AMD Ryzen-leveranser beräknas uppgå till en miljon på lanseringsdagen

Permalänk
Skrivet av fredrik831:

@Barilla08: Då hade du snabbt fått sparken. Detta då du i ett slag kraftigt försämrat företagets marginaler och resultat. Samtidigt hade du förargat samtliga Intelfantaster som under de föregående åren betalat dyrt för sina processorer. Vad sänder det för signal om produkterna om man prissänker dem med 50%?

Intel sitter i ett skruvstäd.

Nej då, detta är bara ett led i en långsiktig plan att döda AMD för att sen kunna ta ut ockerpriser igen!

Permalänk
Medlem

@droid002: Hur kan det inte vara ett hot?
Konkurrensen mot Intel består inte enbart av AMD.

  • x86 har under lång tid mött konkurrens från ARM. Intel har lagt massor av resurser på att försöka ta marknadsandelar inom de områden ARM-processorer lämpar sig bra (mobila enheter) och det har gått sådär.

  • Intel möter även konkurrens inom tillverkningsteknik från TSMC, Samsung och Global Foundries. En stor del av Intels framgångar bygger på att de haft den bästa tillverkningstekniken. Om Intel skulle tappa det försprånget så kommer deras produkter få allt svårare att konkurrera. Intel lägger massvis av resurser på detta område.

  • Sen möter även Intel "konkurrens" på aktiemarknaden, där företagets aktie har gått knackigt jämfört med andra techbolag. Företagets ägare vill givetvis ha avkastning och Intel har även här lagt massor av resurser på utdelningar och aktieåterköp.

Givetvis har det underlättat Intels liv enormt enormt att de har mött väldigt lite konkurrens från AMD de senaste åren, och att de har kunnat fokusera på ovanstående punkter. När nu konkurrensen hårdnar kommer Intel behöva prioritera om, och av ovanstående punkter är det förmodligen aktieägarna som kommer behöva ta kostnaden.

Intels VD lär inte sitta säkert att han låtit Intel hamna i denna situation.