Har jag för lite kräm? projekt 10 HD's

Permalänk
Medlem

Har jag för lite kräm? projekt 10 HD's

Jag har ett Lian Li pc70 chassi med vatten kylning. Nät delen är en true power 480W(tror jag att den heter) P4(2.53) radeon9800pro 1GB ram. 2*36 + 500 + 3*250 +120 + 3*80. När jag skull boota med alla diskar så börjar "progression bar'en" att röra på sig men sedan händer inget mer. Kör jag med 8 diskar så bootar allt igång. Nu har jag bara provat med att ta bort 2 SATA diskar. Det spelaringen roll vilka diskar jag tar bort så funkar det. Kollar jag i bios så ligger 5v(4.9v) och 12v(11.9v) Är det för lågt? eller blir det nå tok med 6 SATA diskar? MB är ett Abit IC7-max3.

Är tacksam för vilda spekulationer ,-)

Visa signatur

AMD Ryzen 5 2600 | ASUS X470 C7H| G.Skill Flare X Black DDR4 3200MHz CL14 | MSI Radeon 56| Fractal Design

Permalänk

Jag tror inte det är nätaggregatet utan snarare en konflikt mellan enheterna. Har datorn fnugerat med alla enheter nikopplade innan? Hur många enheter har du kopplade på IDE? Tänk på att de första två SATA-portarna är delade med den första IDE-kanalen och man kan inte ansluta både SATA-diskar och IDE-diskar till dessa. Koppla bort eventuella IDE-enheter från primary IDE och testa igen. Vill du trots allt ha dessa enheter inkopplade får du köpa till ett extra kontrollerkort.

Permalänk
Medlem

Re: Har jag för lite kräm? projekt 10 HD's

Citat:

Ursprungligen inskrivet av frni
... "progression bar'en" ...

?

Den för windows?

Isåfall känns det inte som ett nätaggsproblem, klarar nätagget av att starta 10 diskar samtidigt så klarar det nog att hålla dem igång tillräckligt länge för att starta windows..

Jag hade ett liknande problem om jag hade ett kontrollerkort som inte hade några hårddiskar inkopplade på sig. Då vägrade windows starta.

Du kan ju testa att koppla en switch på SATA diskarna och slå på dem under drift (om kontrollerkortet stödjer hot-swap). Snällare mot nätagget och är du redan i windows så har du ju kommigt förbi det hindret i alla fall.

Permalänk
Medlem

Tackar för allt intresse.

Jo det är för Windows när det stannar av. Jag skall testa med att koppla bort dvd'spelarna. Samt att jag har köpt ett billigt PATA raidkort(270:-) av nåt Noname märke så där kommer väl nästa bekymmer.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 2600 | ASUS X470 C7H| G.Skill Flare X Black DDR4 3200MHz CL14 | MSI Radeon 56| Fractal Design