Tv-avgift för datorer och surfplattor i februari

Permalänk
Skrivet av RzrTrek:

Har mejlat min internetleverantör och bett dem att blockera all trafik till följande webbplatser:
SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Hjälper inte att blockera för du har fortfarande en mottagare som kan ta emot SVT.
Sen att du inte kan ta emot den pga internetleverantören har blockerat spelar ingen roll.
Det är samma sak med alla dom som har en TV apparat som får betala trots att dom bor så illa till att det är omöjligt att ta emot kanalerna på nåt sätt varken genom antenn eller parabol. Dom får betala iaf.

Visa signatur

Desktop: i5-4570S, 32GB RAM, WD Black SN750 SSD 1TB
Server: HP Z420 E5-1620v2, 64GB RAM, Varierande diskar
HTPC: i5-2320, 8GB RAM, Powercolor Radeon RX 550 4GB
Annat: Raspberry Pi 4 4GB, Netgear Nighthawk R7000 Router, ZyXEL GS1900-24E Switch

Permalänk
Skrivet av Pimmp:

Sverige är ju det land där allt som inte förbjudet, är obligatoriskt.
Om svt nu ska ha betalt för internettjänsten, se då för helvete till att jag som reser 200 dagar om året kan komma åt svt play eller vad det nu heter. Jag har ingen tv antenn hemma utan kör enbart tv via parabol( denna tjänst i sig är inte ålagd tv licens). Jag betalar tv licens ändå och satellit abonnemang med för den delen. Tur att det finns boxar som löser Ilandsbekymmer åt mig

Det går inte då dom bara har rättigheter och sända innehållet i Sverige.
Däremot kan man ha valfri Linuxbox eller dator med tvkort och streama från den oavsett var man befinner sig och det gäller inte bara SVT då utan alla kanaler som du abbonerar på.

Visa signatur

Desktop: i5-4570S, 32GB RAM, WD Black SN750 SSD 1TB
Server: HP Z420 E5-1620v2, 64GB RAM, Varierande diskar
HTPC: i5-2320, 8GB RAM, Powercolor Radeon RX 550 4GB
Annat: Raspberry Pi 4 4GB, Netgear Nighthawk R7000 Router, ZyXEL GS1900-24E Switch

Permalänk

Ang skatt så håller jag med om att den ska separeras från skatten i nån form.
Förslaget som var uppe nyligt med att lägga in det på skatten hade kanske fungerat men problemet med den var att man betalade per person och inte hushåll. Familjen med 2 barn över 18 år hade fått betala nästan 500:-/mån sammanlagt med det förslaget och hade fått en höjning med nästan 3 ggr än vad det är idag.
Den var ju också utformat med alldeles för hög % av skatten vilket dom med högre inkomster knappt märker av avgiften. Ska det finanseras på skatten så ska man också betala avgiften efter hur mycket man tjänar. Det var också anledningen till att förslaget skrotades.
Finns ju andra former av avgifter man kan ta ut istället med istället för licens som inte diskuteras så ofta och det skulle kunna vara att man tar ut avgiften av hyresvärdar, ISPs och liknande som dom då i sin tur tar ut på hyran och abbonemangen.
Det fungerar ju redan idag så på många ställen där man får betala för ett gäng kabelkanaler som ingår i hyran oavsett om man ser på dom eller inte.

Visa signatur

Desktop: i5-4570S, 32GB RAM, WD Black SN750 SSD 1TB
Server: HP Z420 E5-1620v2, 64GB RAM, Varierande diskar
HTPC: i5-2320, 8GB RAM, Powercolor Radeon RX 550 4GB
Annat: Raspberry Pi 4 4GB, Netgear Nighthawk R7000 Router, ZyXEL GS1900-24E Switch

Permalänk
Skrivet av Dangerdan:

Snälla staten, lägg in denna otroligt tragiska avgift på skatten istället....

Varför ska vi vika oss inför media? Jag är trött på Svensk media. De vill bara ha makt och pengar.

