Ert drömspel - fantisera! (inte Strindberg)

Permalänk
Medlem

Diablo 3 såklart

Permalänk
Entusiast

Resident Evil MMO, med för-renderad bakgrund samt samma styrning och gameplay som i dom tidiga Resident Evil's.

Spelet ska inte ha lvls, utan varje månad så resetas servern så ska man försöka överleva så länge som möjligt tills nästa reset vilket börjar med infection hela vägen till zombie holocaust.

Varje månad så sätter spelutvecklaren ut olika mål och civila som ska räddas på olika sätt osv så det inte blir samma varje månad med en leaderboard där man ser vem som uträtt mest under månaden, detta för att folk inte ska logga in på sista dagen och ha "överlevt". Visst de kanske klarat sig, men de har inga poäng, alltså ingen prestige isf.

Man ska börja med väldigt liten arsenal utav vapen och utrustning, detta ska man hitta under vägen, även dessa dynamiskt utsatta varje månad utav spelutvecklarna. Kanske börjar med en simpel pistol med 15 skott samt en kniv.

Spelet ska utspela sig i hela racoon city samt skogen precis utanför.

Ah, detta är nog drömspelet, synd att det aldrig kommer hända

Visa signatur

PS5 :: Switch :: Steam :: StarCraft II

Permalänk
Medlem

Multiplayer drar ju verkligen upp spelglädjen. Något spel som inte kräver mycket tid men ändå kan ge något tillbaka. Det är ett dilemma, i ett RPG med levels får man inte en bra känsla förrän man lagt ner mycket tid, men när man gjort det är det väldigt roligt, tyvärr är det någon som lagt ner 10 gånger så mycket..

Permalänk
Medlem

Blev inspirerad av ett par inlägg tidigt i tråden ang en alternativ verklighet, det hade varit riktigt schysst med ett GTA-liknande men friare online-spel med ett avancerat attributsystem som påverkar spelarens uthållighet och fysiska skick, skicklighet med skjutvapen etc men det ska inte skilja så mkt att spelare som lägger ner massor med tid i spelet blir överlägsna nybörjare, men de får ett litet övertag.

Spelvärlden ska vara en alternativ verklighet i nutid, där världskrigen aldrig ägt rum och istället andra konflikter, framförallt inbördeskrig, härjar i världen.

Ingenstans i spelvärlden är man egentligen säker förän man loggar ur genom att gå och lägga sig i sin säng och ens karaktär har bara ett liv, dör man så får man börja om på ny kula.

Man ska kunna spela både som rättsuppehållande karaktär(polis mm), neutral(arbetare, leverantör, sjukvård mm= de som håller världen i rullning, majoriteten ska vara av neutral typ) och som kriminell.

Det ska dock vara väldigt svårt att hålla sig gömd som kriminell och man ska inte kunna gå killingsprees på gatorna, neutrala karaktärer som ser ett brott begås ska kunna tillkalla polis och även kunna göra "citizens arrests".

Kriminella som döms får sitta inspärrade ett x antal dagar och kan under den tiden egentligen bara knyta kontakter, åka på däng om man inte passar sej och styrketräna.

Har länge tänkt på ett sånt här spel och det hade varit riktigt fräckt om det skulle dyka upp nån gång

EDIT: En annan viktig detalj som jag vill se är att karaktärer måste ha riktiga namn, man kan tex inte heta 1337n00bhaX0rz.
Alla måste inte heta Christian, men ni förstår kanske vart jag vill komma?

Visa signatur

"You're sweet, like a horny little carebear."
ALT+248= °
Memento Mori

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Vad EVE-online kan bli.

//massa text/

Vad säger du om dust 514 och "walk in stations"

För de som inte hänger med, jag säger Eve online

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spacecow
Vad säger du om dust 514 och "walk in stations"

För de som inte sänger med, jag säger Eve online

Syftade mer på Walk In Ship, bemannade skepp, dvs göra FPMMORPG ur eve? Eller vad man nu än ska kalla det. Men ja det är på väg åt rätt håll men inte så som jag vill ha det.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Syftade mer på Walk In Ship, bemannade skepp, dvs göra FPMMORPG ur eve? Eller vad man nu än ska kalla det. Men ja det är på väg åt rätt håll men inte så som jag vill ha det.

