis på Apple Store så det är nog inga problem.

Radio kan man väl lyssna på om man bara surfar in på en webbradio?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund
Tack! Finally ett medhåll och acceptans för att det finns de som vill ha den funktionen. Cred.

Alla använder som sagt inte Podcast, och alla lyssnar som jag skrev ovan precis, inte på musik. Man kanske vill ha nyheter, LIVE och inte behövt ha ladda ner dem i förväg, eller när man är på resande fot och därför inte kan använda en hotspot. Är det också svårt att förstå - att det finns fler användningsområden än vad iTunes och Podcast kan erbjuda?

Jag jobbade i den branschen för ett halvår sedan. Jobbar nu i bank- och ekonomivärlden. Exemplariskt? Nja, där går verkligen våra åsikter isär. De (Apple) har ALLTID ett val, precis som alla andra företag, eller människor, att aktivt VÄLJA att inte köra med DRM. De som förespråkar Apple, brukar ju ofta föreläsa för oss okunniga om vilket kraftfullt varumärke det är - för det är det ju. Som om Apple inte skulle kunna sätta press på skivbolagen? Tjena... De lindar just nu telefonoperatörer runt sitt lillfinger och alla bugar och bockar för att få vara med på samma tåg som Apple och dela deras affärer. Enda skälet i mina ögon att de inte har gjort så med skivbolagen är för att Apple - har tjänat - pengar - på DRM. Mycket mycket enkelt. MEN, det är en annan diskussion som är OT.

Kan, leda till. Det leder inte per definition till att produkten blir sämre. Att nu påstå att Bluetooth skulle vara en 100 år gammal teknik, är bara dålig retorik. Väldigt dålig. Återigen, i princip alla telefoner har Bluetooth och via de absolut flesta kan du också överföra grejer - men inte på en iPhone.

Nej, precis. Däremot diskuteras den i tråden och vad som kan motivera dess höga pris och tråden har tydligen skapats av en anledning. Sedan har fokus lyfts till att många som förespråkar telefonen, vägrar förstå att det är en stor skara användare som saknar funktioner. Vill du inte vara med och diskutera, så, diskutera den inte.

Givetvis förstår jag att det finns folk som saknar funktioner, grejen är att man får acceptera att alla produkter inte har alla funktioner. Apple har alltid varit tidiga ute med att överge funktioner, första iMacen saknade diskettstation, problem för vissa då, idag är det ingen som har en diskettstation. Om man tycker MMS och bluetooth är absolut jätteviktigt finns det ju en hel del andra telefoner att välja.

Med 100 år gammal teknik syftade jag på radion.

Det som motiverar dess höga pris är väl ganska självklart? Grym hårdvara och antagligen en rätt stor summa pengar i utvecklingskostnader. Jag tycker bara det är lite märkligt, det är ju inte direkt något som går in i SE C902-tråden och gnäller på att den saknar wlan och vettigt gränssnitt trots att den kostar 3-4K.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne888
Den har ju Blåtand då är det ju ingen brist!?

Jag har aldrig påstått att BT skulle saknas, MEN BT utan möjlighet att skicka filer ser jag inte som funktionellt, att den saknar A2DP är också en jävligt skum grej.
Visst, alla telefoner idag har väl inte stöd för A2DP, i princip bara alla som räknas som "musikmobiler" har väl bara det, och nog räknas iphone som en sådan, eller? Men alla telefoner (utom iphone då) med BT kan skicka filer.

Men visst, det vore väl önskvärt att alla som har mobil har ständig tillgång till WLAN alternativt flatrate på datatrafik, dock så ser verkligheten inte ut så, trots att vissa här försöker påstå annat.

edit: Jävla evighetsdiskussion, men för att förtydliga, jag förväntar mig inte att iphone ska vara perfekt i alla avseenden, den har brister likväl som ALLA andra mobiler har sina brister. Så att ingen kommer och tror något annat.
Och likväl som man kan diskutera andra telefoners brister så kan man diskutera denna telefons brister då den likväl som ALLA andra teklefoner inte är perfekt för alla.

Permalänk
Medlem

Att köpa iPhone utan att skaffa flatrate-data är ju vansinne.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perc
Att köpa iPhone utan att skaffa flatrate-data är ju vansinne.

Nja...

Om vi kollar på Telias iMini, så kan vi ju utan tvekan komma fram till att det mesta man kan behöva betala för dataöverföring är 279 kr per månad (31*9 = 279).