Permalänk
Medlem

Blir så less på detta

Jag blir så less på detta. Som student så har jag aktivt valt att inte ha någon TV. Vilket inte har varit så farligt då jag aldrig tittar på TV. Har heller ingen radio. Jag upplever att om man gjort ett aktivt val av att inte inneha dessa enheter med möjlighet att ta del av Public Service-utbudet så ska man heller inte behöva betala. I framtiden då jag har ett ordentligt jobb, då skulle jag kunna tänka mig att betala, men i dagsläget känner jag att det inte är ekonomiskt försvarbart enligt följande:

Enda inkomsten jag har som student är egentligen det bidraget som ges ut av CSN, vilket motsvarar 2356 kr/mån i mitt fall (2 terminer à 14140 utdelat på 10 månader, delat på 12 månader för bättre jämförelse). Jag räknar naturligtvis inte in låndelen då man knappast kan kalla det en inkomst. Därmed så skulle jag betala ca 7.2% av min inkomst för en tjänst jag inte kommer ha någon som helst nytta av. Skulle gärna vilja veta vilka av er där ute som skulle vilja betala 7.2% av eran lön efter skatt för SVT 1 & 2, samt p1-p4. Hade jag inte varit student och haft ett vanligt jobb som kanske gav mig runt 15 000 efter skatt skulle jag ha svårt att motivera 1080 kr/månad för detta utbud som det blir i jämförelse rent procentuellt. Så fattiga är vi studenter. Funderar på att utvandra och sedan invandra då jag hört att man får sin hyra betald och 10000 kr i månaden för att leva på per månad. Kanske är det jag skulle satsa på. I övrigt tycker jag att en public service-avgift som baseras på hur mycket man tjänar vore bättre, måste inte vara en skatt i mitt tycke. Det praktiska med skatten är att alla får betala och inte kan smita undan. Avgiften borde därmed också ha någon form av högsta avgift så det inte blir helt orimliga summor.

Som student är det nästan ett krav på att ha någon form av dator samt Internet för att kunna göra någonting produktiv (Man kan även sitta på Universitetet och arbeta, vilket jag kanske måste börja göra). Att då bli tvingad att betala för denna tjänst, som man aldrig har tänkt sig använda, är för mig helt felvridet. Betalar ju knappast för något annat mediautbud på Internet som jag inte använder och borde heller inte göra det i det här fallet. Speciellt med tanke på hur mycket av inkomsten som kommer gå till något jag inte tar del av. Kort och gått verkar det som att flera studenter kommer bli kriminaliserade innan de blir klara med studierna, vilket måste se jättebra ut sedan när man väl söker jobb och har en dom mot sig eller söker bolån med betalningsanmärkningar. Blir så frustrerad!

Om de är intresserade av att streama Public Service över Internet kan de väl lika gärna ha ett inlogg som många redan har föreslagit tidigare i tråden, och som dessutom flera TV-företag gör för sitt utbud.

Vad gäller utbudet så kan jag bara utgå ifrån det jag sett hemma hos föräldrarna och kompisar. Enda jag personligen tycker är något att ha är nyhetssändningarna och då jag ser att många väger in just fördelen med politisk neutralitet så kanske det är just rapportering som är det enda de borde syssla med samt krissändningar. Mellan sändningarna kan de visa sin logga med klassisk musik i bakgrunden. Utbildningsradio skulle också kunna få vara med då det alltid är bra med utbildning. Förhoppningsvis skulle de då kunna klara sig utan de >6 miljarder kr och fortfarande hålla bra kvalitet. Vill man ha underhållning får man söka sig efter de betalkanaler som redan finns idag. Som sagt det är bara min åsikt, finns nog lika många åsikter som det finns svenskar när det kommer till utbudet på dessa kanaler.

