Permalänk
Medlem

Fråga gällande volt vid OC

Hejsan!

Jag postade detta i Grafikkort -> Geforce, men folk vägrar att ge mig riktig hjälp där så jag testar denna sektionen med!

Jag köpte ett Gigabyte 560ti SOC rev 2.0 för ungefär en månad sen, och redan första dagen märkte jag att jag fick artefakter och även en del frös.

Grafikortet har 950mhz i core och 4590mhz i memory clock från fabriken.

Jag körde först Gigabytes egna OC Guru för att försöka pilla lite och få det stabilt men kunde ej ändra volten, även om jag valde manuel och ändrade det så hoppade det tillbaks till "normal" läge efter några sekunder.

Så jag fick ladda ner MSI afterburner vilket funkar mycket bättre.

Jag kör konstat 1075 i volt nu och fick nerclocka core till 945mhz och memory till 4200mhz för att få kortet 99% stabilt.

Kortet blir aldrig varmare än 65c

Nu undrar jag, hur fungerar detta med volt egentligen? Är det säkert att köra då t.ex 1075 eller kanske tom 1100 konstat när det ändå inte blir varmare än 65c? För som jag har uppfattat det så är det graderna som stiger om du ökar volten och 65c är inte alls mycket för ett grafikkort tydligen! Eller är det andra aspekter jag måste tänka på när jag fibblar med volten? Tänkte om jag kunde öka från 1075 till mer för att försöka få kortet stabilt i lite högre clock.

Märk väl att de rekommenderar 550w PSU och själv har jag ett 600w så det är inte problemet. Och med mitt förra 260GTX hade jag aldrig dessa problem.

Jag har ju snackat med gigabyte om detta och deras svar var följande:
"Hi again,

The hardwareteam can't reproduce the problems with this model graphics card. So the conclusion is that your card is broken ( has overclock problem).

Please contact your dealer for RMA.

best regards"

Men saken är att jag har RMA:at grafikkort innan och vet ifan om jag pallar göra det igen. Helt ärligt vill jag bara spela BF3 som faktiskt fungerar bra nu. Det funkar ju allmänt bra med nu och kortet är faktiskt fortfarande rätt bra överclockat om man jämnför med andra kort och tillverkare, dessutom var den inte dyrare än andra, tvärtom t.om billigare än vissa andra tillverkare och vid vissa tillfällen samma pris för mindre clock än vad jag kör med just nu.

Om jag nu skulle göra det och får möjlighet att välja ett annat, vad borde jag ta då isåfall? Håller mig till Nvidia så AMD går bort

All hjälp är uppskattad!

Tackar!

Permalänk

Till att börja med undrar jag vart du har köpt ditt kort då jag inte hittar just den någonstans med dom frekvenserna, alla andra 560 från Gigabyte ligger runt mellan 820-900Mhz och 4Ghz på minnet..

Så bara där verkar det lite konstigt..

Angående Volt och temp så ökar tempen ja om du ökar Volten, ligger den på 65c i full load? eller i idle? (vanligtvis)

En jäkla skillnad på full belastning och när den arbetar lugnt i temp, viktigt att veta och hålla koll på när man klockar..

Eftersom du får artefakter osv så verkar det vara nåt som inte stämmer, så jag tycker du verkligen skall kolla upp vad kortet är klockat till från fabrik, och därefter ta ett beslut om du vill reklamera den eller inte.. Klocka vidare är iaf ingen idé, enligt min åsikt!

Permalänk
Medlem

Goggla lite hitta att dom har haft lite problem med korten men jag hitta inget på 950mhz kan vara en modell som är riktad till andra länder. Hitta däremot en på 1000mhz

bästa lägg med vilken modell det är lättare att svara då

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

Det är 65 grader vid full load... Idle är den runt 30-35 grader.

http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3931#ov
Fel av mig, den har 4580mhz i minnesclock och inte 4590mhz

Det är kortet jag har köpt, från webhallen.

Permalänk

Så länge man inte sitter och benchar 24/7 tycker jag man kan låta bli att ändra spänningen till GPU:n (Ja, heter spänning på svenska, inte volten)
Kör så långt du kan på stock spänning bara, är mitt förslag i alla fall. Vill du trycka längre, go ahead, pilla med spänningen Jag tänker då låta bli.

Permalänk
Medlem

Först kommer du och rättar mig med volten sen säger du stocken själv :P. volten var min svengelska.

Jaja oviktigt. Men iallafall, problemet är att med stock SPÄNNINGEN (:P) så är kortet inte stabilt alls. Kvittar om jag spelar/benchar i 10 min eller 24/7

Permalänk
Medlem

Jaja, folk verkar inte jättesugna på att hjälpa en. Iallafall så började kortet balla ur totallt och lämnade det tebax, webhallen bara bytte ut det direkt på plats. Betalade 500kr mellanskillnad för ett PNY GTX 570 istället. Funkar mycket bättre!