Vi vet att de har sitt flatrate-tillägg för 199 kr per månad.

Förutsättningen för att man skall tjäna på det tillägget är att du använder data som du behöver betala för separat i mer än 22 dagar per månad (22*9 = 198). Detta betyder att om du antingen får de 100 MB att räcka i 9 dagar eller helt enkelt inte använder data över mobilnätet varje dag så kommer du inte att tjäna på att köpa flatrate-tillägget.

Visa signatur

Mina boktips: Clean codeHead First Design PatternsHead First Object-oriented Analysis and Design
Innovation distinguishes between a leader and a follower. — Steve Jobs

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
iPhonen är tänkt att kunna användas av folk i arbetet, inte av 12 åringar som vill ha skojj på rasen och skicka crazy frog via BT.

Men herregud, du vet visst inga gränser..

Det är först iom version 2 som iphone har fått ett väldigt grundläggande stöd, och på så sätt försöker vända sig till "folk i arbetet". Den har annars inget att komma med, som inte vanliga telefoner fixar, förutom en bättre internetbrowser, villket knappast lär ses som en nädvändighet för "folk i arbetet".

iphone är en mailstream-telefon, och det finns inget som säger att den är tänkt för industrier, förutom att de med 2.0 försöker vinna lite mark där med basic exchange-server-stöd.

Och varför hakar ni upp er på filöverföring? BT är så mycket mer. Som jag nämnde, överföring av visitkort och kontakter (kanske faller under filöverföring iof) är hur smidigt som hellst, och i princip alla mobiler stödjer det, trådlös musiköverföring, tangentbord?

Att ens försöka argumentera för avsaknad av BT är befängt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Givetvis förstår jag att det finns folk som saknar funktioner, grejen är att man får acceptera att alla produkter inte har alla funktioner.[/B]

Det är klart att man får acceptera det, Jobs sitter knappast och läser här på forumet och kommer att ändra sig bara för att vi klagar. Det som är störande är befängda försök att ursäkta avsaknaderna med löjligsa förklaringer som inte håller för 5 öre. Och Derox är mästaren på detta.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Varje ny feature du lägger till måste vägas mot hur mycket den försämrar användargränssnittet och hur många som kommer använda den. Apple är generellt sett väldigt bra på att plocka bort features som få använder.

MMS är antagligen en sådan feature som Apple har bedömt att det knappt används och att det därför inte är värt att ha med.

Radio finns det en till anledning att inte ha med, och det är att det höjer tullavgiften på enheten avsevärt. Däremot så finns ju redan Radio Remote, som mycket väl kan börja fungera med iPhone i en ny mjukvaruuppdatering. Kanske tänker Apple att det är bättre att avvakta för att se efterfrågan och om den finns fixa stöd för Radio Remote?

Men snälla. Sluta tyda apple produkter som folk tyder bibeln. Vi behöver inte veta hur apple resonerade(vild spekullasion?) för att ta bort en funktion och varför det är okej(hallelulja!).

Men ifall de spelar någon roll så är det väll rätt allmänt känt att Steve Jobs styr och ställer hårt på Apple och ifall han fått för sig att en funktion inte behövs så behövs den inte.

Jag kommer att köpa en iphone även ifall den blir dyr, och även ifall den saknar många funktioner. Men folk måste väll inte försöka övertala sig själva att en funktion inte behövs alls och sprida denna kunnskap till alla om hur onödigt det är.

Jag kan säga hur mms skulle kunna funka. Du har en snabbmeddelandes applikation, ifall du skickar text blir det SMS, ifall du skickar med en bild eller ljud blir det ett MMS. Detta skulle inte göra gränssnittet på telefonen alls.

När det kommer till radio har du faktiskt rätt. Där handalr det om att radio har med hårdvaran att göra. Men också av att Apple föredrar att du lyssnar på saker från iTunes.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Givetvis förstår jag att det finns folk som saknar funktioner, grejen är att man får acceptera att alla produkter inte har alla funktioner. Apple har alltid varit tidiga ute med att överge funktioner, första iMacen saknade diskettstation, problem för vissa då, idag är det ingen som har en diskettstation. Om man tycker MMS och bluetooth är absolut jätteviktigt finns det ju en hel del andra telefoner att välja.

Med 100 år gammal teknik syftade jag på radion.

