Sälja Asus Rampage IV Extreme med böjd pinne?

Permalänk
Inaktiv

Sälja Asus Rampage IV Extreme med böjd pinne?

Jag råkade böja en pinne i CPU-socketen på min Asus Rampage IV Extreme. Har använt moderkortet sedan år 2011 med denna defekt och det enda felet som jag har upptäckt är att endast 12 av 16 GB RAM registreras av BIOS. Däremot så känner moderkortet av att fyra stickor är installerade eftersom det går att få SPD-info från alla. Har provat att skifta runt stickorna och det gör ingen skillnad. Jag har däremot inte provat att försöka böja tillbaka pinnen eftersom jag inte vill riskera att böja ännu fler pinnar. Datorn fungerar normalt i övrigt, men jag har dock aldrig gått mycket högre än stock på minne eller CPU så jag vet inte om den böjda pinnen påverkar överklockning.

Jag har bestämt mig för att hoppa över till X99 så jag tänkte sälja mina X79-komponenter. Jag undrar då; hur många procent bör jag dra ner priset från ett normalt andrahandsvärde?

Permalänk
Permalänk
Inaktiv

Vet inte vad han har för socket där, men LGA 2011 har extremt små pinnar. Inte ens förstoringsglas hjälper för att få tillfredställande "fokus" på pinnarna. Känns som att minsta lilla felaktiga rörelse så har man böjt fler pinnar runt omkring.

Permalänk
Medlem

linustechtips gjorde en video om detta nyligen, de hade en böjd pin på ett asus x79 deluxe

Permalänk

Jag lyckades böja tillbaka 20 böjda pinnnar på mitt Rampage IV: Formula mobo! Köpte det för 500kr back in 2011

Permalänk
Inaktiv

Jag säljer det hellre för ett reducerat pris än att försöka mig på att böja tillbaka en pinne. Skulle något hända så kommer jag inte längre ha ett fungerande system till salu.