Bästa 19" TFT för ´multimedia??

Permalänk
Medlem

Bästa 19" TFT för ´multimedia??

Halloj igen!!!
Ngn som har ngt förslag på detta inlägg?
Har kikat lite på en Samsung 193P.Lite smådyr enligt mitt tycke men kan slippa pröjsa moms på skärmen.
Har kikat runt lite på 17" oxå. Och där verkar det vara Hyndais q17s som regerar.Såg att det fanns en Hyndai Q17 oxå.Ngn som vet något om den?? Har kikat även där på ett par Samsung, nämligen 173T och 173V. Dom var ruggigt snygga och var mer i min prisklass.
Men 193P hade bättre respons tid.Tänkte på spel och film där.

Vad hade ni köpt för TFT?? Gillar Samsungs utseende men är öppen för förslag.Gärna 20ms eller mindre i respons.

Tackar på förhand
Mvh Patrik

Visa signatur

[Soltek Qbic+Intergrerat moderkort]Intel P4 3.0 Prescott]160gb S-ata+120gb ata Seagate Baracuda]2x512 DDr]Connect3D Radeon 9800 Pro 128mb]BenQ FP783 TFT 17"]

PILLA ALLDRIG PÅ NÅGOT SOM FUNKAR.DET KOSTAR BARA EN MASSA PENGAR I SLUTÄNDAN

Permalänk
Medlem

Kör själv HP:s L1925 20ms-skärm. Otroligt bra skärpa/färg/ljus. Tycker även att den inte får så mycket "ghostningar", dvs att skärmen släpper efter på snabba spel.

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=HPL1925

Permalänk
Medlem

Responstiden säger verkligen inte allt när det gäller hur en skärm presterar. Man bör istället ta reda på vad det är för slags panel i skärmen och sedan jämföra dennas styrkor och svagheter med vad man själv är ute efter. I dagsläget finns det inte någon bra allsidig panel åtminståne inte i 19".

HP L1925 har en panel av typ MVA. Exakt vad detta står för tekniskt vet jag inte, men det viktiga är ju vad det innebär. MVA (eller PVA som den samsungutvecklade motsvarigheten kallas tror jag) är bra på just skärpa/färg/ljus/svärta. Grym bild helt enkelt. Svaghetern är dock att den är ganska seg och lider av eftersläpningar även om en del inte stör sig särskilt på dem.

De andra paneler som finns för tillfället i 19"-storlek är IPS/S-IPS. Dessa är tvärtom kan man säga. Inte lika bra bild men istället snabbare och därför bättre lämpade för spel och multimedia.

19tummare med denna panel är exempelvis Iiyama 481S, NEC 1960NXi (notera i), FSC P19 1A (notera A). Dessa har alla samma panel som är specad till 25ms responstid. Även fast detta är ett högre värde så anser alla som jag har sett uttrycka sin åsikt att den är bättre att spela med än någon idag existerande MVA-panel. De flesta verkar tycka att det går bra att spela även snabba spel på skärmar med denna panel.

Jag tror dock att det snart kommer komma ännu bättre 19"are (så är det ju iofs alltid) och även om jag är sugen på att köpa skärm nu så ska jag ändå försöka hålla mig ett tag. Jag har till exempel sett några Philipsskärmar (190S5CG) som är på gång som ska ha 16ms responstid. Visserligen har de ingen DVI men det kanske inte är ett måste och om det är en bra panel i dem så lär det ändå komma andra skärmar med den panelen och DVI.

Visa signatur

Sapphire Pure Innovation/ Athlon X2 4400+@2.7GHz/ 2GB OCZ/ X1800XT