Det som motiverar dess höga pris är väl ganska självklart? Grym hårdvara och antagligen en rätt stor summa pengar i utvecklingskostnader. Jag tycker bara det är lite märkligt, det är ju inte direkt något som går in i SE C902-tråden och gnäller på att den saknar wlan och vettigt gränssnitt trots att den kostar 3-4K.

Pwwhh, ppwwwhh, pwwhhh. Jag tar ett par djupa andetag och räknar till tio. 1,2,3....10.

Detta handlar väll inte om att acceptera produkter för vilka dom är (Detta brukar gälla för människor). Är det så svårt att erkänna att en Appleprodukt har en brist och det vore bättre ifall den inte hade denna bristen?

Eller är allt psykologiskt? Måste ni kunna rättfärdiga ett inköp av en dyr iphone genom att inte inse dess brister?

Vad som gör priset högt är väll deras kartelliknande system att marknadsföra produkten i o0lika länder. Men genom att ha en design och funktioner utöver det vanliga så kan de räkna med att folk kommer att köpa den ändå.

Telia får ju betala en STOR summa pengar till Apple för att bli den svenska försäljaren av iPhone och då vill och måste Telia ta ett högt pris för telefonen för att det ska bli lönsamt.

Visa signatur

Intel i7 5820k @4Ghz || ASRock x99m killer || Gigabyte RTX 2080 || Crucial DDR4 16gb @2600mhz || Noctua NH-D15 || Samsung 840 Evo 500gb

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sean.wiklund

Jag jobbade i den branschen för ett halvår sedan. Jobbar nu i bank- och ekonomivärlden. Exemplariskt? Nja, där går verkligen våra åsikter isär. De (Apple) har ALLTID ett val, precis som alla andra företag, eller människor, att aktivt VÄLJA att inte köra med DRM. De som förespråkar Apple, brukar ju ofta föreläsa för oss okunniga om vilket kraftfullt varumärke det är - för det är det ju. Som om Apple inte skulle kunna sätta press på skivbolagen? Tjena... De lindar just nu telefonoperatörer runt sitt lillfinger och alla bugar och bockar för att få vara med på samma tåg som Apple och dela deras affärer. Enda skälet i mina ögon att de inte har gjort så med skivbolagen är för att Apple - har tjänat - pengar - på DRM. Mycket mycket enkelt. MEN, det är en annan diskussion som är OT.

du får ju inte glömma att Itunes store inte startades igår. att apple NU kan sätta press på skivbolagen och telefonoperatörerna, betyder ju INTE att de kunde göra det från början. du måste ju tänka på att iTunes store startades när apple fortfarande var i början av sitt "återtåg", inte långt efter den tid då de nästan konkade. Självklart hade de ett val som du skriver, MEN de hade inte varit så stora som de är nu och haft så mycket att säga till som de har nu, om de försökt vara "uppkäftiga" o motstridiga mot skivbolagen i början. NU är de stora, så stora och populära att det kostar en hel del i saknade intäkter att inte sälja på itunes store eller det är ett rätt stort avtapp i inkomst i att inte sammarbeta med dem.

självklart har de tjänat pengar på DRM, annars skulle de inte fått med sig nå skivbolag från början. hade de startat butiken idag, då massa andra internet butiker för musik börjat ställa krav på DRM fritt, ja då hade det kanske varit annorlunda. apple lät butiken växa sig stor i stark o började sen ställa lite mer krav. lite av att lura in bytet i fällan, göra sig oumbärlig för motparten

jag tycker DRM är lika fel som dig, men det betyder ju inte att ja inte förstår varför det fanns i början, speciellt me tanke på hur giriga skivbolags branschen har visat sig vara.

MEN nu är ju allt detta nått som egentligen inte har med iphone att göra, så jag lämnar det där.

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaZteR
Pwwhh, ppwwwhh, pwwhhh. Jag tar ett par djupa andetag och räknar till tio. 1,2,3....10.

Detta handlar väll inte om att acceptera produkter för vilka dom är (Detta brukar gälla för människor). Är det så svårt att erkänna att en Appleprodukt har en brist och det vore bättre ifall den inte hade denna bristen?

Eller är allt psykologiskt? Måste ni kunna rättfärdiga ett inköp av en dyr iphone genom att inte inse dess brister?

Vad som gör priset högt är väll deras kartelliknande system att marknadsföra produkten i o0lika länder. Men genom att ha en design och funktioner utöver det vanliga så kan de räkna med att folk kommer att köpa den ändå.

