Xbox Original startar ej - felsökning

Permalänk
Medlem

Xbox Original startar ej - felsökning

Har en gammal chippad Xbox som använts till att spela film från NAS. Fick ett kabelbrott på strömförsörjningskabeln (endast tre trådar på ena ledaren var hel) och den spontanavstängde tre ggr under drift. Såg då felet men efter tredje gången startar den inte. Trycker nu på startknappen och gröna lampan på framsidan tänds 1s, hårddisken snurrar igång men sedan stängs den av.

Någon som kan beskriva eller länka till en felsökning? Nätdelen verkar fungera då ström går fram. Är HDD trasig och hur felsöker man det? SmartXX chipet?

Finns det någon i Stockholmsområdet som kan felsöka denna prisvärt? Den är 10 år gammal så man vill inte lägga ut så mycket på den kontra köpa en ny. Blir väl då en chippad 360 om man vill ha den som mediaspelare?

Permalänk
Medlem

Ingen?

Som kan ge ett tips? Försökte leta bland trådarna med hittade inget

Permalänk
Medlem

Trial & Error

Kollade strömmen genom att koppla bort IDE kontakterna på HDD och DVD och höll in startknappen. Jämförde med detta och värden OK i STBY och ON:

http://diy.sickmods.net/Tutorials/Xbox1/Power_Supply_Pinouts/

Lampa på SmartXX chipet blinkade till initialt. Sätter tillbaka IDE och då tillbaka till grundfelet, dock lyser inte gröna lampan på framsidan längre.

Hårddisk eller chip eller....?