Permalänk

Irriterande problem med CPU temperatur

Idle temp på 55 grader, fast går upp mot 85 väldigt enkelt om jag har datorn igång ett tag(och kör diverse spel). Vid 85 bootar den om.

Har inte överklockat datorn för fem öre och fläkten bör ha mer än nog kylkapacitet.

Kan det vara versionen av bios? (har inte flashat alls).
Eller kan det vara jag som inte har skruvat på fläkten bra?

Eller vad kan det vara för fel?

Har nu höjt boot temperaturen till 90 grader, detta löste dock ej problemet eftersom CPU tempen når 90 grader. Är inte riktigt säker om jag vill höja den till 95, verkar otryggt.

Så, några förslag?

Tankade hem bios, men har fan ingen aning om hur jag installerar det. Var typ 2 år sedan jag fipplade med sådana här prylar.

Permalänk

90 grader låter ju helt sjukt varmt! Skulle jag aldrig acceptera...
Min idlar på 55 grader, när den bara står i Windows vilket jag tycker är rätt mycket. Då kör jag med den boxade fläkten, som följde med min amd3200+ processor. Funderar på att byta till bättre fläkt, då jag hört att för varma temperaturer på CPU förkortar dess livslängd avsevärt. Precis som med hårddiskar.
Flasha om Bios är något jag aldrig kommer göra om, då jag gjorde det med diskett (jepp, med rätt Bios på) som alla rekommenderar, och diskenheten fick problem med läsningen vilket resulterade i corrupt Bios. Datorn blev sedan obrukbar, omöjlig att boota upp: "System CPU failure!" och skiten fick lämnas in till ett företag som fick byta ut hela chippet.

Permalänk
Medlem

berätta vad du har för dator det gör hjälpandet mycket lättare. cpu, kylare, moderkort, allt sånt.

men jag skulle tippa på att det inte finns någon kylpasta, eller att det helt enkelt är fel på tempsensorerna.

winflash funkar i alla fall bra för mig när jag behöver uppgradera bios då slipper du alla disketter och sånt skit.

Visa signatur

Var med och vik proteiner med Sweclockers du också!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av symetric
winflash funkar i alla fall bra för mig när jag behöver uppgradera bios då slipper du alla disketter och sånt skit.

Tja, de flesta avråder ju med att flasha Bios från Windows, alltid fått rådet att göra det utifrån DOS med diskett. Men vad som gick snett vete fan..

Permalänk
Avstängd

Jag har alltid flashat om från Windows... På 4 olika datorer, och ett antal gånger helt utan problem... Men bara för att jag har lyckats innebär ju inte det att det är rätt sätt att göra det på. Moderkorten jag har testat detta med är: MSI och Asus, med deras egna flash program då så klart.

// Amatör !

Visa signatur

Cooler Master Stacker, 580 W Tagan E.C., P4 3.2 @ 4.0 Ghz, Asus P5LD2 Deluxe, Cruicial Ballistix 1024 mb, Powercolor X800GT, Soundblaster Audigy2, Sony CD/RW, Sony DVD/R, Zalman 9500 CPU Cooler