Vanguard: Saga of heroes tråden

Permalänk
Medlem

Saken är att MMOs bryter mot själva skälen av internet att allt skall vara fritt och att kapetalism inte hör hemma här (hata allt vad reklam, avgifter och spam heter).
Tyvär så lever vi inte på tidiga 90 talet längre MMO med månads avgifter är här för att stanna och fler kommert att komma.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
...om att företag på något sätt skulle kunna kringgå alla former av moral och etik bara för att de har ett vinstintresse.

Moral och etik? På vilket sätt är det emot moral och etik att ta ut pengar för en tjänst?
Åter det är inte på något sätt fult att tjäna pengar. Hela vår världsuppbyggnad bygger på detta, tack vara detta så har vi ett samhälle där inte enbart den starke överlever.

Att jobba gratis (så som kommunismen vill) och få exakt lika mycket pengar som alla andra fungerar inte och kommer aldrig att fungera. Alla som har lite livserfarenhet vet att ingen vill lägga 10 års studier för att ha ansvar över andras liv och få exakt samma lön som en sopare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Men att de ska ta chansen och blåsa en på pengar med hjälp av detta tycker jag är lite grisit av dem.

Blåsa? På vilket sätt blåser dom dig på pengar????
Du viste alltså inte att du behövde betala en månadskostnad innan du köpte spelet?
Förmodar att du viste detta innan, alltså är du inte på något sätt blåst.

Du har själv tagit det valet att spela ett spel där du måste betala en månadskostnad, då är du inte på något sätt blåst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kryll2
Saken är att MMOs bryter mot själva skälen av internet att allt skall vara fritt och att kapetalism inte hör hemma här (hata allt vad reklam, avgifter och spam heter).

Ja du, tror du inte det var p.g.a. "kapitalism" som det var möjligt att bygga upp Internet? Suck.
Visst, det finns säkert massa småpojkar som drömmer om att ha ett Internet där allt är gratis. Men man kan ju hoppas att dom själva sätter sig och börja jobba gratis 8 timmar om dagen och se hur dom plötsligt inte kan leva.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kryll2
Tyvär så lever vi inte på tidiga 90 talet längre MMO med månads avgifter är här för att stanna och fler kommert att komma.

På tidigt 90 tal så var det inte flera miljoner spelare som spelade online, eller använde Internet, använda Internetbanken mm mm. Då var det säkert möjligt att hantera tjänster när man hade max några 1000 kunder.
Men när man nu sitter med 100 000:tals till 1 000 000:tals kunder där säkerhet, snabbhet mm är a och o så kan du tyvärr inte begära att dom företag som skapar tjänsterna ska göra detta utan vinst.

Utan vinst kan inte företaget göra några nya tjänster, dom kan inte anställa fler, dom kan inte skaffa större kontor, dom kan inte skaffa fler datorer, dom kan inte...
Många missar att man inte anställer mer personal fören du har såpass med vinst att du har råd. Det går inte att tänka att man anställer 10 pers för att dom ska göra så företaget ska gå med mer vinst, för då måste dessa 10 pers jobba gratis tills vinsten har ökat så mycket att detta kan betala deras löner.
Skulle DU vilja jobba gratis? Tvivlar på detta.

Folk som klagar på kapitalismen förstår inte att det är tack vare den som den svage kan leva.
Det finns bara två andra alternativ förutom kapitalism:

1: Tjänster. Så levde vi människor i början för 1000-tals årsedan. I ett sådant samhälle så var du tvungen att göra en tjänst åt någon för att få en annan tjänst tillbaka. I ett sådant samhälle kan inte tex en svag person överleva då han/hon inte kan själv skaffa fram mat, bygga sitt eget hus mm, och eftersom han/hon inte kan göra några gentjänster kan han/hon inte få någon annan ge mat, bygga hus mm. Sjuka kan plötsligt inte göra så han/hon får mat.