Jo förstod det men med FP delarna i från dust och "walk in stations"(kommer inte ihåg va de kallade det) så finns ju många möjligheter att tillgå Eve är ju _Långt_ ifrån färdigutvecklat

Permalänk
Avstängd

Jag skulle vilja se en Terminator spel som inte är SÅÅÅÅ jävla linjärt som dom som redan finns.

Typ som Fallout3, egentligen skulle man bara behöva ändra lite skins på mutanterna och fordonen samt ha ett par fordon att bränna runt med... Både Fallout och Terminator utspelar sig efter atomkrig.

Enclave (bad guys) leds ju av en "dator"

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk

Filmen Transporter som spel, fast i Hitman/Far Cry 2/UT3 anda.. man ska känna av all action in i ryggmärgen Multiplay och map-editor ska följa med

Permalänk
Medlem

Ett MMOFPS spel. Du är i en "riktig" stad där det inte finns några begränsningar som helst vart man kan vara. Du ska kunna gå in i vilket höghus som helst, gå till 5:a våningen och in i en lägenhet och skjuta ner på t.ex. en konvoj eller en annan spelare. Får gärna vara i fallout miljö.

Permalänk
Medlem

Ett porrspel på Cryengine 3.

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem

Ett MMORPG som fångar mig lika mycket som WoW gjorde. När WoW kom var det magiskt!

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Medlem

Finns redan det perfekta spelet.
kolla på filmen Avalon (http://www.imdb.com/title/tt0267287/)
Ett fps där man går in i en VR värld. Finns PVP och assvåra uppdrag. Du kan bli bestulen på allt du har och bli dödad. Du kan aborta ur en farlig situation men då kommer du må fysiskt illa i flera dagar och kan få en massa andra med (dvs straff för folk som drar en bubble-hs-quit)

Permalänk
Medlem

nån blandning av nfsu2, forza motorsport 3, gta iv, google maps, cs/cod4

eller kort sagt virituell verklighet där man kan göra allt

Visa signatur

| HAF932 | Ryzen 3700X @ 4,3 GHz | Gigabyte X570 Aorus Ultra | 32 GB G.Skill @ 3600 MHz | RTX 2070 @ 2 GHz | O2 + ODAC | MP600 1TB + 2x 2TB RAID 1 + 2x 2TB RAID 1 | Win10 Pro 64-bit |

Permalänk
Medlem

Ett the Fast and the Furious spel

Visa signatur

- Xbox One Series X -
- Mac Mini M1 -
- MacBook Pro 14 M3 Pro -
- iPhone 15 Pro -

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marabou
Ett Zombispel. Inte Resident Evil style eller L4D utan mer djupgående. MMORPG om man vill så. Vissa jobbar som soldater som försvarar mänskligheten mot havet av zombies eller andra som jobbar som forskare och försöker rädda mänskligheten genom att hitta läkemedel. Zombie viruset är dynamiskt och muteras med tidens gång och skapar vissa grupper av Zombis som kan "tänka", vissa som har mindre problemlösande möjligheter men de ska fortfarande vara gamla hederliga zombis som är slöa tills dess att de känner doften av friskt blod varpå de kan men måste inte gå in i frenzy på något sätt.

Om det inte ska vara ett MMORPG så kan det börja på olika sätt:
1. Du blir värvad till armeen och får uppdrag att vakta ett lagerkomplex för hemlig forskning. Det finns alltid andra intressen och vad som än är i lagret kommer ut och börjar infektera omgivningen. Obv att du klarar dig.

Vidare kan man få olika uppdrag att rensa specifika områden, rädda viktiga personer, Search and Rescue: helikoptersökning i storstadsområden efter överlevanden eller marktrupper för att göra själva räddningsarbetet.

2. Du är en forskare som jobbar med undersökning av en virussträng i DNA som är sövd. Ingen vet vad den gör då den inte har någon uppenbar uppgift. Bara att spinna vidare på något sånt, är inte helt insatt

3. Civilare, som har gått i pension, jobbat med någon slags forskning, Ex. professor i mental psykologi (take your pick).

