Problem med att få internet till min smart-TV

Permalänk
Medlem

Problem med att få internet till min smart-TV

Hej allihopa! Köpte igår en smart-tv och vill därför kunna utnyttja denna till fullo. Problemet är att jag inte kan få över internet till den, och följande förklaring kan ses som ganska komplex.

Den lyder: Jag bor i ett studentrum och har därför internet via UpNet, vilket är ett slags studentinternet. För att få anslutning till internet räcker det inte med att stoppa i sladden, utan man måste gå in i webbläsaren och logga in med sin studentinloggning. Det är detta som är problemet med att få internet till smart-tv:n, eftersom jag inte kan öppna webbläsaren i tv:n utan att ha tillgång till internet.

Jag köpte en switch idag med fem portar och tänkte att ifall jag kopplar in switchen i nätuttaget och sedan kopplar in datorn och tv:n in i switchen, så kommer internet automatiskt delas till tv:n. Jag hade fel.

Därför vänder jag mig till er mästare på sweclockers, och ber om ursäkt ifall det redan finns trådar om detta, då jag inte visste exakt vad jag skulle söka på.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar,

Permalänk
Medlem
Permalänk
Rekordmedlem

Du behöver troligen logga in via en webbläsare, det kanske du har i tvn också, men det kan samtidigt vara så att du bara får ett ip nummer, då får du välja en av dina apparater, eller så får du använda en dator med flera nätverkskort och logga in via den och sedan dela ut anslutningen via ett annat kort direkt till tvn eller en switch, du behöver alltså skapa en nätverksbrygga i datorn i så fall
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/create-network-bri...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Testa med att koppla in en router och därefter logga in via PC på http://netlogon.student.uu.se