2: Kommunisk. Ingen äger något, pengar existerar inte. Ett sådant samhälle kan alla leva lika bra. Problemet är att ett sådant samhälle bygger på orättvisa. En som riskerar sitt liv som brandman får lika mycket som en som står och sopar ett golv. En som studerar i 10 år till kirurg och sedan har ansvar för människors liv kommer få lika mycket som en som tillverkar korgar. Varför skulle någon vilja riskera sitt liv eller plugga i 10 år för att få samma som att sopa ett golv? Alla skulle vilja jobba som sopare.

Så har vi det sättet vi har nu:

3. Social Kapitalism. Här så får man pengar för det man gör. En del av pengarna går till skatt som hjälper människor som inte kan göra några jobb alls, sjuka, äldre mm. Eftersom dom som jobbar i mer krävande och farliga jobb får mer pengar finns det folk som känner den moroten för att jobba som detta.

Många ser kapitalismen som något fult och dåligt. Oftast är detta som ser dom negativa sakerna enbart i detta. Alla varianter av samhällen har självklart negativa aspekter. Men man måste se på dom positiva aspekterna och se om dessa väger över dom negativa.
Och på dom tre samhällen som jag tog upp så är det vi har nu bland det bättre.

Visst finns det orättvisa, svek och andra hemskheter med kapitalismen, men det har mer med personerna bakom än om själva kapitalismen i sig själv.
Kapitalism med rätt typ av styre är det bästa för ett samhälle.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem

Blivit lite offtopic i den här tråden nu va?

Permalänk
Medlem

Tycker jag också, kan ni inte fortsätta diskussionen per mail/pm så vi andra kan återgå till att diskutera det viktiga: Vanguard

Är det någon som spelar med geforce 8800gtx? Hur bra är grafikten då? går allt att maxa ut?

Visa signatur

3770K@4,5, Kingston hyperbeast 2133 Mhz, Gigabyte z77x - ud3h, Corsair H150i rgb, Corsair HX750i, Fractal Define-c.

"-Trying is the first step towards failure" Homer Simpson

Permalänk
Medlem

En viktig sak som ska läggas till. MMO kostar att utveckla. Jävligt mycket dessutom. Det är därför det är rättkul att se alla små hobbygrupper sitta o försöka göra egna.

Om ett vanligt spel kostar 1miljon att göra så kostar ett mmo 10. Det är något folk ofta glömmer bort / inte vet om.

Ps: jag vill gärna ha jobb så betala in er månadsavgift och betala för era spel. (3dgrafiker ;D)

EDIT: Är klar i denna tråden om detta ;D

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av johros
Är det någon som spelar med geforce 8800gtx? Hur bra är grafikten då? går allt att maxa ut?

Jag har lirat lite på min burk (c2d 6600, 8800gtx, 4gb ram etc.) och det går okej när jag maxar det mesta i 1920x1080. Tycks som de mesta lagg jag stöter på är "loading"-lagg, vet inte varför men skulle kunna tänka mig att dom inte har hunnit optimera spelet tillräckligt bra ännu.

Permalänk
Medlem

nånting jag tror du glömmer belga är att MMOs kostar mycket, mycket mer och tar längre tid än tex fifa 2007 eller vad det nu kan va att göra...Men dom tar inte ut den extra kostnaden på boxen för det är nog inte speciellt många personer som skulle vilja betala 2-3000 för spelet på en gång istället använder de månadskostnaden för att tjäna igen pengarna...

Jag kan lova dig att det kommer dröja flera år innan sigil har fått tillbaks pengarna som dom spendera på att göra vanguard.

En annan sak att tänka på är att mmo's faktiskt har blivit billigare på senare år trots att de kostar mer att göra nu.. om du tänker på att de fortfarande kostar 15$ i månaden precis som i 1999 när eq kom ut, och sen räknar in inflationen.. ja jag tror ni förstår vad jag menar.

Permalänk
Medlem

Så, nu har jag också köpt spelet. Ska precis installera.
7gb eller vad det va.

Tack för tipset swec
Nån som har tips på server? Nått guild som är mysigt kanske?

Visa signatur

[]i5-2500k[]16gb[]R9-290[]

Permalänk
Medlem

Frengrot tror jag de flesta kör på, det är en team pvp server.

