Permalänk

Hjälp! Moderkort!

Jag har ett litet problem. Jag har följande dator delar: Asus P4S8X-X, TwinMos 512mb ddr Pc2700, Intel P4 2.53ghz, Seagate Baracuda 7200.7 120gb 2mb cache, BenQ 56max CD-ROM och ett Winfast Geforce 3 ti200.

Problemet är att jag inte kan ha en hårddisk till inkopplad. Jag får följande meddelande när jag sätter in en hårddisk till: Primary Slave Drive Fails. Har testat med en WesternDigital och en IBM. Hårddiskarna fungerar utmärkt i andra datorer både som master och slave.

Sätter jag den som master får jag detta meddelande: Primary Master Drive Fails. Jag fick problemet för en månadsen och jag trodde det var hårddiksen som var sönder så jag beställde en ny: Seagaten. Det konstiga är att den fungerar som den skall, men inte någon annan hd.

Så är mitt ModerKort sönder eller vad kan jag göra för att fixa det? Jag har testat att sätta cd-romen på pri-channel och hdd på sec-channel men får samma fel. Det är köpt på datorbutiken tillsammans med cpu, mem. Delar är bara ett par månader gammla. (Köpte de i mars, tror jag.)

All hjälp är välkommen!!!!!!

Visa signatur

AMD Opteron 165 @ Orginal ATM | 2048 PC4000 Corsair XMS | Asus A8N-E | Sapphire x1800GTO 256mb @ Orginal ATM | Seagate Baracuda 7200.7 120GB & 200GB

Permalänk
Medlem

kolla vad jumperna sitter på på den disken som är inkopplad från början, det kan ju bli krock o sånt.....
Alltså ska vara en slave o en masster på IDE-kabeln, du har kanske båda som slave o därför det inte funka..

Visa signatur

Det man inte har i huvudet får man ha under huven!