4. Högre uppsatt politiker som ska ta itu med situationen samtidigt som den förvärras.

Finns så mycket som jag skulle älska om ett ordentligt zombielir som inte bara går ut på att spränga huvuden på zombies, även om jag gillar sånt. Men L4D är sådant men på fel sätt. Det ska vara som ett hav av zombies, inte waves där du själv måste välja vilken väg du tar för att komma till ditt mål istället för att det är en "bana". Det ska vara Downtown DC, eller t.om. Västerås

Tycker ett sådant spel inte ska baseras på någon riktigt stad. Men FYFAN vad kul det skulle vara!

Dessutom om det sved att förlora lite? Typ Zombie horde anfaller och det inte finns tillräckligt många spelare i zonen. Så måste spelarna ta tillbaka zonen för att kunna använda siten för fortsatt utveckling.

Spelarnas bidrag ska PÅVERKA omgivningen. Inte bara förse oss med repititiv mobgrind. Visst, du köper et spel 4 månader efter release och förutsättningarna ser kanske annorlunda ut än när spelet släpptes. Så länge det hålls genom en MAX och MIN gräns hade det fungerat. Dvs, minimum kan spelarna ha X av kartan, och max Y av kartan.

Behövs fler soldater och mindre forskare? Ta din forskare till bootcamp och träna upp dig till soldat och kör på. Sen kan du båda yrkena och hjälpa till där det behövs.

Oh! Och så kan man gå på Catch and Research runs med ett gäng kompisar. Typ, raids eller "instanser" utan instans zoner.

Ett gäng drar ihop och ska fånga en stor muterad jävla zombie för att ta till forskare. När zombien + X antal zomibes har lämnats in så låser man upp nya områden och nya vapen och vaccin för alla på servern.

Nä fan, nu spårade man ur totalt ^^

Visa signatur

Jodå... såatte.. nädå...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Blev inspirerad av ett par inlägg tidigt i tråden ang en alternativ verklighet, det hade varit riktigt schysst med ett GTA-liknande men friare online-spel med ett avancerat attributsystem som påverkar spelarens uthållighet och fysiska skick, skicklighet med skjutvapen etc men det ska inte skilja så mkt att spelare som lägger ner massor med tid i spelet blir överlägsna nybörjare, men de får ett litet övertag.

Spelvärlden ska vara en alternativ verklighet i nutid, där världskrigen aldrig ägt rum och istället andra konflikter, framförallt inbördeskrig, härjar i världen.

Ingenstans i spelvärlden är man egentligen säker förän man loggar ur genom att gå och lägga sig i sin säng och ens karaktär har bara ett liv, dör man så får man börja om på ny kula.

Man ska kunna spela både som rättsuppehållande karaktär(polis mm), neutral(arbetare, leverantör, sjukvård mm= de som håller världen i rullning, majoriteten ska vara av neutral typ) och som kriminell.

Det ska dock vara väldigt svårt att hålla sig gömd som kriminell och man ska inte kunna gå killingsprees på gatorna, neutrala karaktärer som ser ett brott begås ska kunna tillkalla polis och även kunna göra "citizens arrests".

Kriminella som döms får sitta inspärrade ett x antal dagar och kan under den tiden egentligen bara knyta kontakter, åka på däng om man inte passar sej och styrketräna.

Har länge tänkt på ett sånt här spel och det hade varit riktigt fräckt om det skulle dyka upp nån gång

EDIT: En annan viktig detalj som jag vill se är att karaktärer måste ha riktiga namn, man kan tex inte heta 1337n00bhaX0rz.
Alla måste inte heta Christian, men ni förstår kanske vart jag vill komma?

Hade varit GRYMT, troligen kommer det aldrig att komma alternativt om mååånga år.

Visa signatur

Intel 2500K | GPU? | MSI Z77A-GD45 | 8GB | Win 7 Pro 64

Permalänk
Avstängd

Ett stort mmofps där det råder ett krig mellan t.ex. 2 länder. Så gör man en karaktär i något av länderna. Så får man välja att bli marinkårsoldat, eller pilot osv. dessutom måste man gå med i eller skapa en squad. Spelet ska vara rankat som bf2 t.ex. Det ska vara en stor värld där fronten förflyttas i realtid. Omröstningar för vem som ska vara commander och andra ledare osv på community som är väl integrerad i spelet.