Hoppas du tycker det är kul!

Visa signatur

3770K@4,5, Kingston hyperbeast 2133 Mhz, Gigabyte z77x - ud3h, Corsair H150i rgb, Corsair HX750i, Fractal Define-c.

"-Trying is the first step towards failure" Homer Simpson

Permalänk

gelenia, guildet "The Nameless Tavern"

vg.cultburk.net finns vi på webben!

Permalänk
Medlem

Suttit o lirat ett par timmar nu. Vart en ranger. Riktigt kul än sålänge. Servern gelenia hammnade första gubben på.
Va den enda high pop eu servern som ja såg.

Ska helt klart kolla upp the nameless tavern. Om jag kommer på hur man snackar med folk. Mest sprungit runt o gjort quests ^^ Kom till lvl 6 iaf.

Mer imorrn!

Föresten. Det funkade helt ok på min burk. Balanced och 1280x1024.
Har dock inhandlat 1024 minne till. Annars smälter väl burken om man skulle hammna i en grupp.

Visa signatur

[]i5-2500k[]16gb[]R9-290[]

Permalänk
Medlem

Tjenare.

Jag har haft vanguard ett par veckor nu. Min polare och jag ska precis börja spela tillsammans. Vi tänkte höra om det finns någon guild vi kan gå med i? vi kör på Frengrot pvp team server och jag är en psi highelf på lvl 14 och han är en human dreadnight på lvl 1-5 (han har precis börjat)

vi är 26 (fy fan vad jag känner mig old) resp 23 år.

mvh

//Jocke

Visa signatur

Who's that riding in the sun? Who's the man with the itchy gun? Who's the man who kills for fun? Psycho Dad, Psycho Dad, Psycho Dad.

Permalänk
Medlem

Hejsan! jag söker en guild på servern Frengrot, nån som har nått tips på nån guild? finns det nån hels svensk vore det nice... men det är absolut inge krav!

In game name: Chriest

eller om nån av er vet vart man kan söka guilder?

Jag är 20år (21 i år), har en Ranger på lvl 9. och spelar FÖR mycket

Permalänk
Medlem

Scream112 Va heter du ingame. Fattat hur man blir polare med nån nu.
Samt hur man snackar ^^

Men alla chat kanaler lär va tomma eller nått. För jag har gått in på alla o försökt tjoa. Men inget.

Träffade en snubbe idag som ja gruppa med dock. Fick min första gröna!
Helt galet skoj

Visa signatur

[]i5-2500k[]16gb[]R9-290[]

Permalänk

oj, har 4 chars... dock haft "IRL-issues" senaste veckan så inte lirat något. Men skutta in på vg.cultburk.net, där har vi vårat forum och säg hej.

Vi är rätt nya och kör för det är skoj och har inte på något vis massrekryterat så vi är en liten skara bara just nu.

En aktiv snubbe som lirar en del heter Mati ingame. Jag brukar finnas under namnet Jang (monk som jag inte spelat med sedan jag gjorde mig en healer) samt Dragano (Bloodmage). Tänkt lira nu till helgen en hel del då jag får mer tid över. Skriv på forumet någon kontaktinfo så kan du komma in på våran vent och lira med oss

Permalänk
Medlem

Ingen som vet hur det blir med gamecards här i Sverige? Kommer det att finnas?

Visa signatur

Rigg: ASUS ROG Strix B660-I Gaming WIFI | i5 12400F | Corsair Vengence DDR5, 32 GB | nVidia Geforce GTX 1060 3GB | Samsung 980 PRO, 1 TB

Permalänk
Medlem

Ett seriöst guild "Trail of Dead" på Gelenia EU servern söker nu mer folk.
Vi är ett blandat gäng, mycket från EQ1 och 2 samt andra MMO's som nu slått oss ihop för att köra ett "Hardcore" guild men på en mer "normal" nivå. Dvs, vi raidar inte 24/7 men när det raidas skall det vara seriöst. Raider kommer att hållas 2ggr i veckan. Vi är sågott som 25+ år gamla hela gänget och har ett RL att tänka på. Därav mindre raids.

