Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

GTA V online frustration?

Permalänk
Medlem

GTA V online frustration?

Hej,

Jag har kört GTA V PC online nu ett tag och det finns ett par saker jag inte helt förstår :

  1. Man får en inbjudan till ett jobb, jag väljer att delta, den laddar för att sedan säga att sessionen är full eller att den slutat vara aktiv. Efter detta ska den ladda igen!? Det bli väldigt mycket laddande och det är inga korta perioder!? Riktigt störande faktiskt.

  2. Man joinar ett jobb spelar en omgång och sen hoppar man ur, då hamnar man på ett helt annat ställe på kartan som kan ligga väldigt off och dessutom utan sin bil!? Hur är detta tänkt? Det verkar dessutom som att det räcker att joina sessionen och även om man inte spelar en omgång så får man ändå börja någon helt annanstans än där man var när man joinade sessionen?

  3. Efter att en omgång är färdig ex ett race så får man möjlighet att rösta, efter detta så är det ofta väldigt lite folk kvar i sessionen och det måste då göras en ny invite? Det har till och med hänt att jag gått från merän 8 spelare till endast mig själv? Blir man uppdelade på något vis eller hoppar så mycket folk av mellan racen?

  4. När man ska bjuda in folk till spel så kan man ibland invita alla från spelsessionen och ibland kan man bara invita från förra spelet eller liknande? Hur är detta tänkt?

  5. Är man alltid i samma huvud session? Eller kan det vara så att man hamnar i en ny session efter ett jobb?

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk

1. Är det när du får en random invite eller en med vänner? Det är ganska så stort flöde på jobb och om intresset är lågt så försvinner dem fort!

2. Du hamnar vid jobbet trigger, alltså den platsen på kartan där man startar jobbet via freemode utan meny.

3. Som sagt är flödet på jobb ganska så stort och ibland är det en grupp med vänner som lämnar som kanske var 80% av servern.

4. Menar du som host eller medspelare?

5. Man kommer tillbaka till sin session om man aktivt valde en när man startar online alltså inte om man bara trycker på "Play online".

Visa signatur

Intel core i7 6700K, Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB Red Devil, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 16GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Permalänk
Medlem

5.) Brukar köra med en polare och vi hamnar alltid i olika sessioner helt random och får hoppa fram och tillbaka. Men det kanske inte är random, genomtänkt är det inte i alla fall

Japp extremt mycket laddtider

Permalänk

GTA verkar ha haft stora problem nu i helgen mycket lagg och omöjligt att joina vänner.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ram: Kingston 32GB DDR5 6000MHz
GPU: XFX Radeon RX 6800 XT MERC 319
Operativsystem: Windows 11
Skärm: Acer 27" Nitro XV272UP QHD IPS 144 Hz

Permalänk
Medlem

Det har varit så här av och till, ända sedan releasen till konsol.
Var riktigt illa i början dock, men ibland kan man inte connecta till samma session som sin polare. Ibland blir man hux flux utkastad från mission lobbyn med anledning "Leader left the party" men så klart har ju inte leadern gjort det.
Ibland blir det toklagg så det ser ut som att fordon svävar omkring, och klassisk gummibands-effekt.

Rockstar måste verkligen fixa sitt skit. Riktigt enerverande får jag säga.
Sen ska vi inte prata om dessa förbannade laddtider överallt...

Permalänk
Medlem

Börjar verkligen tröttna på detta spel när det kommer till online läget. Man kan hamna i en session som är väldigt aktiv och rolig men så fort man försökt joina något job(som oftast misslyckas) så hamnar man i en helt annat session. Det är inte häller ovanligt att alla spelare helt plötsligt lämnar sessionen så att man sitter där själv!

Som jag ser det så finns det 3 RIKTIGT stora missar.

1. Man förblir inte i en och samma session vilket gör det mycket svårare att binda an till andra spelare!
2. Laddningstiderna är sjuka! Man joinar ett jobb, den ska ladda och ladda för att säga att nej det gick inte av någon anledning och sen ska den ladda och ladda igen och efter detta hamnar man på ett helt annat ställe på kartan!
3. Man får inte multitaska under ex laddning för då förlorar man internet förbindelsen med GTA servern ALLTID. Man är med andra ord tvingad att sitta o titta på alla de där laddningsskärmarna.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

tycker online är helt värdelöst, har inte hamnat i en session mer än 5 pers.. vafan det är ju som att spela själv då nästan, orkar heller inte med all lagg och fuskare säkert totalt värdelöst att ha med multiläge om det ska vara så kasst och lätt att fuska dessutom... då får det va.