Dragon's Dogma på PC med handkontroll - nån som har erfarenhet?

Permalänk
Medlem

Dragon's Dogma på PC med handkontroll - nån som har erfarenhet?

Jag började nyss att spela Dragon's Dogma: Dark Arisen på PC och tänkte att jag skulle spela det med handkontroll (Dualsense). Men spelet verkar inte lira bra alls med handkontroll (Dualsense iallafall). Jag har fått själva kontrollen att funka, men det är superbuggigt. Dels så får jag siffror som prompts, som ibland switchar till xbox prompts fram och tillbaka under spel. Men sen har jag även problem med att spelet registrerar dom flesta knapptryck som dubbeltryck. Dessutom hoppar funktionerna för knappar runt så att jag får t.ex. samma attack på olika knappar (knapparna för lätt och tung attack) mellan varven också. Så, det är med andra ord inte lite buggigt för mig.

Är det nån som har spelat spelet med (PS) kontroll och har lyckats att få det att funka någorlunda bra? Jag har så att jag skulle kunna testa med en PS4 kontroll också, om den möjligen skulle kunna funka bättre.

Jag kör spelet genom Steam. Jag har testat big picture läget och har gjort dom val i inställningarna som jag hittat tips om på nätet. Jag har testat att köra med en programvara (för dualsense) som heter DualSenseX. Men än så länge så har inget löst mina problem.

Är det så illa att det inte funkar bra att köra spelet med en PS kontroller helt enkelt? Att jag får xbox prompts kan jag leva med, men dom andra buggarna gör att det inte blir en rolig upplevelse alls. Får spela med mus och tangentbord i värsta fall om detta inte går att lösa.

Permalänk
Medlem

Kolla in nexus mods lär finnas någon fix där.

https://www.nexusmods.com/dragonsdogma/mods/125

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oneone:

Kolla in nexus mods lär finnas någon fix där.

https://www.nexusmods.com/dragonsdogma/mods/125

Tack för svaret, även om det är lite för sent nu. Jag har redan spelat igenom spelet med mus och tangentbord, för att jag inte hittade nån lösning. Får ha nexusmods i åtanke om det är nåt annat lite äldre spel man kommer att spela framöver. Förhoppningsvis så har 2:an fullt stöd för PS(5) handkontroll iallafall, så att man slipper leta alternativa lösningar.