Guildet har funnits på Gelenia servern sedan dag 1 och har nu ca. 30 medlemmar.

Titta gärna förbi http://tod.mine.nu då vi skall rekrytera nytt folk nu i dagarna.
Är ni intresserade, titta gärna förbi och kika!

Vi ses i Telon!

Permalänk
Medlem

Är riktigt sugen på att börja spela Vanguard, men hade vart nice att testa först så om det är någon som har en trial key att donera eller sälja för en billig peng så skicka ett pm

Permalänk
Medlem

Attans. Försökte sluta lira wow med vanguard kuren.
Funka från eq1-wow iaf.

Tydligen inte ännu. Kollat scream112 namn ett tag. Spelat upp till lvl 10.
Dör hela tiden. Eftersom jag gör grupp quest för att levla.
Finns ju inga människor att levla med. Alla är otroligt sega. Känns som att lira på en p6 89000mzh mot snubbar på baud modem. Nått skit från 80tal.

Detta lär tyvär dö fort. För oss vanliga dödliga iaf.

Synd. Gillar spelet. Ska försöka ta kontakt med någon.
officiella forumet är nedlagt. Hej o hå. Detta satsar vi på!

Men fasen. Ska ha tag i nån som har postat här!
Jag ger mig fan inte.

Fö heter jag Fonus begravia på gelenia servern. Jag ger gärnet om jag får ett bra guild att lira runt i.

Visa signatur

[]i5-2500k[]16gb[]R9-290[]

Permalänk
Medlem

Spelar på frengrot och där tycker jag att det är hyffsat med folk.

Att deras forum är nerlagt beror på att de vill satsa på icke officiella forum. Jag tycker det är en dålig idé. Gå in på www.silkyvenom.com det är det största forumet.

Hoppas du hittar ett guild, djspider verkar ha ett hyffsat guild testa där.

Visa signatur

3770K@4,5, Kingston hyperbeast 2133 Mhz, Gigabyte z77x - ud3h, Corsair H150i rgb, Corsair HX750i, Fractal Define-c.

"-Trying is the first step towards failure" Homer Simpson

Permalänk
Medlem

Sitter och funderar på om man ska beställa det eller inte, har förgäves letat efter trials på spelet utan resultat. Ni som spelar det, är det värt pengarna?
Vet ej om man kan tigga en buddy key här, men det vore kanon om man skulle kunna få en sån.

Permalänk
Medlem

Jag lirar oxå på Frengrot och jag tycker det är helt öde...inte en kotte nånstans och helt dött i chatkanalerna
Men det kanske blir bättre när jag kommer upp i lite högre lvl...är ju bara 12 nu.

Permalänk
Medlem

det finns en kille på fz.se som har nycklar hoppa över till deras forum och skicka ett PM till han.

Jag spelar mest med kompisar, så jag har inte tänkt på om det är mycket folk. I Tanvu brukar det alltid finnas en del folk som craftar. Annars är väll detta det största problemet med en så enorm värld att det är svårt att hitta folk att spela med. Jag har roligt har kört mycket diplomacy tycker det är ruskigt kul alla "prat" quest får en helt annan mening när man måste "vinna" över den man intervjuar.

Visa signatur

3770K@4,5, Kingston hyperbeast 2133 Mhz, Gigabyte z77x - ud3h, Corsair H150i rgb, Corsair HX750i, Fractal Define-c.

"-Trying is the first step towards failure" Homer Simpson

Permalänk
Medlem

Spelet ligger framför mig på skrivbordet, testade ca 1 timma med min gamla dator sen gav jag upp. Kanske skulle installera det igen och se hur det flyter på.

Visa signatur

:: Hell was build for heroes ::

Permalänk
Medlem

Jag tycker det har blivit bättre den senaste månaden, jag har 15-20 fps på balanced utan skuggor och då kör jag 9800pro på 1440x900.

Har fått min diplomati häst nu! (Jag vet att jag är långsam spelar inte så mycket) Dag att ta och levla adventuring nu.