Vi får väl se hur allt blir, men man känner sig så liten i det här landet och det känns som det inte finns något sätt att påverka. Har svårt och se att alla dessa besluten är för nationens bästa, det är lag på att betala TV-avgift och det känns som det är en styrelse någonstans i Sverige som resonerar precis likadant som ett vinstdrivande företag med skillnaden att de har en lag som säger att vi måste betala vad de erbjuder. Hade varit toppen om någon med lite "power", så som journalister eller politiker, kunde sätta stopp för detta eller åtminstone uppmärksamma hur fel det är och komma fram till en ekonomisk plan som passar dagsläget. För mig skulle det behövas lite "uppdrag granskning" på hela det svenska public service, vilket skulle vara den största ironin någonsin då det går på svt. Skulle dock vara intressant och se hur vinklat det programmet skulle vara.

Blev visst ett längre inlägg detta, men jag är så förbannad att jag inte kan göra annat än att skriva på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MaLaD:

Jag blir så less på detta. Som student så har jag aktivt valt att inte ha någon TV. Vilket inte har varit så farligt då jag aldrig tittar på TV. Har heller ingen radio. Jag upplever att om man gjort ett aktivt val av att inte inneha dessa enheter med möjlighet att ta del av Public Service-utbudet så ska man heller inte behöva betala. I framtiden då jag har ett ordentligt jobb, då skulle jag kunna tänka mig att betala, men i dagsläget känner jag att det inte är ekonomiskt försvarbart enligt följande......

+1

Jag blev nästan tårögd! En ordentlig granskning av public service är vad som borde ske omgående. Det är ett gammalt och utgånget system helt klart.

Visa signatur

Primära datorn: Acer Swift 5 (i7)|Skärm: BenQ BL3200PT|Tillbehör: Logitech MX Master 3|Logitech Illuminated K810|HDD-docka 16TB

Permalänk

Jag har varken tv, surfplatta eller dator. Men jag har internet, kör wlan mellan router och telefon ni vet. Radiotjänst xD

Visa signatur

ASRock 990FX Extreme3
Athlon II X4 640@3.6Ghz med Hyper TX3
8GB DDR3@1600MHz
Powercolor 280x TurboDuo OC
Corsair CX 400w

Permalänk
Medlem
Skrivet av pnordlund:

Jag har en hel del tjänster på nätet, funderar på att fakturera SVT varje månad på några 100kr, inte för att dom använder tjänsterna utan för att jag ger dom möjligheten att göra det. De räcker tydligen för att fakturera.

Ett demokratiskt samhälle har inget intresse av dina tjänster.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av diamanten:

Jag har varken tv, surfplatta eller dator. Men jag har internet, kör wlan mellan router och telefon ni vet. Radiotjänst xD

Router är en mini dator ansluten till internet som kan ta emot SVT sen att man inte kan spela upp på den är en annan sak. Är ju likadant med trasiga TV apparater t.ex med. Är den ståendes i hushållet så har du en TV mottagare trots att den inte fungerar.
Sen har dom väl inte sagt datorer specifikt utan alla sorters enheter ansluten till internet med undantag för mobiltelefoner då. Kan även vara en Playstation 3 eller liknande då man kan se på den så även dom blir avgiftsbelagda då.
Fast nu kommer dom ju inte jaga folk som enbart har routrar osv men tekniskt sett så är det ingen skillnad där egentligen.

Visa signatur

Desktop: i5-4570S, 32GB RAM, WD Black SN750 SSD 1TB
Server: HP Z420 E5-1620v2, 64GB RAM, Varierande diskar
HTPC: i5-2320, 8GB RAM, Powercolor Radeon RX 550 4GB
Annat: Raspberry Pi 4 4GB, Netgear Nighthawk R7000 Router, ZyXEL GS1900-24E Switch

Permalänk
Skrivet av aliassund:

Ett demokratiskt samhälle har inget intresse av dina tjänster.

Även om jag inte håller med pnordlunds kommentar så måste jag ändå säga att ett demokratiskt samhälle inte heller har något intresse av ett avsnitt av Stjärnorna på slottet tillägnat Lill-Babs.

Permalänk
Medlem

Svarar som jag alltid svarar när dem försöker "pejla" min tv.

