Användare av Windows 98 SE förfördelade?

Permalänk
Medlem

Användare av Windows 98 SE förfördelade?

Undertecknad anser att användare av Windows 98 SE blir generellt förfördelade med sk patchar - säkerhetsuppdateringar. Så länge en säkerhetsrisk inte klassas som "critical" utan enbart som "moderate" så vidtar Microsoft inte någon åtgärd till utgivande av sk patch. Men en risk är alltid en risk. Det är en ogenomtänkt policy av MS, att ignorera en stor del användare av deras operativ,globalt sett. I förlängningen, så kan det utgöra en stor säkerhetsrisk för andra användare, att negligera utgivande av patchar till ovanstående operativ. Kostnader för framställning av patchar är med säkerhet marginella när man samtidigt gör patchar till andra operativ inom Windowsfamiljen. Det vore intressant att höra Era synpunkter.

Permalänk
Medlem

Microsoft har ju gått ut med att de inte längre stödjer Windows 95/98/Nt utan endast ME/2000/XP om jag minnes rätt. Och iom att de inte stödjer de "tvingar" de användare att byta operativ varav de tjänar pengar. Det handlar om pengar helt enkelt. Att fixa en patch om de nu tex fortfarande stödjer Me skall ju knappast inte vara något problem att ta ner de till 9X fronten.

Visa signatur

<cidec> anybody here that can translate a swedish sentence for me pls ?
<Zaq> shot
<cidec> må din pung bli överkörd av femhundra siamesiska elefantbögar samtidigt som du får en ananas uppkörd långt upp i rektum

Permalänk
Medlem

Win 98 börjar ju bli lite föråldrat idag. De "läcker" dessutom som ett såll. Dags att uppgradera kanske.
Om man nu klagar på att de andra tar för mycket kraft så bör man nog byta ut datorn också eftersom även den börjar bli rätt gammal.

Visa signatur

Its not the fart that kills, its the smell....
(Det är inte farten som dödar, det är smällen....)

Permalänk
Hedersmedlem

9x/ME platformen är väldigt föråldrad. När de slutar stödja ME tror jag alla säkerhetsuppdateringar slutar, för då stödjer de ju inte någon liknande windows. Som vi vet är ju 9x/me olik nt/2000/xp/2003.
Att patcha en redan dåligt operativsystem låter "vettigt". De satsar hellre på att rätta till säkerhetsproblem i XP, deras "flaggskepp" för skrivbordet. T.ex. med SP2 som har den förbättrade brandväggen osv.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Avstängd

Microsoft skulle supporta till sommaren, vilket det är snart. Det var allt för många som fortfarande använde Win98. Det är inte billigt för ett företag att uppgradera om det finns ca 1000 datorer på företaget, det är därför dom fortsätter använda det.

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64