Visa signatur

3770K@4,5, Kingston hyperbeast 2133 Mhz, Gigabyte z77x - ud3h, Corsair H150i rgb, Corsair HX750i, Fractal Define-c.

"-Trying is the first step towards failure" Homer Simpson

Permalänk
Medlem

Suttit och skummat igenom hela tråden nu.

Nu är det så här att jag gillar MMORPG-spel. Har spelat World of Warcraft i 2år nu men det verkar inte bli bättre. Så mycket jag saknar i det som Vanguard verkar ha.

Efter att ha läst trådar som personer skrivit som haft monster datorer börjar jag fundera om detta spel ens är spelbart på min dator? Jag körde något inofficielt test på någon hemsida för Vanguard och då stog det att den klarade det.

Kanske måste köra på lägsta grafiken, men det bryr inte mig så mycket då det är känslan i ett spel jag är ute efter, inte grafiken. Jag menar, quake 1 är fortfarande roligt! Haha!

Oh well, min skitlåda:
CPU: Barton 2500+ uppskrämd till 2ghz (1.999...)
RAM: 1024mb
GFX: Nvidia GeForce FX5600Ultra

Tror ni som spelar/spelat spelet att det ens kommer vara värt att pröva?

Tacksam för svar!

- Kristian

Visa signatur

chassi('Corsair Graphite 600T'); mobo('Asus Sabertooth Z87'); cpu('i7 4770K'); ram('2x8GB@1600MHz'); gfx('Nvidia 970 Strix DC2 OC'); psu('Corsair 860W Platinum');

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jkw
Suttit och skummat igenom hela tråden nu.

Nu är det så här att jag gillar MMORPG-spel. Har spelat World of Warcraft i 2år nu men det verkar inte bli bättre. Så mycket jag saknar i det som Vanguard verkar ha.

Efter att ha läst trådar som personer skrivit som haft monster datorer börjar jag fundera om detta spel ens är spelbart på min dator? Jag körde något inofficielt test på någon hemsida för Vanguard och då stog det att den klarade det.

Kanske måste köra på lägsta grafiken, men det bryr inte mig så mycket då det är känslan i ett spel jag är ute efter, inte grafiken. Jag menar, quake 1 är fortfarande roligt! Haha!

Oh well, min skitlåda:
CPU: Barton 2500+ uppskrämd till 2ghz (1.999...)
RAM: 1024mb
GFX: Nvidia GeForce FX5600Ultra

Tror ni som spelar/spelat spelet att det ens kommer vara värt att pröva?

Tacksam för svar!

- Kristian

nej tyvär det är nog ingen ide att du skaffar det. Du kanske får igång spelet men inte mycker mer än det

Permalänk
Medlem

Satt mig ner igår och började spela igen, spelade lite med min andra dator, men lönlöst.
Hur som haver, jag är lvl 6 och springer omkring på newbieön. om det är någon som är i liknande situation så kan vi springa omkring tillsammans.

Nu kommer jag inte ihåg mitt namn ingame, men kladdar ner det så fort jag kommer till character select. =P

-Edit-
Mehlinda - Sorceres

Visa signatur

:: Hell was build for heroes ::

Permalänk
Medlem

Förlåt om detta har tagits upp redan, men kan jag på något sätt testa spelet utan att köpa det?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oscarsson
Varning för att det kommer krasha konstant pga 8800-kortet. Har själv 8800gtx och krashar konstant pga av det.

Blev lite bättre senaste patchen men krashar fortfarande speciellt då man går in i städer.

Spelet är roligt sålänge det är igång, men det blir lite irriterande att starta om var 30e minut..

Prova ForceWare 100.95 Win2000/XP 32-bit alt Forceware 101.02 2000/XP (32-bit)

Tror det är 100.95 jag kör och det är grymt mycket mer stabilt med 8800GTX kortet nu, du behöver antaligen lägga in den modifierade inf filen för att få stöd för 8800 kortet.

Dra ned dom från http://www.guru3d.com/ eller liknande..