Problem med radeon-kort

Permalänk
Medlem

Jo, det kanske man skulle göra. Men det enda han får ur käften är "installera de nyaste drivrutinerna". Nu går det inte ens att installera nya drivrutiner för jag får bara massa felmeddelanden... Ja nåt måste jag ju göra. "Garantin" slutar ju gälla i februari.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

heheh.. ring plus!! asså jag tycker man har rätt att byta kort enligt garantin även om det inte är trasigt.

Visa signatur

Ztudio

Permalänk
Medlem

Samma typ av problem, men Club 3D Radeon 9250

Köpte ny dator för en dryg månad sedan:
- Asus A8V Deluxe
- AMD 64 3000+ (939)
med Club 3D Radeon 9250.

Efter 3 dagar började grafik kortet att strula, det var små rutor (i bakgrunds färgen) som långsamt blinkade och åkte uppåt på skärmen. Först misstänkte jag virus, men efter felsökning och byte till annat grafik-kort visade det sig att felet låg i grafik-kortet.

Jag fick det felaktiga kortet utbytt mot ett nytt, varefter allt började fungera igen.

Nu 6 veckor senare börjar det nya grafik-kortet också att strula. Felet som uppstår är att den inte ritar vissa pixels som den ska. Om felet kan också sägas att det är intermitent dvs att det inte alltid syns.

Jag börjar nu misstänka att moderkortet och grafik-kortet inte passar ihop av någon anledning, och att moderkortet pajar grafik-kortet.

Är det någon som har hört något om problem med denna kombination av moderkort och grafik-kort?

Någon som har en ide vad problemen kan bero på?

Visa signatur

AMD Athlon 64 3000+/Winchester | Asus A8V Deluxe | 2x512MB Buffalo DDR 400Mhz | Seagate Barracuda 160GB S-ATA | Club 3D Radeon 9550 | NEC ND-3500A | Nexus 400W Silent Power

Permalänk
Medlem

Jag måste fråga, har ni samma moderkorts chip? har ni VIA? Funderar på om det kan vara problemet.
Till den som får idiotiska svar från sin handlare, är butiken i närheten så kör dit hela datorn och säg att han skall fixa den eller lämna pengarna tillbaka. Det är hans skyldighet att se till att det funkar när datorn levereras. Annars kan du kräva pengarna tillbaka enligt konsumentslagen. Har han lite inteligens och känsla för kundvänlighet så fixar han datorn för dig, även om det inkluderar ett nytt kort som naturligtvis skall vara gratis.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Håller med till 100%!!!

Visa signatur

Ztudio

Permalänk
Medlem

hmmm... jag vet inte om det är moderkortet direkt, men på club3d's hemsida står det att korten inte alltid funkar som dom ska med AMD-system, vilket min handlare inte sa ett skit om.

Jag vet inte riktigt hut reglerna funkar, för jag köpte ju inte ett "datorpaket", utan alla delar för sej. Det var däremot handlaren som konfigurerade och gav förslag på komponenter som han lovade skulle fungera tillsammans. Fast jag har ju monterat och installerat allthop.

Problemet är att det är bara en kille på det stället som i princip vet hur man startar en dator, och han är aldrig anträffbar. slltid ute med kunder och håller på.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Jag hade bett o få tala med hans chef, om han nu inte är chef dvs. Då hade jag gått in med datorn och krävt att den ska fungera innan jag går därifrån, dvs ersätta med ett annat kort eller ge ett nytt kort gratis med motsvarande prestanda.
Om han då ändå inte skulle vara medgörlig så hade jag gått till KO.

lycka till!

Permalänk
Medlem

haha.. jo jag fick testa med ett kort med "motsvarande prestanda" (fx5600) den dan ja. fick en femtedel av poängen i 3dmark som mitt kort fick... problemet är att han inte har några grejer hemma heller. man måste beställa. Men jag ska nog kolla upp lite vbilka regler som gäller.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Jag har fått igång mitt nu fast det går grymt segt i windows ska testa med lite nfsu2. Jag installerade dom senaste omega drivisarna och avinstallerade smartgart installerad även en äldre version av gart fast vet in om det gjorde någon skillnad.

Visa signatur

Karlsson

Permalänk
Medlem

Ja. prova du och berätta hur det gick. Hoppas det funkar.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Nfsu2 vägrade att starta kom upp att det var nått fel. så nu har jag lagt projekt få igång ati 9600 pro och har start projekt byta ati 9600pro mot likvärdigt nvidia på datorbutiken.coms bekostnad har försökt ringa men supporten har inte öppet dag för helg dag =( Nu har jag satt in mitt gamla heldiga geforce 4 mx440 å det är bara sätta i å starta upp å installera drivisar å sen starta om å allt funkar.... varför kan inte ati´s kort funka lika fel fritt??? Jaja jag ska iallafall försöka få ett asus geforce 5700 256mb frånd datorbutiken typ 200kr dyrare men det skiter jag i. det är ju inte mitt fel att ati´s kort inte funkar nått vidare med amd ju. men frågna är om dom fattar det. ha d å lycka till

Visa signatur

Karlsson

Permalänk
Medlem

ja. det låter bra. om det lyckas ska jag kräva ett nytt kort av min handlare, eller så får jag komma på något att hota med.

Precis. Geforce-korten är ju bara att trycka i o installera så funkar det. Utan problem. Jag blev sugen på att lägga till lite pengar för att få ett 6800. Kanske inte vore helt fel? Jag har ju ett fx5600 hemma som jag inte har lämnat tillbaka som funkar utan problem, men det är ju tyvärr ett skirkort...

Skriv så fort du fårr svar av datorbutiken!

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Ja du lär ju dröja innan dom svarar. dom har väl stängt hela helgen. hade tänkt ringa dom men det vet i fan när man får tid till det efter som man går i skolan och deras support stänger ju vid 16:00. får bli en dag när man kommer hem lite tidigare helt enkelt. Men hur bra presterara ett fx5700 då? är det mycket sämre än 9600pro?

Visa signatur

Karlsson

Permalänk
Medlem

kolla www.tomshardware.se
finns en test av alla grafikkretsar på högersidan.

Visa signatur

smaaland

Permalänk
Medlem

Hehe! de här är ju helt sjukt...
Har suttit och spelat Chronicles of Riddick i flera dagar utan problem!
skit bra grafik utan lagg!

Skumt eftersom jag inte gjort nått för att få graffet att funger mer en att uppdatera VIA agp drirutinerna och instalerat omega drivrutiner till graffet....jo justd drog ner Gpu´n från 500mhz till 470mhz men nu har den ställt om sig själv till 500 igen och det fungerar felfritt....ÄN SÅ LÄNGE!
Installerade servicepack 2 åxå....
Synd att jag inte kan ge er mer tips eller trix ...ni får helt enkelt prova er fram.

Visa signatur

Ztudio