Telia får ju betala en STOR summa pengar till Apple för att bli den svenska försäljaren av iPhone och då vill och måste Telia ta ett högt pris för telefonen för att det ska bli lönsamt.

Problemet är att bluetooth skulle innebära en hel del grundläggande förändringar i iPhone. Det skulle t.ex. krävas en filhanterare, det skulle behövas alternativ i iPod-appen, det skulle tillkomma alternativ i Foto-appen, det skulle innebära fler alternativ i inställningarna osv. MMS tycker jag dom kunde stoppat in eftersom det hade vart så pass enkelt.

Att dom valt att strunta i vissa funktioner ser jag inte som brister, iPhones brister var möjlighet att köra tredjepartsprogram, nedsänkt hörlursjack och så saknar jag möjligheten att öppna länkar i tabbar i Safari.

Permalänk
Avstängd

Man kan säkert ladda nåt nått ptogram från apple store som gör så man kan överföra filer med Blåtand och andra mobila enheter.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne888
Man kan säkert ladda nåt nått ptogram från apple store som gör så man kan överföra filer med Blåtand och andra mobila enheter.

För det första heter det AppStore, och för det andra, nej. Det finns inget API för att använda Bluetooth på iPhone.

Visa signatur

Mina boktips: Clean codeHead First Design PatternsHead First Object-oriented Analysis and Design
Innovation distinguishes between a leader and a follower. — Steve Jobs

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Problemet är att bluetooth skulle innebära en hel del grundläggande förändringar i iPhone. Det skulle t.ex. krävas en filhanterare, det skulle behövas alternativ i iPod-appen, det skulle tillkomma alternativ i Foto-appen, det skulle innebära fler alternativ i inställningarna osv. MMS tycker jag dom kunde stoppat in eftersom det hade vart så pass enkelt.

Att dom valt att strunta i vissa funktioner ser jag inte som brister, iPhones brister var möjlighet att köra tredjepartsprogram, nedsänkt hörlursjack och så saknar jag möjligheten att öppna länkar i tabbar i Safari.

Men som sagt av s.c.s.i så finns det bra mycket mer funktioner för bluetooth än just filöverföring som saknas.

Saker som iPhone saknar:

1. MMS
2. Kamera för videosamtal
3. Högupplöst kamera med blixt
4. Copy/Paste
5. Bluetooth för dataöverföring/syncning/tredjepartsprodukter
6. Stöd för FLAC, Ogg
7. Stöd för alla videoformat förutom h264
8. Stöd för flash
9. Radio

Visa signatur

Intel i7 5820k @4Ghz || ASRock x99m killer || Gigabyte RTX 2080 || Crucial DDR4 16gb @2600mhz || Noctua NH-D15 || Samsung 840 Evo 500gb

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaZteR
Men som sagt av s.c.s.i så finns det bra mycket mer funktioner för bluetooth än just filöverföring som saknas.

Saker som iPhone saknar:

1. MMS
2. Kamera för videosamtal
3. Högupplöst kamera med blixt
4. Copy/Paste
5. Bluetooth för dataöverföring/syncning/tredjepartsprodukter
6. Stöd för FLAC, Ogg
7. Stöd för alla videoformat förutom h264
8. Stöd för flash
9. Radio

1. MMS har diskuterats hur mycket som helst redan.
2. Hur ofta ringer du videosamtal? Jag känner ingen som ringer videosamtal mer än typ de första 5 minutrarna med den första 3g-telefonen man har. Videosamtal är en flopp.
3. Stämmer bra. Dock bör man tänka på att de flesta mobilkameror är ganska värdelösa ändå. Jämför med en vettig digital kompaktkamera. Till och med flera år gamla kompaktkameror är bättre än de bästa mobilkamerorna. För att inte tala om att blixten mest brukar vara en grej som är där lite på skoj. Den fungerar som lampa, men är värdelös som blixt.
4. Jag håller helt med här. Men det ryktas ju iaf att Apple jobbar på det här.
5. Håller helt med, men detta har också redan avhandlats här.
6. Ja, du måste istället konvertera låtarna till ALAC eller AAC.
7. Ja, eftersom h.264 är en överlägsen algoritm.
8. På gott och ont. Är du intresserad av att tanka 5 MB flash-reklam varje gång du går in på en websida i mobiletelefonen?
9. Detta har också redan avhandlats.