- Dra åt helvete.

Dem kommer få samma svar i frågan om jag äger en dator/telefon/ipad/e.l

Permalänk
Medlem
Skrivet av formerself:

Även om jag inte håller med pnordlunds kommentar så måste jag ändå säga att ett demokratiskt samhälle inte heller har något intresse av ett avsnitt av Stjärnorna på slottet tillägnat Lill-Babs.

Där håller jag med till fullo. Betalar gärna för samhällsgranskning, nyheter, väder o kunskap men resten slipper jag gärna.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Nä det här börjar gå i överstyr, man betalar ju redan för Internet en riktigt fin avgift till sin leverantör och jag tänker inte ta på mig någon straff avgift bara för att SVT vill leverara ut sina kanaler på Internet. Nä I helvete heller det är deras egna fel och de ska fan betala oss konsumenter att de smutsar ner Internet med deras skit.
Ta ett annat land inte fan har de denna fåniga larviga avgift fuck no.
Eva fucking Hamilton ta ditt SVT och dra åt helvete och kom aldrig tillbaka.
Jag konsumerar inte internet för att titta på TV utan jag har det för andra saker och ting. Jobb bland annat och mina pengar går till min leverantör av internet inte till er.

Jag tycker istället att vi som är normala i huvudet tar och slutar helt och hållet att betala detta så får de se hur idiotiskt det är. Gå ut i en strejk totalt.

Visa signatur

Intel i5 8600K, 32GB G.Skill Trident Z, GIGABYTE Z370 AORUS Gaming7. 2x Gigabyte GeForce GTX 970 4GB

Permalänk
Skrivet av aliassund:

Ett demokratiskt samhälle har inget intresse av dina tjänster.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag la ingen tyngd i tjänsternas innehåll utan de faktum att man ska betala för att man har möjligheten att nyttja det.

Permalänk

Som sagt man behöver inte betala om man inte vill då det i praktiken är omöjligt att sätta dit någon. Jag tänker inte betala av två skäl. För det första anser jag det vara principiellt fel i synnerhet som man undantar mobiltelefoner, de säger själva att lagen skall vara teknikneutral. Detta är ett bevis på hur politiken fungerar. Det andra är ett rent praktiskt skäl, jag har det inte särskilt gott ställt och tänker inte låta mig sugas ut av beslut som fattats av feta parasiter till tjänstemän med ännu fetare lön och avgångsvederlag. Skola, Brandförsvar etc. är en sak. Public service är vad folk än påstår inte livsviktig för Svea rikes fortsatta existens.

Permalänk
Skrivet av patrik0719:

1. Jag kan utan problem erkänna att jag dock inte betalar någon avgift trots att jag har TV, dator, radio och hela faderullan hemma.
2. Jag tycker att skattefinansiering skulle vara fördelaktigt i detta fall, av flera anledningar.
3. Vi slipper den här totalt onödiga debatten, så folk kan sluta lipa.

Svar 1: Ja det är fult gjort, du har själv konstaterat att du handlar moraliskt fel.
Svar 2: Klart du tycker det, det blir billigare för dig eftersom jag måste betala för ditt TV tittande då. Det gör jag gärna, om du betalar min interneträkning varje månad.
Svar 3: Du är ju hela grundorsaken till varför debatten existerar, du nyttjar en TV tjänst som du inte betalar för och skyller på att "ingen har kontaktat dig". Om du tvingades betala min Interneträkning varje månad skulle du nog med lipa och fråga dig själv varför livet är så orättvist.

Debatten kan lösas på ett rimligt och rättvist sätt antingen genom att du och dina gelikar gör rätt för er och betalar för den TV tjänst ni nyttjar. Eller som så många säkert redan har sagt, att man kodar TV sändningarna eller liknande så folk som inte betalar licensen inte heller kan se på TV. Att lägga ert privata nöje på skattesedeln är fruktansvärt orättvist men då vi redan har konstaterat att du inte har några problem att handla moraliskt fel så kan ju inte det heller bli något problem för dig att behandla dina medmänniskor orättvist!?

