Permalänk

Laptop till flickvän

Hejsan!

Har fått i uppdrag att leta fram en laptop åt flickvännen och suttit i några dagar nu och velar fram och tillbaka.

Hon gör inga direkt avancerade saker så de den kommer användas till är surfa, streama film/youtube m.m. Det mest krävande är väl kanske The Sims 4.

Har gjort listor osv på prisjakt men det är ju en hel vetenskap att välja rätt, även att jag då är ganska kunnig inom stationära datorer. Jag har fått för mig att alla processorer under i3 går bort direkt och att 8gb minne är nödvändigt, har jag någorlunda rätt i de?

När de gäller skärmen anser jag att de ska vara 1920x1080 på max 15", IPS skärmar går nog också bort pga budgeten. Hon vill absolut inte ge mer än 5000kr, men gärna mindre.

Sammanfattning: letar laptop till min bättre halva, kollar just nu på datorer med i3, 8gb minne, ssd och full HD skärm. Har hittat http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...
Verkan den vettig?

Tack på förhand!
Mvh

Permalänk
Medlem

Helt klart bra dator för priset! Kör på den, du lär inte hitta någon likadan för billigare.

Visa signatur

Dator: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming | Ryzen 7800X3D | Sapphire Radeon 7900 XT Nitro+ | Noctua NH-D15 chromax.black | Seasonic GX 850W | Kingston 32GB 6000MHz DDR5 | Fractal Design Meshify 2 Compact

Permalänk
Hedersmedlem

Det är helt klart ett bra pris, men den får nog svårt med Sims 4.
Annars tänker du helt rätt tycker jag, men vill du få in någon form av spel i den budgeten så ska du nog offra SSD'n.

Kollade lite på prisjakt nu, och det verkar bli svårt att få in ett separat grafikkort under 5000kr.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk

Har fått samma uppfattning, så har förberett mig på att få köra med CPU grafik. Hon använder idag min gamla HP Probook 4520s med nån i5, uppgraderat minne till 8gb och den funkar The Sims 4 på. Med nerskruvade grafikinställningar. Men den börjar bli seg, fläkten börjar ge upp och den blir överhettad. Känns meningslöst att börja skruva med den då den är nästan 7 år gammal. Lenovon borde väl prestera bättre än den gamla grunkan?

5000kr är som dag absolut max, helst runt 3000kr. The Sims 4 är ganska viktigt att de funkar men du tror att de kommer bli svårt med den? SSD:n vill jag helst inte ge upp...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Lenovon du länkade är rätt prisvärd. Den har Intel HD Graphics 520:

Jämför med GTX 950M:

För den prestandan måste du betala nästan det dubbla dock, samt att du får mindre SSD.
Länk till dator 5 990:-

Resultat från notebookcheck.net

Visa signatur

4770 | 980

Permalänk
Medlem

https://www.inet.se/produkt/1978297/acer-aspire-e5-575-i3-8gb...
Finns annars denna som har ett Iris 550 som är rätt mycket snabbare än HD 520 som sitter i datorn från Elgiganten.

Visa signatur

Dator: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming | Ryzen 7800X3D | Sapphire Radeon 7900 XT Nitro+ | Noctua NH-D15 chromax.black | Seasonic GX 850W | Kingston 32GB 6000MHz DDR5 | Fractal Design Meshify 2 Compact

Permalänk

Troligtvis blir de den på Elgiganten, känns ändå vettig för de priset, och hon kunde leva med att dra ner inställningarna lite bara de "inte hackar lika mycket som på den gamla". Tack för all hjälp grabbar!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Lite uppdate: Vi va och köpte datorn förut idag och har nu hunnit testa både de ena och andra, förvånansvärt bra prestanda för de priset. Enda nackdelen än så länge är den frunktansvärt dåliga pekplattan men kommer använda mus 99% tiden ändå.

The Sims 4 flyter faktiskt också på riktigt bra, 1920x1080 med medium på vissa saker och låg på de mesta så håller den sig på mellan 30-60fps konstigt nog! Ibland går den under 30 och de märks ju självklart men de går att leva med. Helt acceptabelt enligt min flickvän, båda jag och hon förväntade oss att de skulle va mycket värre!

CPU tempen ligger på mellan 50 och 60 grader vid spelandet, det är väl en helt ok temp? Eller bör man sänka upplösning samt inställningar för att få de lite svalare?

Tack på förhand!
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com