Hjälp/tips med ominstallering

Permalänk
Medlem

Hjälp/tips med ominstallering

Tjena! Har under en längre period försökt installera Windows 7 utan resultat.

Har provat att bränna två olika .iso-filer till flera dvdrw+-skivor och varit inne i bios och ändrat så att datorn skall boota CD/DVD först och även USB, men datorn vägrar att göra det. Det står Boot from CD/DVD och blinkar en stund, vanligtvis så ska man få valmöjligheten att kunna trycka på valfri knapp för att sätta igång installationen, men den saknar jag.

Datorn har en fungerande DVD (åtminstone när datorn är startad)

När jag försökte med USB-minnet så lyckades jag inte konvertera ISO-filen med "Windows 7 USB-DVD Tool".

Vad för andra valmöjligheter har jag? Går inte installera direkt från datorn heller då det ploppar upp ett error. Vilka datordelar behöver jag byta ut för att automatiskt tvinga datorn till nytt operativsystem? Andra förslag? Tacksam för hjälp!

Permalänk
Medlem

Jag förmodar att du försöker skapa ett bootbart W7 USB minne med din dator som använder Windows XP och det går men då måste man ha Microsoft .NET Framework 2.0 installerat och dessutom ladda hem och installera Microsoft Image Mastering API v2 för kunna skapa ett bootbart Windows 7 installations USB minne med hjälp av Windows 7 USB-DVD Tool, läs mer på denna sida, Edit: bytt till en länk som fungerar http://wudt.codeplex.com/

Jag tycker att du kan testa om programmet Universal USB Installer fungerar bättre för dig http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-...

Steg 1. Kör Universal USB Installer och välj Windows 7 Installer som finns nästan längst ner i första droppmenyn i Universal USB Installer.

Steg 2. Klicka på Browse och välj Windows 7 ISO som du tidigare har laddat hem.

Steg 3. Välj USB minnet (om du inte hittar den i droppmenyn så bocka i Show All Drives) och klicka på Create.

Använd ett 4GB USB minne eller större i en USB 2.0 port och formatera den till FAT32 innan du försöker lägga över W7 ISOn till USB minnet med hjälp av Universal USB Installer,

Och när du sedan vill boota USB minnet med W7 installations filerna så kan du trycka på funktionstangenten F12 när du startar om datorn ( gäller Gigabyte moderkort) och välj USB minnet i bootmenyn som då bör komma upp.

Edit: Om du vill installera Windows 7 Home Premium 64Bit på svenska så kan du läsa inlägg nr 3 i denna tråd, detta fungerar lika bra med Universal USB Installer #14829747

Visa signatur

janee

Permalänk
Medlem

Tackar ödmjukast för hjälpen. Ditt inlägg och många timmars slit med cd-skivor, usb-boot-program och pillade med bios gav äntligen resultat.

Till andra som genomgår samma frustration: Ladda ner nya ISO-filer och försök göra ditt USB-minne bootbart på en fungerande dator med Windows 7.
Flytta plats på USB-minnet (testa olika portar om det inte funkar men använd inte USB 3.0)

Ändra i bios till IDE

Ändra i bios att datorn bootar från USB/HDD och välj sedan via (för mig) F12 att starta direkt från USB.