Permalänk
Medlem

Intressant

Att man inte ser att många andra bolag som vill ta betalt på nätet gör det om man vill använda den (konton).

Detta kommer öppna en dörr för många, tänk vad trevligt för alla musikbolag/produktionsbolag och annat, gör er tjänst/produkt synlig och åtkomst bar så kan man sätta ett pris på det och få betalt av alla.

Detta slår Copyswede, Danskebank(skall ta ut en avgift på 595DKR/år för dem som inte har 750 000i lån eller i cash hos dem) och många andra dåliga ideer på fingrarna.

Verkar vara en ny trend hos många bolag, ta avgifter för allt. Oavsett om du vill ha den eller inte.

Eftersom en större del av Svenskarna dricker alcohol på helgerna och det kostar Sjukvård och Polis massor så kan vi väll införa en extra Helgavgift (För det är trots allt helg ofta)

Eftersom flera sweclocker medlemmar kan läsa detta så kommer det en räkning på posten inom kort.. de som inte tycker lika kommer givetvis att få en högre straff avgift.

Permalänk
Medlem

Inför reklam som alla andra kanaler gör för att överleva.

Visa signatur

|| T420 ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av RzrTrek:

Har mejlat min internetleverantör och bett dem att blockera all trafik till följande webbplatser:
SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Hahaa! Det här e ju skrattretande.
Ska du blockera alla platser du inte gillar så kommer du inte få mycket fritid.
Jag gillar inte heller aftonbladet men lösningen är ganska enkel; jag går inte in på den sidan. Inte fan behöver jag blockera den.
Det blir ju bara otroligt fånigt.

Permalänk
Avstängd

En enda sida på nätet

Över min döda kropp! Bara för att jag innehar en "dator" som har möjlighet att spela upp komplett material från en enda sida, svtplay.se så ska jag inte behöva betala tv-licens och därmed basta! Detta påfund är av totalitär natur och bör i största möjliga mån förkastas & tillintetgöras.

Vidare behövs det tillsättas en marknadsundersökning riktad till delar av befolkningen med basala frågor om man känner till svtplay.se och om du eventuellt besöker den sidan.

Eva Hamilton bör snarast lämna sin vd-post och söka sig andra arbetsuppgifter någon annanstans då förtroendet för henne starkt kan ifrågasättas då det genom nu rådande tv-licens (feb 2013) nu är krav att låta en betydande mängd datorägare betala för någonting de inte använder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av slurf:

Inför reklam som alla andra kanaler gör för att överleva.

O du tycker reklamkanalerna står för kvalité? Mera sånt?
Isåfall är det synd om dig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av PerZerk:

Har man råd med att ge sina barn en ny iPhone eller iPad men inte mat så är det läge att tänka om. Har man ingen tv så skall man inte tvingas betala för det på samma sätt om man har en mobil som inte kan spela upp strömmad video.

Licenspliktig mobil
http://forum.xda-developers.com/deviceForum/screenshots/1563/...

Icke licenspliktig mobil
http://76.my/UserImages/Items/1205/22/untung1818@2.jpg

Det är ju inte bara iPhone och iPad som kommer kräva avgift utan även dessa som kostar betydligt mindre än en iPhone.. :

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hokulv:

Över min döda kropp! Bara för att jag innehar en "dator" som har möjlighet att spela upp komplett material från en enda sida, svtplay.se så ska jag inte behöva betala tv-licens och därmed basta! Detta påfund är av totalitär natur och bör i största möjliga mån förkastas & tillintetgöras.

Vidare behövs det tillsättas en marknadsundersökning riktad till delar av befolkningen med basala frågor om man känner till svtplay.se och om du eventuellt besöker den sidan.

Eva Hamilton bör snarast lämna sin vd-post och söka sig andra arbetsuppgifter någon annanstans då förtroendet för henne starkt kan ifrågasättas då det genom nu rådande tv-licens (feb 2013) nu är krav att låta en betydande mängd datorägare betala för någonting de inte använder.

