Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Inaktiv

Gnagande känsla

Hej!

Jag köpte Macbook Pro 2016 13" med touchbar i julas. Jag har dock en sån där gnagande tanke i bakhuvudet som säger åt mig att sälja eländet då det skulle vara värdare att sätta pengarna på en stationär dator.
Om jag säljer den får jag flera tusenlappar mindre än vad jag gav men å andra sidan räcker det ändå till en stationär dator + lite till.
Sen vet jag inte om macOS är så bra som jag kom ihåg det från när jag hade mac för typ 6 år sedan. Jag är smått besviken egentligen.

Ge mig några bra anledningar till att jag skall behålla Macen? Hur länge kan man förvänta sig att den håller och är brukbar?
Eller vad tycker ni, har ni själva den där känslan som säger åt er att det ni just köpt egentligen är totalt meningslöst.

Vad tycker ni om macar överlag och macOS??

Permalänk
Entusiast

Det låter ju som att du inte trivs så bra med Mac, i så fall skulle jag helt klart byta och strunta i de där tusenlapparna.
Hade själv en Macbook i 3 år och utöver byggkvaliteten som man idag kan hitta hos flera PC-tillverkare så kände jag inget speciellt för den. UI't talar inte till mig helt enkelt.
Du kan ju i alla fall trösta dig med att Macbooks håller värdet riktigt bra, särskilt om du tagit väl hand om den.

Med pengarna du får för den kan du ju dessutom köpa både en stationär och en duglig laptop

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk
Medlem

Det är bara du som kan avgöra om du trivs bäst i OSX eller något annat, men vill du nu byta till PC, kan du ju alltid välja hackintoshvänliga delar, så har du en fallback om det skulle visa sig att du tycker Windows är ännu värre nu efter ett halvår med OSX.

Vad det gäller hårdvaran instämmer jag delvis med föregående skribent, är inte heller så jäkla impad av laptopsen, men har egentligen aldrig heller varit det. Senast Apple imponerade på mig med exceptionell byggkvalitet var väl med deras gamla G5-macar i aluminiumchassi. De var riktigt bra ur den aspekten.

Edit: ja, och så är väl Apple de enda som lyckats tillverka AIO-maskiner som inte ser ut som skit. De är väl dock rätt ointressanta för mig.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Avstängd

Jag har både en macbook pro och en stationär och skulle inte klara mig utan det.

Mycket beror på vad du ska ha datorn till men att köpa en macbook med touchbaren för flera tusenlappar extra var nog en väldigt dum idé.

Permalänk
Medlem

Jag klarade ej av UI av mac dator, jag köpte min för 15k förra sommaren och sålde den 6 månader senare, fick 9.5 k för den.

Visa signatur

Moderkortsmodems problem.

Permalänk
Inaktiv

Jag är van Windows användare, jag köpte en Mac bland annat för integrationen med iPhone och alla iCloud appar. Jag ville ha någon dator för dagligt bruk som bara fungerar efter alla år med Windows frustration. Dock känner jag inte att macOS är direkt frustrationsfri. Och som sagt gnager det i snåltarmen när jag tänker på hur mycket mer hårdvara jag kan få för pengarna om jag bara kör en stationär. Jag menar, är macOS och Mac verkligen värda de pengar de kostar? Om man bortser från att folk har dem som statusprylar (jag skiter totalt i statusvärdet).