Permalänk

Microsoft Edge

Hej jag har en fråga jag använder Edge väligt lite då Explorer är något enklare på många sätt, men vad sm stör mig om Edge är att även om jag har på stoppa pop-up så poppar det ändå upp en massa skit ibland detta kan jag blockera på ett annat sätt i Explorer men inte i Edge.
Så jag undrar om det finns nåt sätt i Edge som i Explorer som gör att pop-up fönster inte öppnar sig, i Explorer står det denna sida vill öppna ett förnster där jag kan välja låta blockera eller öppna, men i edge verkar detta inte finnas stämmer det enligt er?
detta gör att kjag inte använder edge som standard webbläsare, har mäsrkt att Explorer ibland som tex FB börjar hamstra på CPU kraft vilket gör FB omöjligt att scrolla i tex. Vad kan detta bero på?

många frågor har jag om Explorer vs Edge har även Firefox och Chrome använder de ännu mindre.
Virus har jag ej såvida det inte finns nya virus som ingen anti virus kan upptäcka eller att de bäddar in sig i anti virus proggrammet och därför ej upptäcks.
använde AVG free och Emergency kit scanner för att hitta skadligt skit på datorn då oftast utan internet, för jag har fått för mig att om jag är uppkopplad medan datorn söker efter virus så kanske den inte kan ta bort de eller att datorn kan infekteras igen kan vara nåt jag fått för mig men det känns säkrare att virus skanna utan att datorn är uppkopplad.

så fråga
1 varför kan inte edge stoppa pop-up lika effektivt som Explorer
2 bär man vara offline vid virus skanning eller rent av i felsäkert läge
3 är det en myt att uppkopplad dator inte kan bli virus fri
4 är detta än större myt att en infekterad dator om den är kopplad till strömuttag kan slås på pga viruset

Med vänlig hälsning
Petri

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]

Permalänk

Hej allihop skulle bara säga att jag hittade adblock plus för Edge så nu poppar det lika lite skit som i IE 11 bara att Edge verkar vara snabbare och kanske inte tar lika mycket CPU kraft som IE 11 gör

så det har löst sig

Visa signatur

[MSI GE70 2OE-014NE]