Visa signatur

Mina boktips: Clean codeHead First Design PatternsHead First Object-oriented Analysis and Design
Innovation distinguishes between a leader and a follower. — Steve Jobs

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
8. På gott och ont. Är du intresserad av att tanka 5 MB flash-reklam varje gång du går in på en websida i mobiletelefonen?

Kom igen, vart tog det Apple-inspirerande nytänkandet vägen? Varför inte lösa det på samma sätt som de har gjort med quicktime? Att du klickar på flash-kontrollen du vill se, och den spelas upp i ett separat förnster? Att flash-stöd skulle döda batteriet och leda till en massa oönskad reklam är bara skitsnack.

Visa signatur
Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaZteR
Men som sagt av s.c.s.i så finns det bra mycket mer funktioner för bluetooth än just filöverföring som saknas.

Saker som iPhone saknar:

1. MMS
2. Kamera för videosamtal
3. Högupplöst kamera med blixt
4. Copy/Paste
5. Bluetooth för dataöverföring/syncning/tredjepartsprodukter
6. Stöd för FLAC, Ogg
7. Stöd för alla videoformat förutom h264
8. Stöd för flash
9. Radio

Apple har aldrig varit ett företag som proppat in varenda funktion folk kan komma på, det är sånt företag från asien gör. Jag tycker det är skitbra och en stor del av varför jag gillar Apple.

1. Håller med
2. Nej, ingen använder videosamtal
3. Nej, dyrare och tjockare telefon. Kameran som sitter i räcker.
4. Ja, om dom kan lösa det på ett snyggt sätt.
5. Nej, synca gör man genom att sätta den i dockan, dataöverföring har vi tagit upp, tredjepartsprodukter behövs inte.
6. Nej, ingen som använder ogg och Apple lossless går lika bra. Finns väl knappt någon mediespelare som stöder det, särskilt inte från dom stora tillverkarna.
7. Hade vart trevligt, men det är enkelt att konvertera och man förstår att dom inte vill stödja piratkopiering. Inte heller många andra som stödjer fler videoformat.
8. Nej, flash används enbart till reklam och videospelare. iPhone har ett bättre interface för youtube och reklam slipper jag helst. Flash har ju en hel del prestandarproblem också, samt att det inte är anpassat för en touchscreen.
9. Nej, drar batteri och kostar extra. Podcasts är bättre.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
1. MMS har diskuterats hur mycket som helst redan.

Jo, men det saknas fortfarande.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
2. Hur ofta ringer du videosamtal? Jag känner ingen som ringer videosamtal mer än typ de första 5 minutrarna med den första 3g-telefonen man har. Videosamtal är en flopp.

Det saknas fortfarande. Ifall telefoner hade bättre support för det och det vore billigare så skulle det nog vara mycket mer använt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
Stämmer bra. Dock bör man tänka på att de flesta mobilkameror är ganska värdelösa ändå. Jämför med en vettig digital kompaktkamera. Till och med flera år gamla kompaktkameror är bättre än de bästa mobilkamerorna. För att inte tala om att blixten mest brukar vara en grej som är där lite på skoj. Den fungerar som lampa, men är värdelös som blixt.

Självklart. Tycker inte det behövs mer än 2MP men lite bättre optik, autofocus och en bra blixt är aldrig fel.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
7. Ja, eftersom h.264 är en överlägsen algoritm.

Nu drar du igång igen. Spelar ingen roll ifall h.264 räddar små barn från barnamördare på fritiden. Jag kan inte se på xvid eller andra populära videoformat med iphonen ändå, hur bra h264 än är.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DrRotmos
8. På gott och ont. Är du intresserad av att tanka 5 MB flash-reklam varje gång du går in på en websida i mobiletelefonen?

Måste du försvara Apple in i minsta beslut? Detta kunde ju lätt undvikas genom att deaktivering av flash eller att man inte besöker sådanna sidor.

Ungefär som att säja att det är bra att telefonen inte stödjer telefonsamtal för då skulle det kosta pengar om man ringde folk.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Apple har aldrig varit ett företag som proppat in varenda funktion folk kan komma på, det är sånt företag från asien gör. Jag tycker det är skitbra och en stor del av varför jag gillar Apple.

