WIndows 10 beter sig lustigt

Permalänk
Medlem

WIndows 10 beter sig lustigt

Hejsan! Jag har nyligen byggt en ny dator och har fått ett lustigt problem med mitt windows 10.

Ungefär 70% av allt funkar felfritt på datorn dock är det en del program som tar runt 5-10 minuter att starta såsom google chrome eller windows media player. andra program som task manager eller installationsprogram startar inte alls utan efter drygt 10min kommer det upp ett felmeddelande där det står the program did not respond in a timely fashion. Spela spel går hur bra som helst. både battlefield 4 och fallout 4 flyter på helt utan problem.
Jag har provat att avaktivera min brandvägg om det skulle vara den som bråkar men det har tyvärr inte hjälpt något. Är det en fresh install som är rätta vägen att gå eller är det någon som kan tänkas ha någon idé om vad som bråkar.

Tack på förhand

Permalänk
Medlem

Antar att om det är en uppgraderad version av Windows 10 så är det inte så konstigt att man får en hel del mystiska problem. Du kanske fortfarande har fel version av applikationer installerade som inte stödjer Windows 10, samt drivrutiner. Hade själv en hel del problem efter uppgraderat från Windows 7. En ren installation löste det för mig.

Visa signatur

Operativsystem: Windows 11
Moderkort: ASUS PRIME Z390-A
System: i5-9600K 3.7GHz, 16GB DDR4, ASUS RTX 2060 6GB, Corsair RM750X V2
Lagring: Samsung 850 EVO 1TB SSD
Chassi: Phanteks Eclipse P400S

Permalänk

Hej

Gör så att du laddar ner det manuellt om du är trött på att vänta.
Där får du även reda på i fall din dator har dem krav som behövs för att köra Win 10 funktionellt.

För att svara på varför du inte fått det ännu så kan det vara så att du inte fått uppdateringen än som är till Windows 10.
Den slumpas ut till alla ändra fram till nästa år i Juli.

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Mvh Marcus. L