Permalänk
Medlem

Min 2600k ligger på ~0,840 idle och då runt 40 grader. När jag spelar spel så går volten upp till ~1,150 och tempen ligger runt 55-65 lite beroende hur varmt det är på rummet osv...

Kör jag Prime95 dock så går tempen upp väldigt snabbt 80-90 grader, och volten ligger ~1,150 där också. Är detta normalt eller?
Kanske ska säga att använder en H70 kylare

Permalänk
Skrivet av satero:

Är det stockkylaren? Dem pinsen som man kan skruva på, de svarta som går ner i hål i moderkortet, tryck ner dem relativt hårt så det klickar ordentligt. SKRUVA INTE på dem, pilen ska se ut som på bilden, dvs peka bort från cpu:n. eller framåt medsols rättare sagt, inte in mot kylaren. Tryck ner dem hårt, (inte så något går sönder men lite kraft krävs faktiskt) hade exakt samma problem,

Det är fortfarande inget fel på monteringen. Box-kylaren är sämst. Din temp beror på vilken vcore till moderkort ställer in om du inte ändrar till manuellt. Min gick som sagt upp i 1.24v vid load och gav då en temp på ca 90 till 95 grader i linx/occt.

Samma inställningar med TRUE-kylare ca 60 grader.

... som svar till bajjen_5:

så hög temp borde du inte ha med en sådan kylare. Testa att använda Linx istället för prime95 då den kör CPUn varmare än P95. Montera om kylaren! Ny kylpasta. Temperaturen är nästan sämre än med box-kylaren vid den vcoren du använder.

Permalänk
Medlem

Ber om ursäkt för att jag återupplivar denna tråden, men jag tänker att det kanske är bra att ni (och människor med snarlika problem) får reda på vad orsaken var och lösningen på problemet.

Orsaken till att min processor gick så varm var för att stock-kylaren var konkav och låg inte platt mot processorn. Jag plockade lös kylaren och la den på ett granitblock som är garanterat flat med en höjdskillnad på ~0.002mm. Jag kunde föra in en tandpetare under ett hörn på kylaren för att den var så konkav, ett tillverkningsfel.

Komplett skickade mig sedan en Noctua-kylare och processorn gick ner till stabila 30c idle och max 54c load.