1. Håller med
2. Nej, ingen använder videosamtal
3. Nej, dyrare och tjockare telefon. Kameran som sitter i räcker.
4. Ja, om dom kan lösa det på ett snyggt sätt.
5. Nej, synca gör man genom att sätta den i dockan, dataöverföring har vi tagit upp, tredjepartsprodukter behövs inte.
6. Nej, ingen som använder ogg och Apple lossless går lika bra. Finns väl knappt någon mediespelare som stöder det, särskilt inte från dom stora tillverkarna.
7. Hade vart trevligt, men det är enkelt att konvertera och man förstår att dom inte vill stödja piratkopiering. Inte heller många andra som stödjer fler videoformat.
8. Nej, flash används enbart till reklam och videospelare. iPhone har ett bättre interface för youtube och reklam slipper jag helst. Flash har ju en hel del prestandarproblem också, samt att det inte är anpassat för en touchscreen.
9. Nej, drar batteri och kostar extra. Podcasts är bättre.

Här var lite bättre argument. Självklart är det en balansgång mellan pris/design/storlek ifall man ska lägga till en hårdvarufunktion (radio/kamera).

Försökte mest göra en så komplett lista med vad man realistiskt kunde sakna från iPhonen. Eftersom det är väll det tråden handlar om? Positiva och negativa saker hoss iPhonen.

Och sen att man inte skulle synca trådlöst utan använda dockan skulle kanske stämma ifall de inte gjort MobileMe. MobileMe ger bland annat den funktionen att synca trådlöst, fast för en stor summa pengar. Så jag skulle säga att avsaknaden av syncning via bluetooth är mest för att göra MobilMe mer attraktivt.

Brukar använda bluetooth för att synca min kalender och kontaktlista med datorn. Mycket små filer det handlar om och smidigt att slippa sladdar.

Visa signatur

Intel i7 5820k @4Ghz || ASRock x99m killer || Gigabyte RTX 2080 || Crucial DDR4 16gb @2600mhz || Noctua NH-D15 || Samsung 840 Evo 500gb

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaZteR
Men som sagt av s.c.s.i så finns det bra mycket mer funktioner för bluetooth än just filöverföring som saknas.

Saker som iPhone saknar:

1. MMS
2. Kamera för videosamtal
3. Högupplöst kamera med blixt
4. Copy/Paste
5. Bluetooth för dataöverföring/syncning/tredjepartsprodukter
6. Stöd för FLAC, Ogg
7. Stöd för alla videoformat förutom h264
8. Stöd för flash
9. Radio

1. Ok, MMS är det såklart lite tråkigt att man missar, men hur mkt mms skickar du egentligen? Jag skickar lite när jag är på semester osv. men det kan jag ju göra med Mailen nu och få bättre bilder på köpet!

2. Jag har ALDRIG använt videosamtal mer än när jag fick mobilen och tyckte det såg coolt ut med det Har aldrig sett någon annan som använt det heller.

3. 2mp räcker för att ta kort på saker som bara dyker upp sådär, om man ska börja med högupplösta kameror så brukar det vara autofokus också och den tar ju 1år på sig att fokusera och då är det du skulle tagit kort på troligtvis redan borta. Skippa Iphone och köp dig en dassig mobil och en bättre system/kompakt kamera.

4. Kan man alltid hoppas dom fixar någon gång.

5. Det är tråkigt, dock så som allt annat kräver det batteritid och mer kostnad. Om man verkligen vill ha bluetooth så kommer det väll snart finnas o köpa nån extern du bara pluggar in?

6. Lär dig konvertera. Tar max 10 min.

7. Det är också tråkigt, men som tur är finns det konverterare

8. Flashspel jippieyay, eller som tidigare nämt, flashreklam

9. Det är inte många ställen du inte har tillgång till en radio, detta hade bara krävt mer plats, batterikraft och telefonen hade blivit dyrare. Bra val att ta bort det!

Man får tänka på att i slutändan är Iphone gjord för seriöst användande för personer som verkligen behöver kunna surfa, läsa mail osv. dom kanske inte är sugna på att få sämre batteritid bara för att bluetooth ska finnas fjortisarna kan skicka låtar/bilder på sig själva?

Sen så går Apple ut och säger att "Iphone ska vara tillgänglig för alla" det tycker jag dom lyckas med ändå, trots vissa saker dom har missat, Iphone är en framtidsmobil, då bluetooth är en föråldrad standard som ingen använder längre.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman
Man får tänka på att i slutändan är Iphone gjord för seriöst användande för personer som verkligen behöver kunna surfa, läsa mail osv. dom kanske inte är sugna på att få sämre batteritid bara för att bluetooth ska finnas fjortisarna kan skicka låtar/bilder på sig själva?

