Permalänk

Uppkopplingen dör efter en stund

Har lite krångel med nätet. Efter en timme eller två så tappar jag uppkopplingen, lamporna på modemet lyser fortfarande men jag kommer inte åt internet. Jag är fortfarande inloggad, även om datorn stått på med felet igång i flera timmar. Då får jag rycka ur telefonkablen och stoppa tillbaka den, så funkar det efter 20 sekunder eller vad det brukar ta när man startar upp datorn.
Det är så knepigt att jag plötsligt bara inte kan surfa, trotts att uppkopplingen fortfarande är igång, och jag är inloggad och allt.
När inget annat hjälpte, så formaterade jag om burken, la in XP igen, patchade upp, och felet var fortfarande kvar. Just då blev jag fruktansvärt frustrerad och funderade på att ta en tugga på tangentbordet, men ångrade mig och lät bli.
Eftersom det inte funkade att installera om antar jag att det är något hårdvarufel, och förmodligen då i modemet. Det är ett alcatel USB-modem, inköpt för runt två år sedan. Jag har Telia ADSL 2MBit.
Kan det vara fel i modemet? Det funkar ju en stund, det är det som är så knepigt, och att man inte helt och hållet trillar av nätet. I vilket fall som helst så är det enormt irriterande, då man inte kan låta någon nedladdning stå på när man åker till jobbet. Det var ju därför jag uppgraderade uppkopplingen.

Permalänk
Medlem

Jag är inte duktig på tekniska prylar men har du stängt av modemet sen du uppgraderade uppkopplingen?
Vet inte om det kan vara relevant,men det skadar inte att pröva.

Permalänk
Gäst

Jag vet att Telia har problem (bl.a. mycket problem med D-Link-produkter). Så min vilda gissning är att det kanske är Telia som är problemet. De jobbar på en updatering men de har de gjort i ca 4 veckor nu.

Permalänk

Men om det är telia som har problem, så borde väll andra också råka ut för det? Men det skulle ju inte förvåna mig om det är så...

Fikapaus: Det var flera månader sedan jag uppgraderade till 2MBit, och jag har bara haft problemen i en eller ett par veckor. Och eftersom det är ett usb-modem så förmodar jag att strömmen till det bryts varje gång man stänger av daton? Den får i alla fall all ström via usb-kabeln.

Edit: Jag har också märkt att innan nätet försvinner helt så går det att surfa om man trycker på "refresh" många gånger, gör man det så kan man lyckas få fram sidorna