Jag håller med om "över min döda kropp", äger inte en TV, använder inte SVT play, kommer inte vilja se dyngan heller.

Lösenordsskydda svtplay och ge lösenord till de som vill betala, hur svårt kan det vara?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jetblack:

Ok, det låter väl lite vettigare när du säger det så.

Angående vad public service är får jag väl se mig som minoritet i opinionen. Jag tycker (som du verkar tycka) att vi ska skippa skit som melodifestivalen. Men samtidigt är det ett av de populärare arrangemangen i Sverige, så då är det verkligen en värdefull "service" för majoriteten (över 3,5 miljoner tittare 2009). För att inte tala om ekonomin runt om med musikförsäljning, koncerter för artister osv. Sen kan jag kanske rannsaka mig själv och fråga mig hur jävla utbildande vinterstudion eller fotbolls-EM är?

Tycker definitivt att detta borde bli en skatt. Eftersom det borde finnas fler skattebetalare än de som i dagens läge är skyldiga att betala licens, kanske det blir lättare börda för var och en?

Hahaha! Ja, jag skulle verkligen inte sakna någon schlager, men börjar man skära i kulturen på ett ställe.. För att då vara konsekvent så får nog all musik och sport ryka. Sen har vi visserligen populära program som på spåret och liknande som det i nästa steg är dags att skära bort. Tillslut tror jag bara att man får någon sorts blandning mellan Access (utan all musik) och svt24 (med bara vissa kategorier av godkända nyheter, dvs inte en massa kulturrelaterat) som det sedan är väldigt mycket debattprogram om samhällsfrågor. Jag tvivlar på att det kommer bli en så bra idé, denna nya kanal som jag nu något cyniskt målat upp låter ganska sjuk. Men å andra sidan lär det väl bara bli material för att fylla upp en kanal och inte 5 eller vad svt har nu, alltså en ordentlig nedskärning. Motsvarande kan man nog göra mot SR.
Men nej, det blir nog inte riktigt rimligt, kanske är det bra att svt/sr även värnar svensk kultur? osäker, men tills vidare får vi stå ut med schlager. Men som du säger, skatt får det helt klart bli. Som jag läste någon post om att de gör i finland, verkar vettigt.

Permalänk

Väntar på att de ska ta extra skatt per toalettspolning, med den "kiss o bajs" metoden dom använder för att få ta ut denna avgift.
Hur många hushåll äger inte varken TV, dator (alla typer) eller en smartphone. De vet ju att de i princip får med större delen av Sverige med den beskrivningen som de har gjort.

Helt absurt hur detta fortgår i dagens sk rättvisa samhälle. Det som inte har med samhällsnyttan att göra, skall inte vara en kostnad som är obligatorisk. Då menar jag självfallet inte de små stunder då när nyheterna, Plus och andra faktiska samhällsnyttiga program sänds. Den korta tid som SVT behöver för att sända de samhällsnyttiga programmen skulle de lika gärna kunna hyra in sig på valfri betalkanal.

Håller helt med om att slopa denna förlegade TV-licens. Inför detta på skatten. Inte som någon egen punkt utan den borde endast ingå i statliga skatten som allting annat som berör hela nationen som tex i detta fall, för att bekosta spridning utav samhällsinformation. Detta skulle vilken politiker som helst förstå om inte det är andra orsaker som föreligger deras högst tveksamma beslut.

Reklamfri TV? SVT kryllar av smygreklam.

Kommer det här ändras? Nej inte så länge någon av de som bestämmer har en personlig agenda i det hela.

Är inte helt emot alla SVTs program, inte alls , men det som ingenting har med informationssyfte att göra, borde vara en del av den övriga betalkanalsmarknaden, där alla avgör själva vad som är tillräckligt intressant att betala för. Och därmed borde det vara kanaler som inte alls bedrivs av Svenska staten eftersom de inte ska ha med nöjesbranschen att göra.

Min åsikt. Den står jag för stenhårt.