"seriöst användande"? Vad innebär det?

iphone är ett försök till en multimedia-telefon. Det är en ipod touch med en inbyggd telefon. Med ipod touch kanske bara är en mediaspelare som riktar sig till "seriösa personer"?

Och jag hoppas för din skull att du t.ex. vet att BT inte drar mer batteri när det är avstängd och att radio använder mindre ström än att lyssna på mp3, och medvetet kommer med troll-argument.

Visa signatur
Permalänk

Seriöst användande menar jag personer som är i behov av att kolla mailen även när dom inte har tillgång till en dator, att man måste kolla runt på sina intranät osv. Företagschefer osv.

Jag vet att det drar lite och att det inte drar alls när det är avstängt men många bäckar små som man brukar säga.

Mjo ipod touch är verkligen en seiröst mp3spealre nää det är det inte ^^

Visa signatur
Permalänk

Gällande format hit och dit så är VLC på väg med en iPhoneversion så man kan köra musik o film i alla dess former..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman

3. 2mp räcker för att ta kort på saker som bara dyker upp sådär, om man ska börja med högupplösta kameror så brukar det vara autofokus också och den tar ju 1år på sig att fokusera och då är det du skulle tagit kort på troligtvis redan borta. Skippa Iphone och köp dig en dassig mobil och en bättre system/kompakt kamera.

Jag har faktiskt en systemkamera men den använder jag på et helt annat sätt än min telefon. Den främsta attraktionen men iPhonen är att bara behöva ha en pryl på sig. Kunna slänga upp telefonen ta ett kort och låta den automatisk laddas upp på internet. Så att släkt och vänner kan komma åt mina bilder från min hemsida. Behöver inte vara några superbilder men en kamera som snabbt och smidigt gör jobbet. Men iphone kameran duger åt mig, fler MP ger ju bara större bilder, det är väll främst optiken och fokus som skiter sig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman

5. Det är tråkigt, dock så som allt annat kräver det batteritid och mer kostnad. Om man verkligen vill ha bluetooth så kommer det väll snart finnas o köpa nån extern du bara pluggar in?

Grejjen med bluetooth är ju att det går att använda i "fält" när man inte har något mer med sig än sina byxor och en telefon. Ett extratillbehör med bluetooth skulle helt förstöra syftet med bluetooth i första hand.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman

6. Lär dig konvertera. Tar max 10 min.

Jag kan konvertera har konverterat videoformat i så många år min dator har orkat det. Men det är jobbigt och måste göras på min dator.

Jag vill kunna använda min telefon utan att göra massa grejer på min dator. Bara gå in på en sida. Åhh, en xvid, ladda ner den, se på den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman

9. Det är inte många ställen du inte har tillgång till en radio, detta hade bara krävt mer plats, batterikraft och telefonen hade blivit dyrare. Bra val att ta bort det!

Jag klarar mig bra utan radio. Men ifalöl det krävt mycket mer platts kan ju disskuteras. Men detta kan vara ett stor NONO för vissa. Tex min morsa och många andra äldre i arbetslivet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palledaman

Man får tänka på att i slutändan är Iphone gjord för seriöst användande för personer som verkligen behöver kunna surfa, läsa mail osv. dom kanske inte är sugna på att få sämre batteritid bara för att bluetooth ska finnas fjortisarna kan skicka låtar/bilder på sig själva?

Sen så går Apple ut och säger att "Iphone ska vara tillgänglig för alla" det tycker jag dom lyckas med ändå, trots vissa saker dom har missat, Iphone är en framtidsmobil, då bluetooth är en föråldrad standard som ingen använder längre.

Bluetooth ger inte sämre batteritid ifall man inte använder det. Att bluetooth är en föråldrad teknik stämmer inte alls. Bluetooth är gjort för att koppla ihop saker trådlöst i det personliga planet (1-10m) på ett smidigt och batterisnålt sätt.

Visa signatur

Intel i7 5820k @4Ghz || ASRock x99m killer || Gigabyte RTX 2080 || Crucial DDR4 16gb @2600mhz || Noctua NH-D15 || Samsung 840 Evo 500gb

Permalänk

Men med närmare läsning på http://www.apple.com/se/iphone/specs.html

"Videoformat som stöds: H.264-video, osv..."

