Bärbar dator till min mor <6000 kr

Permalänk
Medlem

Bärbar dator till min mor <6000 kr

Hon kommer att använda den i hemmet. Hon är ingen flitig användare av datorer utan gör mest vardagliga bestyr på den som att surfa, maila, skriva, betala räkningar, lyssna på musik genom den och kolla på videoklipp etc.

Hon kan tänka sig att lägga ut max 6000 kr på den. Men kvalitet framför den billigaste som går att finna. Den ska hålla ett tag är det tänkt...

Jag har sett att man kan få en i5 processor inom den budgeten. 4 GB Ram skulle inte heller skada. Hon tycker att 15" är lagom stort att jobba med. Bra, tydlig skärm vore bra (om det nu skiljer något på den punkten).

Här är en modell som jag tycker verkar passande, Asus K52JT-SX124V:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=816659

Tycker ni att man betalar för mycket för grafikkortet i den ovan och att den kanske är mer ämnad för spel? Annars har den jut i5 och 4 GB minne. 2 år garanti är även ett plus med Asus.

Permalänk

Det är en bra dator för det priset, jag har själv sneglat åt den lite. Det grafikkortet är inte jättebra så du betalar inte så mkt för det.
Det är bra att hon vill köpa en lite bättre dator och ett bra märke med hög kvalite.

Jag förstår mig inte på folk som köper den billigaste acern med den sämsta hårdvaran för att "jag ska ju bara surfa med den". lika bra att lägga ut lite pengar och få en bra produkt direkt.

Permalänk
Medlem

Tycker den ser bra ut.
Kommer klara allt hon behöver, sen så är inte 6370m ett spel kort då den bara har 80sp, utan är mer gjort för hd film osv.
alltid bra o ha lite kraft i grafikkortet för div 3dprogram,windows aero, krävande websidor osv.

Permalänk
Medlem

Ok, verkar lovande. Det lär bli en sådan. Tack för input!