Fredagspanelen 91: Broadwell för desktop, Geforce GTX 980 Ti och Microsoft Surface 3

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av martinot:

Tangentbord ingår inte heller hos andra premiumplattor ifrån Apple eller Sony.

Visst är Microsoft dyrare än många taiwanesiska och koreanska varumärken, men jämfört med många av de bättre amerikanska och japanska varumärkena så ligger de faktiskt mitt i prick.

Jag tror också att det är en medveten strategi ifrån Microsoft att vara en premiumprodukt på surfplattor. Det finns så många andra tillverkare som gör budgetprodukter, som Microsoft förmodligen inte känner något behov att direkt konkurrera med.

När det gäller telefoner så är det nästan tvärt om i vald strategi och marknadspositionering. Där har Microsoft ett mer klart fokus på budget och mellansegmentet, men där finns ju å andra sidan inte så många tillverkare som konkurrerar med Nokia/Microsoft i att sälja Windows-telefoner.

Så jag tror att Microsoft inte kommer att vilja göra billiga plastiga surfplattor (eller hybrider) som konkurrerar med motsvarande produkter ifrån tex Acer, Toshiba (nuförtiden budgetmärke för att vara japanskt) och Asus.

Jag har aldrig sagt att det ingår med Apples eller Sonys surfplattor. Däremot ingår tangentbord (som i alla fall jag anser är ett obligatorisk tillbehör för Surface 3) med många andra Windows-baserade alternativ och här tycker jag verkligen det är fel att dra alla över en kam som billiga plastmodeller, speciellt när man i samma andetag tar upp Sonys modeller som premiumexempel.

Skrivet av martinot:

Sedan att man inte längre kan "översätta" ett riktpris i $ till x10 i SEK, är mycket beroende på att kronan försvagats och dollarn förstärkts det sista halvåret. Även Apple och många andra tillverkare har justerat sina priser i SEK i förhållande som avspeglar den allt starkare dollarn.

Jag reagerade på prissättningen redan innan jag såg vad den landade på i Sverige. I min mening bör Microsoft Surface 3 ligga 100 USD lägre än vad den gör idag, för det finns mer prisvärda alternativ och kommer ännu fler inom kort. Vad priset blir i Sverige är som det är, ingenting att göra någonting åt och det kommer påverka alla oavsett varumärke.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner