Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

hörapparat samt hörselskydd hjälp

hej jag behöver lite hjälp, har idag en hörapparat i vänster öra. När jag är på jobbet gillar jag o lyssna på radio med vanliga radio hörselskydd dock så blir det rundgång å pipljud i hörapparaten typ som en baston lite störigt. Det jag undrar finns de bättre hörselkåpor som man kan köpa med eller får man leva med det? funkar hyffsat bra när radion är avstängd:/

hoppas den ligger rätt på forumet, tacksam för hjälp

Permalänk
Medlem

Hej!

Jag skulle kolla med din Otolog(öronläkaren) om du kan få en hörapparat du kan göra justeringar på själv. Problemet är om jag förstått det rätt att man måste ha rätt utrustning för att kunna göra justeringar på dem. Så fall skulle du kunna ändra dem så de passar både för vanligt bruk och för hörlurar.

Alternativt ta med de hörlurarna du brukar använda med dig till Otologen och se om ni kan justera så det passar till lurarna tillsammans.

Tror det är det bästat sättet att lösa det. Annars är väl bästa sättet att ta ur hörapparaten undertiden du ska lyssnar på musik...?

Visa signatur
Permalänk

ao uppfattat lite som ja misstänkte, segt o ta ut o in hela tiden, men de är la sånt ja får leva med:) tack för hjälp

Permalänk

Intressant frågeställning!
Jag ska oxå börja använda hörapparat på ett öra, en liten modell bakom örat, jobbar inom bullrig miljö, och använder radio hörselskydd med medhörning på dagarna. Nyfiken om det fungerar eller inte, vill inte behöva ta ur hörapparaten hela tiden på dagarna, då försvinner ju vitsen med att använda den. Nästa fråga, får apparaten plats i hörselskyddet?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Varför inte bara köra streamad musik till hörapparaten (kan ju köra radio app ex där me) och sen använda vanliga hörselkåpor.

Men visst, då får man ju pausa musiken när man tar av dom om man behöver prata med någon osv.

Permalänk

Är ju ett alt, men då blir det bara radio i det dåliga örat. Tar man sedan av hörselskydden, så måste man in i telefonen och bryta radion till hörapparaten för att höra omgivningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Man kan ju gå hightech och köra klocka och enkelt swappa program där också
https://www.resound.com/sv-se/hearing-aids/apps/smart

Men ja, det billigaste är ju att åka till sin audionom och se om dom kan ställa in så det fungerar med de hörselkåporna man använder med radio.