Permalänk

De eviga frågan, vatten eller luft?

Ja, som topic lyder så står jag nu inför ett mycket svårt val där jag inte har en aning om jag skall välja vatten eller luftkylning till datorn. Jag har plockat ihop två på paket på kylning.com som det just nu står och väger mellan och jag är som sagt inte säker på vilket jag skall välja.

Det som sitter i datorn är en 3700+ San Diego, 7800GTX, en hårddisk, ja, annars inget spec. Jag vill/kommer överklocka en del men inte extremt. Vill som sagt också hitta balansen mellan prestanda/tyst dator eftersom jag hatar datorer som låter som ett jetplan.

Så nu kommer frågan, viket av dessa paket skulle ni välja?
Vatten: http://kylning.com/shopping_cart.php?kylid=a168aa2c224b0de156...
Luft:http://kylning.com/shopping_cart.php?kylid=811880bd8e8ce55672...

Dessutom undrar jag om jag väljer vatten, (Reserator 1+) vad som följer med, är det allt, dvs slangar, nipplar osv eller får man köpa till det extra?

Tack på förhand

Permalänk
Avstängd

ta luftkylningen för den är biligare.

Permalänk
Medlem

Om du vill ha hår på bröstet så tar du vatten kylning (För riktiga män )

Visa signatur

|Pentium 4 3.06|Maxtor 320 gig|512 mb|Geforce fx 5600 ultra 256 ddr|Chieftec DA-01 Full-tower|
Övriga Ämnen
RIP 2005-05-10

Permalänk
Medlem

Alltså den största frågan är ju ekonomi, men eftersom du saftat på med luftpaketet också så verkar du ju ha flis

Jag skulle säga att du måste prioritera själv. Med ett tyst nätagg så får du ju en helt silent lösning (nästan, akta HDD bara) med Reseratorn. Är det värt de extra tusenlapparna så köp det. I paketet ingår ALLT du kan tänkas behöva och installationen är dessutom väldigt simpel (inte av egen erfarenhet av just reserator, men jag har smakat på andra Zalmangrejer och läst recensioner).

Om du bestämmer dig för luft så skulle jag rekomendera Big Typhoon istället, den är billigare och bättre. Med Zalmanlösningen uppnår du också en ytterst tyst lösning och skillnaden är förmodligen hårfin, men dock..
Till VGA och NB är luftlösningarna också fullt dugliga.

Jag skulle tippa på att temps blir ungefär samma med de båda lösningarna, ingen extrem överklockning med andra ord.

Detta är de rent praktiska förutsättningarna, men andra, personliga värderingar kan givetvis också läggas in. Själv är jag, precis som du, lite kluven men jag skulle nog i slutändan satsa på luft, dock en lite mer bantad version som ändå kan kyla lika bra. Det är dessutom lite mindre underhåll. Dock kan det ju vara skoj att mecka med vattenkylning...

Ja, som du ser i sista stycket så kan man hålla på att väga för och emot i all oändlighet mellan dessa två paket, men faktum är att i slutändan handlar det mest om ekonomi och smak. Båda lösningarna är tysta men vattenkylningen strået vassare på just den fronten.

Permalänk
Medlem

ta vatten fan va gött att slippa allt ljud ifrån datorn

Permalänk

Ok, tackar för svaren även om dom egentligen inte gjorde mig mycket klokare, snarare ännu mer tveksam. Tror dock att jag sattsar på vattnet om ingen annan kan "motbevisa" att det vore ett mycket dumt val

Permalänk
Avstängd

köp inte zalman kylningen den är ju skitstor!

Permalänk
Medlem

Vattenkylingen är ju grymt jobbig att ha med om du ska flytta datorn, på lan t.ex.
Oftast så kyler high-end luftkylning ungefär lika bra som mid-end vattenkylning
Vattenkyling är dock ofta bättre i när datorn belastas hårt i en lång tid

Visa signatur

Bloggar om Hemautomation på HomeAutomateIt.com

Permalänk
Inaktiv

Ta en Scythe Shogun (luft) för CPU, sen kanske du har gått om pengar men 7800GT är ett jättekap i pris nu på vissa ställen.

Coolermaster stackern skulle jag nästan välja istället, då det är ett chassi du kan bygga om till btx.

Det ända negativa med detta chassi verkar vara dess vikt, annars är kylnings o plats möjligheterna enorma

790g med fläkten, asså jag tror det är lugnt sålänge du inte tappar ner chassit i marken eller skakar på det....när du bär det så kan man ju bära chassit på snedd så kylningen har tyngdpunkten emot bordet

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perssonabbe
Ta en Scythe Shogun (luft) för CPU, sen kanske du har gått om pengar men 7800GT är ett jättekap i pris nu på vissa ställen.

Jopp, känner till de men processorn och grafikkort är redan inköpta, (en lång historia som inte är speciellt relevant). Ang. Scythe Shogun undrar jag vad den egentligen väger, ser ju ut att väga en hel del?

Permalänk
Medlem

har för mig att chassit du valde är ljuddämpat och då låter de två paketen i princip lika mycket = 0. Ska du överklocka så är det ju bra med vatten dock skulle jag valt något annat än reseratorn. jag skulle valt ett lite mer "high end" kit som kylt lite bättre än reseratorn och monterat radiatorn för det kitet inne i chassit. du får troligtvis bättre kylning (jag kan ju inte bevisa nåt men reseratorn är knappast high end i kyl perspektiv.) Och ljudnivån förblir noll tack vare papst 12cm fläkta på radiatorn och ljuddämpat chassi.
Det är min åsikt . Kom ihåg att jag bara är dödlig som alla andra

Visa signatur

MBP: 13" - M1
Stationär: Win11 - Ryzen 5900X - 128GB - GTX 4080
Server: Ubuntu - i5 4670k - 32GB - 4x5TB Raid-Z
Server: Rpi4 8GB, 1TB USB SSD