Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Ny dator till flickvän, pristak 7000kr

Permalänk

Ny dator till flickvän, pristak 7000kr

Hej! Min flickvän är på jakt efter ny dator och hon har hittills kollat på HP-datorer efter Mecenat ger en tusenlapps rabatt på dessa. Den hon kollat mest på är http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=G9B79EA&opt=UUW&sel=PCDT#merch-tech-spec och den landar på 6990kr.
Vi är nyfikna på exakt hur bra det här bygget är och/eller om man kan få en bättre dator för slantarna? Vi är inga erfarna byggare någon av oss, men jag har slängt ihop ett par stationära burkar, så det är väl inga stora svårigheter, men jag har däremot otroligt dålig koll på vad som är bra och prisvärt i hårdvaruväg. Jag har också hört rykten om att Inet monterar om man skulle beställa genom dem?
Hursomhelst, hennes behov är väl enklare videoredigering, musikskapande och spel. Hon spelar framförallt Skyrim för tillfället, men skulle vilja kunna ha en flexibel och kraftfull dator vid behov.

Tack på förhand!

Permalänk

Det enda som är bra i den där datorn är väl egentligen processorn. Dock är det en i7 processor och det låter inte som att det är något som kommer behövas för det du beskriver.

Grafikkortet är t ex inte särskilt bra och det finns ingen SSD hårddisk. Nätaggregatet är dessutom väldigt klent, inte för att man behöver extremt mycket men 180W var i lägsta laget.

Det tråkigaste med såna där färdiga datorer är all skit de installerar innan försäljning.

Permalänk
Medlem

Processorn är väldigt kraftfull så videoredigeringen och musikskapandet kommer således fungera väldigt bra. Grafikkortet är dock inte speciellt bra så jag vet inte med spelandet. Finns ju inte så mycket benchmarks på dessa OEM-kort men här är i alla fall något: http://www.videocardbenchmark.net/compare.php?cmp[]=2815&cmp[]=2843

Och här är hur 750 Ti presterar: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-750-ti-review...

Edit: Första länken fungerar inte som tänkt.. Men sök upp GTX 745 och GTX 750 Ti och gör en jämförelse på sidan.

Visa signatur

Bästa trådstarten någonsin.

Asus Zenbook UX430: 8550U, MX150, 16 GiB, 1 TB

Permalänk

Tack för svaren. Googlade lite på grafikkortet och hittade benchmarks på den som inte talade till dess fördel. Tråkig grej! Och jo, all förinstallerad mjukvara är ju en pain... Därtill har jag inte jättehögt förtroende gällande HPs byggkvalitet. Okej, så plan b är väl om man kan få plocka ihop en egen dator? Hon vill väl ha en så pass kraftfull dator som möjligt för ungefär 7000kr. '

Vi plockade tillsammans ihop en snabb kundvagn på Inet.se och är intresserade av att se vad expertisen har att säga om den. Vi övervägde ett Nvidiakort, men hittade R9kortet som jag tyckte såg bra ut för priset. Jag är väl mest fundersam över processorn och moderkortet då jag inte vet hur bra de passar ihop med resten av komponenterna i fråga om prestanda. Så har ni förslag på hur man kan prispressa alternativt optimera datorn så är det mer än välkommet!

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7160069/2014-09-16

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ser helt ok ut.
Jag hade dock inte snålat in på SSD och en processorkylare.

Visa signatur

10700K | NVIDIA RTX 3080

Permalänk
Medlem

SSD och CPU-kylare går iofs att köpa i efterhand, snart julafton
tycker också det ser ut som ett vettigt paket även om jag hade lagt till lite på nätdelen, rekommenderar evga supernova 750w (blir väl typ 200kr dyrare men känns värt)

Visa signatur

Gillar prylar och spelar sällan

Permalänk

Okej! Tackar så mycket! Ja, precis, julaftonskassan får nog avgöra om det blir en SSDdisk och lite roligare kylning till paketet. Nästa steg är att låta paketet mogna lite och se över nätdelen som påpekat.

Permalänk

799kr för nätagg känns onödigt dyrt om man är på en budget. Skulle tagit det här istället http://www.inet.se/produkt/6900491/xfx-core-edition-550w-80-b...

Du kan spara 40kr på minnen om du tar 1600Mhz istället.

Hur tunga är de program din flickvän använder? Kanske inte behövs i7. Går man ned till en i5 4690K så blir det 900kr billigare och du skulle träffa budgeten.

Skulle absolut ta en SSD.

Permalänk
Medlem

Rekommenderar en WD Blue 1 Tb.

Sen tror jag att en i5 4690K räcker bra. Skulle satsat på ett billigare Z97 moderkort så överklockning kan göras om så önskas vid ett senare tillfälle.

Visa signatur

Bästa trådstarten någonsin.

Asus Zenbook UX430: 8550U, MX150, 16 GiB, 1 TB

Permalänk

Tack för era förslag! Den nya kundvagnen blir en hel del billigare totalt. Tror dock inte att vi är vid behov av överklockning eller crossfire, så ett sådant moderkort får bli någon annan gång! http://www.inet.se/kundvagn/visa/7161580/2014-09-17

Där är läget så som det ser ut nu!

Permalänk

Necro:ar den här med en bump. Det blev ingen dator förra månaden - pengarna räckte inte till. Nu ska det gå bättre tänkte vi i fredags när pengarna trillade in, men grafikkortet finns inte kvar längre! Är det någon som har förslag på ett likvärdigt kort för samma slantar? Vi har kollat runt, men jag känner mig inte helt säker på att jag kan plocka ut nåt.
Någon som har ett förslag på en fin hyfsat billig SSD? Den behöver inte vara större än 250gb!

Tack på förhand!