Hybriddatorer, surfplattor eller ultrabooks?

Permalänk
Medlem

Hybriddatorer, surfplattor eller ultrabooks?

Det kommer många hybriddatorer nu. Jag tror att de med löstagbar skärm/surfplatta inte kommer att vara speciellt attraktiva för den som är mer insatt i tekniken. Ska man ha en produkt som är top of the line så blir det för dyrt att få båda sidor av myntet i samma produkt.

Tror jag, ska jag säga.

En bra surfplatta klarar mycket, men en ultrabook är någonting helt annat. Det är egentligen en laptop med väldigt bra prestanda. Att skärmen sitter fast är bara bra, och att kladda på den, såsom det blir nu med de nya ultraböckerna, är någonting i alla fall jag inte kommer att göra. Jag kommer att sitta med mus ibland och köra med pekplattan ibland.

Jag väntar på dunderhöga upplösningar på skärmarna som naturligtvis är på 15" med grymma specar på processor, ssd, moderkort mm.

Till jul kanske jag uppdaterar min Zenbook...nöjd just nu, men gräset är kanske grönare i höst/vinter?

Vad tycker ni om hybridmaskinerna?

Permalänk
Avstängd

Tja, jag håller med dig i mycket av vad du säger. Men jag tror att ganska snart så är vi där i prestandan så att man kan exempelvis ha en ganska tunn och lätt surfplatta som man bara dockar på jobbet när man kommer dit och som duger till allt. De flesta jobbar på laptops idag, även utvecklare och dylikt, och så småningom så måste ju den hårdvaran bli såpass liten att den får plats i en surfplatta liksom. Redan idag är ju Surface Pro jämbördig med en ultrabook i prestanda så klarar man sig med en sådan så fungerar det nog bra med en Surface också.

För att ta mig själv som exempel så har jag en så kallad arbetsstationslaptop (eller utvecklarmaskin) men det som egentligen skiljer mot klenare är mer minne (minst 8GB) och snabbare processor (i7 och inte någon strömsnål variant), sen har jag också ett ganska bra grafikkort men det är helt irrelevant för mitt arbete, och det viktigaste: en dockningsstation. En Surface Pro med dessa specar och en bra dockningsstation med stöd för minst två skärmar osv. hade räckt för mig utan problem. Det hade inte varit lika smidigt att jobba exempelvis på ett tåg eller liknande (en laptop är ganska bra just i knät), men det är inte så ofta jag gör det trots att jag åker tåg ganska ofta, däremot surfar jag gärna eller läser typ tidningar på min telefon och för det hade Surface passat mycket bättre än en laptop (eller telefonen).

Skulle mitt företag betala extra för detta? Ytterst tveksamt, men den Elitebook jag har idag är inte direkt ett under av prisvärdhet heller. Dock är det ju svårt att motivera en surfplatta för mig i alla fall, att jag vill kunna surfa i soffan hemma räcker nog inte som skäl liksom...