PANIK externa disken är död :(

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av panpo98:

Tack för att du gör ett försök. Det var några år sedan det hände så jag har i princip sett den som förlorat och inte värt att spendera stora summor på. Jag hade åtminstone gammal delvis backup på smådiskar jag höll på att ersätta.

Att det alltid verka hända något runt tidpunkten när man rensar och uppdaterar sin backup.

det är verkligen surt att det just hände när vi satt och gjorde backups
sedan igår har vi köpt in 14 hdd, ca 6500kr, int/ext på 1 eller 2 TB var. ska göra backup på arbetsdatorerna och övriga meterial. arbetsdatorerna och dem bilder vi har kvar, så är planen och göra dubbla kopior på allt, på intern samt extern disk var.
det är en hög kostnad, men inget gemfört med att det kostar 4000-9000kr och rädda materialet på den trasiga disken om nu PCB-kretsen jag special beställt inte funkar.

man måste lära sig den hårda vägen. så jag rekomenderar alla, att verkligen ta backups på det som är viktigt hälst på 2-3 ställen.

tack för all tips och hjälp.

Ari

Permalänk
Medlem
Permalänk
Hedersmedlem

Lita absolut inte på brända DVD/CD om det är det du menar. Inte ovanligt att de slutar fungera efter ett antal år pga åldring om man valt ett mindre bra märke. Med rätt skivor (Verbatim/Taiyo Yuden) och en bra brännare (finns knappt längre) så kan de hålla 10-15år eller mer, vilket jag själv har erfarenhet av. Har också sett skivor självdö efter några år där mindre nogräknade köpt och bränt.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro