Permalänk

Cpu led tänd efter att datorn stått.

Hej kära sweclockers medlemmar.

Min dator råkade ut för åska där nätaggregatet, modem och router gick vidare till sitt nästa liv i soporna.
Jag köpte ett nytt nättagg likadant som jag hade innan då jag visste att det passade bra men när jag fick igång datorn så märkte jag att jag inte fick ngn bild och ram lampan var tänd då en av ramportarna var kass så bytte port och då var det löst fick bild och kom in i windows skrivbord och bios utan problem men fick ingen uppkopploing så testade att få igång internet genom att ominstallera datorn och reseta bios (var så frustrad så testade alla olika lösningar som jag hoppadespå) utan framgång men jag kom fram till att ethernet porten är kass men jag gav upp den kvällen och väntade ca 1 vecka.
Tog nya tag men när jag ska starta datorn så märker jag att cpu led tänds på mo1TB WD Caviar Blue
Svart/Vitderkortet och då börjar oron, jag fick ingen bild på skärmen men datorn startar och alla fläktar funkar etc.

Så vad tror ni är processor kass eller är det bara moderkortet som borde bytas`?
Ska se om jag inte kan testa min processor i en polares dator för att kolla ngn dag.

Dator komponenter:
Samsung SSD EVO Basic 840-Series
Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI GeForce GTX 770 2GB TwinFrozr GAMING-series
Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär
ASUS Z87-A ATX
Kingston 8GB (2x4GB) CL9 1600Mhz HyperX Genesis
Intel Core i5 4670K 3.4 GHz (Haswell)
NZXT Phantom 410

Tack på förhand!

Permalänk
Hedersmedlem

Åskan har uppenbarligen gått rakt genom hela datorn via nätverksuttag och PSU. Precis allt kan gå sönder i ett sådant scenario.

Jag hade inte litat på någon del utan att testa varje del separat och mycket noggrant. För vanlig användare är oftast det bästa att kasta allt och utnyttja hemförsäkringen. Hör med ditt försäkringsbolag vilka regler de just har vid totalskada på elektronik från åska.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

köp ett grenuttag som tål åska, det har jag köpt:=) bästa köpet nånsin

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av trebrecks:

köp ett grenuttag som tål åska, det har jag köpt:=) bästa köpet nånsin

Hjälper inte mycket om man har internet via telefonledningen enligt min erfarenhet och vad jag sett hos andra. Åskan går oftast in via telefonledningen och ut via nätagget. Satsa först på ordentligt skydd för modemet och först därefter 230V-sidan om man kör xDSL. De kombinerade skydd jag sett har inte haft tillräckligt bra del för telefonskyddet och det gäller både APC och Belkin. Ett modem gick sönder förra veckan med APCs dyraste grenuttag men det tog stopp där och routern klarade sig, så viss hjälp var det nog. Tidigare har både modem och router åkt med Belkins största. Det enda som stoppat åskan helt under många år är dyrare UPSer med inbyggt nätverksskydd.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

jag har dock inte haft problem har modemet utan router, men det kanske lägenhetens åskledare tar hand om vad vet jag ingen expert:)

Permalänk

Hej!

Så det verkar som att kolla med försäkringsbolaget vad dem täcker men man brukar väll knappt få ut ngt på en dator som är över 2 år gammal??.
Eller ska man köpa ett nytt moderkort direkt då jag redan har köpt ett nätaggregat och hoppas att cpun är ok om den funkar i en polares dator ??