Visa signatur

Antec P280 + Scythe Slipstream PWM 120mm | MSI Z370 Tomahawk | 8700K @stock + TR Silver Arrow | Corsair LPX 16GB @3600MHz | Seasonic Prime 850W Titanium | MSI RTX2080TI Gaming Trio | Crucial MX500 1TB M.2 | Asus Xonar Essence STX | LiteOn 12xBD | Asus ROG Swift PG279Q 27" | Logitech G703 | Corsair K70 RGB | SennHeiser GSP 600

Permalänk
Medlem

Slopa Combort och alla "kanalpaket" som ändå är skräp. Det snackas hela tiden om globaliseringen hit och dit, men när är det dags att det gynnas oss konsumenter? Jag vill kunna se amerikanska filmkanaler och betalar hellre lite extra för något jag verkligen vill se, än en massa trams som man ändå bara bläddrar förbi.

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem

Tragiskt.... Även om man inte använder datorn till att titta på svt play eller liknande så spelar det ingen roll. Man kommer ändå att måste betala. SVPlay fixa login konto osv istället. För dem som vill titta får betala. För oss andra som inte använder eran tjänst ska inte behöva lida av detta. Tycker man ju....

Visa signatur

PC1: P600s |ROG Z790-F Wi-Fi |14700KF |RTX4090 Aorus Master
PC2: H440W |H80i |i7 8770K 5GHz |RTX3070
PC3: Void X |i5 10400f |GTX3090 Super
VR: Valve Index |Oculus Quest 2 256GB
Konsol Setup: LG OLED77CX |Xbox Series X |Playstation 5

Permalänk
Medlem

Bara jag som stör mig mer på att det finns många i tråden som tror att verkligen alla har en TV? Är 24 år, de enda i min ålder som har TV är kvinnor, eller män med flickvän. Personligen vill jag aldrig ha en TV av två anledningar: reklam och att allt är textat. Om jag någonsin skulle välja att se på TV (hemma hos föräldrar exempelvis) så hamnar SVT längst ner i prioriteringsordningen eftersom att de flesta program och serier är på svenska.

Förövrigt håller jag med alla som är totalt emot detta, det gör mig extremt förbannad och jag längtar ännu mer tills jag tagit examen så jag kan lämna det här landet. (Jo jag vet, Sverige är ett bra land för det mesta, men det finns många saker som är sinnessjuka här också)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Leatherface75:

Det går inte då dom bara har rättigheter och sända innehållet i Sverige.
Däremot kan man ha valfri Linuxbox eller dator med tvkort och streama från den oavsett var man befinner sig och det gäller inte bara SVT då utan alla kanaler som du abbonerar på.

Linuxlådan visar hockey här på Rhodos

Visa signatur

Ny Data NZXT H440--I7 6700K/Kraken x61--Asus Hero Viii--Suprim X 3080--Corsair 2x8Gb--EVGA 1300W 80+gold--Samsung 980 Pro--Asus 27" G-synch
Data 2 MBP13"-15 TBD27" Data 3 HP Z-Book Server HP Micro 8 FreeNAS-11.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ascor:

Bara jag som stör mig mer på att det finns många i tråden som tror att verkligen alla har en TV? Är 24 år, de enda i min ålder som har TV är kvinnor, eller män med flickvän. Personligen vill jag aldrig ha en TV av två anledningar: reklam och att allt är textat. Om jag någonsin skulle välja att se på TV (hemma hos föräldrar exempelvis) så hamnar SVT längst ner i prioriteringsordningen eftersom att de flesta program och serier är på svenska.

Förövrigt håller jag med alla som är totalt emot detta, det gör mig extremt förbannad och jag längtar ännu mer tills jag tagit examen så jag kan lämna det här landet. (Jo jag vet, Sverige är ett bra land för det mesta, men det finns många saker som är sinnessjuka här också)

Lycka till då, Du har uppenbarligen inte rört så mycket på dej hittills.

Skickades från m.sweclockers.com