Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Nya RAM

Har köpt mig ett par RAM-minnen

http://www.inet.se/produkt/5308829/crucial-16gb-2x8gb-ddr3-cl...

Innan hade jag ett par med 667 Mhz men mitt moderkort supportar till 1333Mhz och om man köper snabbare så ska den ändå klockas ner till 1333 har jag uppfattat men nu när jag sätter i dem så är skärmen helt svart. testade o sätta i dem gammla igen o då funkar det. så vad kan felet vara?

Tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norr
Registrerad
Jan 2002

Kanske inte support av moderkortet
Prova uppdatera bios till senaste

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Hur ska vi kunna svara utan att veta moderkortet?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jul 2013

Fast dina 667 är ju 1333MHz minnen DDR = 667*2 = 1334MHz

MOBO: MSI Z97 Gaming 5, CPU: Core i5-4670K @ 4.5GHz, RAM: 4x4GB, GPU: SAPPHIRE radeon R9 390 NITRO @ 1150/1550MHz, SSD: A-data Premier PRO900 256GB, HDD WD Blue 320GB 2.25", Chassi: CoolerMaster Master Case 5 PRO, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: HP LP2475w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jul 2013

Men för att lättare kunne hjälpa dig vill vi veta vilket moderkort som du använder dig utav.

Skulle kunna vara så illa att ditt moderkort inte stödjer så stora moduler så som 8GB st som du har köpt. samt att en nollning av BIOS kanske skulle kunna hjälpa dig att få igång det.

MVH

MOBO: MSI Z97 Gaming 5, CPU: Core i5-4670K @ 4.5GHz, RAM: 4x4GB, GPU: SAPPHIRE radeon R9 390 NITRO @ 1150/1550MHz, SSD: A-data Premier PRO900 256GB, HDD WD Blue 320GB 2.25", Chassi: CoolerMaster Master Case 5 PRO, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: HP LP2475w

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av [Molotov]:

Kanske inte support av moderkortet
Prova uppdatera bios till senaste

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av MultiMan:

Hur ska vi kunna svara utan att veta moderkortet?

Skrivet av BM-Mods:

Fast dina 667 är ju 1333MHz minnen DDR = 667*2 = 1334MHz

Skrivet av BM-Mods:

Men för att lättare kunne hjälpa dig vill vi veta vilket moderkort som du använder dig utav.

Skulle kunna vara så illa att ditt moderkort inte stödjer så stora moduler så som 8GB st som du har köpt. samt att en nollning av BIOS kanske skulle kunna hjälpa dig att få igång det.

MVH

Moderkort

ojj glömmde det men här har ni specs på moderkortet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Cippox:

Moderkort

ojj glömmde det men här har ni specs på moderkortet

Står att moderkortet stödjer max 8GB med 64Bit os. så det är troligtvis ditt problem, prova att köra med bara en sticka men jag tror att det stödjer max 4GB stickor tyvärr.

MOBO: MSI Z97 Gaming 5, CPU: Core i5-4670K @ 4.5GHz, RAM: 4x4GB, GPU: SAPPHIRE radeon R9 390 NITRO @ 1150/1550MHz, SSD: A-data Premier PRO900 256GB, HDD WD Blue 320GB 2.25", Chassi: CoolerMaster Master Case 5 PRO, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: HP LP2475w

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av BM-Mods:

Står att moderkortet stödjer max 8GB med 64Bit os. så det är troligtvis ditt problem, prova att köra med bara en sticka men jag tror att det stödjer max 4GB stickor tyvärr.

Ska göras. annars är det bara skicka tillbaka dem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nora
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Cippox:

Ska göras. annars är det bara skicka tillbaka dem

Funka detta, eller blir det att skicka tillbaka?

MOBO: MSI Z97 Gaming 5, CPU: Core i5-4670K @ 4.5GHz, RAM: 4x4GB, GPU: SAPPHIRE radeon R9 390 NITRO @ 1150/1550MHz, SSD: A-data Premier PRO900 256GB, HDD WD Blue 320GB 2.25", Chassi: CoolerMaster Master Case 5 PRO, PSU: CoolerMaster V750 80+ Gold, Skärm: HP LP2475w