Jag behöver er hjälp med crimpning av egna förlängningar.

Permalänk
Medlem

Jag behöver er hjälp med crimpning av egna förlängningar.

Hej!

Jag har precis börjat med att crimpa stift till mina förlängningar, men har stött på några problem. För det första har jag haft mixade resultat, vilket jag hade förväntat mig då jag inte crimpat kontakter innan. För att veta att jag är på rätt spår tänkte jag ändå att jag delade med mig lite av mina första crimpningar samt funderingar, så att jag inte sitter där med ett set med värdelösa förlängningar i slutändan.

Mitt första bekymmer är att jag haft det mycket svårare att crimpa hanstiften än honorna av ATX-varianten. Här är en bild på min crimptång, som jag köpte på Stylingwebben:

Jag har använt mig av 1 kvadratmillimeter-facket för mina crimpningar, vilket jag förmodar ska vara det rätta. Här är några bilder på honstift jag crimpat, och dessa verkar ha bitit fast ordentligt:

Problemet är att jag har det ordentligt svårt att få handitonen att fastna när jag använder denna inställning på crimptången. Av de tiotal jag testat är den endast ett fåtal som har fastnat. Däremot har jag för skojs skull testat att använda den mittersta inställningen på tången istället, och lyckas då få vad som verkar vara ett mycket bättre bett i både isoleringen och i metallen:

Dock misstänker jag att det finns ett problem med den här crimpen, och det är att den har tryckt åt stiftet på tok för mycket på undersidan:

Problemet med mina crimpningar som jag ser det är att även de som gjorts i det största facket blir väldigt platta på undersidan (se första bild). Från vad jag har sett av bland annat Lutr00 Lutr00 Crimp så ska de vara mycket rundare. Problemet är dock som sagt att mina stift inte biter om jag ställer in tången svagare. Jag förmodar även att jag lägger stiften rätt i crimpen, då jag studerat detta väldigt noga.

Så mina frågor är slutligen dessa: Är det korrekt antaget att det är det facket längst till vänster på bild som ska användas när jag crimpar ATX-stift, och är de stift jag crimpat användbara, trots att de verkar vara lite platta på baksidan? Kanske svåra frågor att svara på, men jag gissar på att det är någon här som crimpat egna förlängningar, och som kan utröna något från mina bilder!

Tack på förhand!

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 1700 @ 3.8GHz | Kylning: Noctua NH-D15 | Nätagg: EVGA SuperNOVA G2 850 W | Grafikkort: Sapphire RX Vega 64 Nitro+ | RAM: GSkill Ripjaws V @ 3600 MHz 16GB | Moderkort: Asus Crosshair VI Hero | OS: Win 10 | SSD: OCZ 960GB - Sandisk Ultra Plus 256 GB - Crucial BX100 500GB | Case: Phanteks Enthoo Evolv ATX