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimjavel
Och helt plötsligt så blev det glasklart att du inte har något vettigt ö.h.t. att komma med.

Fast du får gärna förtydliga vad du menar med "Sen kommer väl ingen som inte har WLAN varken ha mobil eller el i sitt hus, så det är nog lugnt.". Om jag tolkar det som jag tror du menar så påstår du helt seriöst(?) att alla som har mobil och el skulle ha WLAN hemma, om det stämmer så är du fan mer ute och cyklar än vad som är hälsosamt. Eller trollar du bara?

Bristen på funktionell BT är en BRIST oavsett vad du försöker fjanta dig om, man undrar seriöst vem det är som är 12 år här.

Jaja, skit samma, bristen på BT-funktionallitet är ett faktum.

Om nån sitter utan WLAN tror jag knappast de sitter och har en iPhone. Har inte varit in i ett hem de senaste 5 åren som inte haft WLAN. För övrigt känns det ju smådumt att ha en WLAN telefon utan ha WLAN.

Finns som sagt flera brister med iPhonen, men jag kan knappast tycka att de valt bort ett protokoll med låg överföringshastig för att ersätta det med WLAN som ändå klarar höga hastigheter är en extrem brist. Kan hålla med om att det är dåligt att de inte har stöd för trådlösa bluetooth lurar, riktigt dåligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Men herregud, du vet visst inga gränser..

Det är först iom version 2 som iphone har fått ett väldigt grundläggande stöd, och på så sätt försöker vända sig till "folk i arbetet". Den har annars inget att komma med, som inte vanliga telefoner fixar, förutom en bättre internetbrowser, villket knappast lär ses som en nädvändighet för "folk i arbetet".

iphone är en mailstream-telefon, och det finns inget som säger att den är tänkt för industrier, förutom att de med 2.0 försöker vinna lite mark där med basic exchange-server-stöd.

Och varför hakar ni upp er på filöverföring? BT är så mycket mer. Som jag nämnde, överföring av visitkort och kontakter (kanske faller under filöverföring iof) är hur smidigt som hellst, och i princip alla mobiler stödjer det, trådlös musiköverföring, tangentbord?

Att ens försöka argumentera för avsaknad av BT är befängt.

Visst, det jag menade med folk i arbetet var folk som använder telefonen som en smartphone, inte massa irriterande ungar som sitter och skickar irriterande jambalåtar till varandra på tåget.

Som jag nyss skrev så är det dåligt att den inte stödjer trådlösa hörlurar, och även som du säger är visitkort och kontakter nått man rimligtvis BÖR kunna överföra smidigt, vilket faktiskt inte går. Detta är nått jag stör mig grymmt på kan jag säga. Går det äns att skicka kontakter via SMS? Jag har iaf inte hittat detta. Som sagt, här har apple INTE tänkt till.

Sen är det ju inte BT som saknas utan vissa funktioner man använder BT till.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Om nån sitter utan WLAN tror jag knappast de sitter och har en iPhone. Har inte varit in i ett hem de senaste 5 åren som inte haft WLAN. För övrigt känns det ju smådumt att ha en WLAN telefon utan ha WLAN.

Finns som sagt flera brister med iPhonen, men jag kan knappast tycka att de valt bort ett protokoll med låg överföringshastig för att ersätta det med WLAN som ändå klarar höga hastigheter är en extrem brist. Kan hålla med om att det är dåligt att de inte har stöd för trådlösa bluetooth lurar, riktigt dåligt.

Visst, det jag menade med folk i arbetet var folk som använder telefonen som en smartphone, inte massa irriterande ungar som sitter och skickar irriterande jambalåtar till varandra på tåget.

Som jag nyss skrev så är det dåligt att den inte stödjer trådlösa hörlurar, och även som du säger är visitkort och kontakter nått man rimligtvis BÖR kunna överföra smidigt, vilket faktiskt inte går. Detta är nått jag stör mig grymmt på kan jag säga. Går det äns att skicka kontakter via SMS? Jag har iaf inte hittat detta. Som sagt, här har apple INTE tänkt till.

Sen är det ju inte BT som saknas utan vissa funktioner man använder BT till.

Jaja, lev du och tro att alla har WLAN och att alla bor i städer där det finns tillgång till detta och jodå, det finns många som inte sitter med WLAN som både har och är sugna på iphone.
Jaja, jag och flera har klargjort bristerna med deras BT, vi kommer nog inte komma en millimeter till.