Frågor kring virtuell surround och olika anslutningar

Permalänk
Avstängd

Frågor kring virtuell surround och olika anslutningar

Hej

Jag har en del frågor o funderingar och skulle gärna vilja få det förklarat Jag är riktigt dålig när det kommer till ljud och vill försöka förstå mig på saker o ting. Skillnader o så.

Jag sitter just nu med en AT M50 + Modmic. Då jag ville ha en DAC/Amp men också ett ljudkort för olika funktioner samt en Mick ingång köpte jag en Creative g5.

http://se.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-g5

Kollade på massa reviews och såg till mesta dels positivt när det kom till DAC chippet och så. Vart lite negativt när det kom till konsoler då kortet inte har support för Dolby. Jag brydde mig inte så mycket då jag inte har någon konsol.

Jag har haft det ett tag för datorn och älskar det men som sagt nu kommer frågorna.

När det kommer till virtuell surround så finns det många åsikter.

Vissa tycker SBX är bäst, andra Dolby Headphones.. Vad är skillnaden?
G5an ansluts med USB till datorn. Så jag får ut virtuell Surround via usb och älskar det i fps spel. Bra positionering och så, men har läst lite om att man kan använda optiska kabeln? Varför skulle man göra det? Jag menar jag har optisk utgång från moderkortet. Men där sitter ett skitigt realtek.. Om jag använder optiska kabeln, vad händer då? Används realtek kortet för ljudet eller usb kortet? Fattar ingenting...

Såg för inte så länge sen att du måste ansluta optiska kabeln i ps4an för att få Surround i G5an. då ansluter du både usb och optiska kabeln. Dock får du ändå ingen Dolby utan vad jag förstod så får du en stereo surround vad man nu ska kalla det.. Hur funkar allt detta?!

Optical in -
Optical out -
Vad gör det? Vet att man kan använda AUX kabeln från en telefon till "optical in" och sen hörlurarna i dacen o använda Dacen som ett mellanting mellan telefon o hörlurar o få bättre ljud.. men känns osm att jag chansar för mycket ändå.. Skulle uppskatta en liten förklaring kring allt