[C++] Skicka int till child - Win32

Permalänk

[C++] Skicka int till child - Win32

C++, Win32.

Jag har gjort ett program där det skapas ett huvudfönster med en massa olika contols, bl a en listbox varifrån jag skall kunna klicka på denna och få upp ett nytt fönster som ska ha sin egen WinProc och dessutom få information från listboxen. Det finns en array som är kopplad till numret på det element i listboxen som klickas på.

Problemet som jag har uppstår när jag behöver öppna mer än ett child-window, eftersom jag tidigare sparat elementet ur arrayn globalt så överlagras den och de båda child-windows blir kopior av det senast startade.

Jag kan inte heller spara elementet i min childs "WinMain", då inte child "WinProc" har tillgång till den variabeln.

Hur skall jag göra??

Visa signatur

iBook 12" G4 1,2 GHz 60 GB HDD 768 MB RAM Mac OS X 10.3

Permalänk
Medlem

Du får nog se till att öppna upp så att det andra fönstret kan accessa datan. Hur du gör det beror på hur du har strukturerat upp programmet. Om du vill komma åt vad som är valt i listboxen kan du ta reda på kontrollens HWND och skicka ett lämpligt meddelande för att hämta vad som är valt. Kanske går det att använda GetWindowText.

Permalänk

Att hämta informationen jag vill åt från listboxen är inget bekymmer, det är problem att få skicka informationen till rätt fönster, dessutom kommer markeringen i listboxen att ändras under tiden som children skapas.
Vet inte om det är jag som missuppfattar dig... men bara för klarhetens skull.

Problemet är HUR jag ska "öppna upp" programmet för att få det till att fungera.

Visa signatur

iBook 12" G4 1,2 GHz 60 GB HDD 768 MB RAM Mac OS X 10.3