Det vore något!

edit: borde bli svårt att göra överraskningsanfall ifall någon golar, fast ifall endast squadsen som berörs vet om det så kanske det inte händer

Visa signatur

All datorprestanda kan jämföras i kronor och ören (kr/poäng). Exempel: Prestanda/krona på grafikkort | www.intrnet.se

Permalänk
Medlem

Två ord:
Battlestar Galactica.

...lägger till tre ord:
...som inte suger.

Visa signatur

Asus B550F - 5900X - TUF4080S - 32 GB DDR4 - NH-D15 - Define S - Samsung OLED G9 - LG OLED55CX
PlayStation 5 - Nintendo Switch - Wii U - RPi3
a silent computer is a glorious computer

Permalänk
Medlem

World of warcraft med mer klasser, och level ökas bara vart tredje år eller så, inte varje expansion. Sen snyggare grafik är ett måste.

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av michael123
Ett stort mmofps där det råder ett krig mellan t.ex. 2 länder. Så gör man en karaktär i något av länderna. Så får man välja att bli marinkårsoldat, eller pilot osv. dessutom måste man gå med i eller skapa en squad. Spelet ska vara rankat som bf2 t.ex. Det ska vara en stor värld där fronten förflyttas i realtid. Omröstningar för vem som ska vara commander och andra ledare osv på community som är väl integrerad i spelet.

Det vore något!

Det finns redan, det heter Battground Europe

Visa signatur

AMD X4 945ee @ 3,8 Ghz | Asus M3N-HT Deluxe | 8GB Corsair PC8500 | SLI: Asus + Gigabyte GTX 275 @ 696Mhz | 1TB+1TB Seagate 7200.12, Samsung F3 | X-Fi XtremeGamer | FD Define R2 | Corsair 750W | Dell 2209WA @ 75Hz | Windows 7 RC | www.minhembio.com/Camper | Datorn som Produktlista

Permalänk
Medlem

Trycka in en sladd i huvet (som i The Matrix) och spela en fotorealistisk militärsimulator :]

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aboya
Trycka in en sladd i huvet (som i The Matrix) och spela en fotorealistisk militärsimulator :]

Lumpen

Visa signatur

Sex kärnigt på modermodemet och ett gäng 680s i hårddisken

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majestic XII
Jag håller på en del med spelutveckling (hobby) och det jag är ute efter är att kunna skapa ett spel som får spelaren att känna riktig kärlek. Det kanske låter skumt men det är en av de svåraste designerutmaningarna man kan ge sig in på.

Man kan visa kärlek med cutscenes och sånt men problemet är hur man får den som spelar, personen bakom skärmen, att känna något för karaktären på skärmen som liknar kärlek. Inte "aha, nu är min karaktär kär i den här tjejen..." utan riktiga känslor som vi människor har till varandra Om man kommer på ett sätt att ta fram de känslorna så kan man använda dem i spel och missbruka dem till oändlighet.

Ja det lät inte som en lätt utmaning. Att bli riktigt kär i en karaktär i spelet och/eller att karaktären verkar kär i den som spelar.. hahah, jag blir yr jag bara tänker på det. Lycka till!

Permalänk
Medlem

Tjong,

Jag har länge velat ha ett PC-spel som ghost recon 1 el Rainbow 6: Rougue Spear fast otroligt grym grafik i 1:a persons vy där man kan se sina ben när man tittar ner osv osv.

Alltså ett frukansvärt realistiskt taktiskt spel, som även tillför extremt realistiska skademodeller. Verkligt blod i sammanhangen som kräver det.
Blanda in en gnutta av vad Soldier of Fortune 1 & 2 hade när det gäller våld.

Jag är så in i helvetes trött på alla jävla spel som ändå är våldsamma, men inte visar det på ett skrämmande sätt.
Ta GTAIV t.ex. som är galet våldsamt, men har de inte missat rätt mkt vad gäller våldet? Rosa blod? Inga ben, armar el huvuden som kan lossna...

Men nu till saken...

Den senaste R6: Vegas 2 är ju såååå jävla tråkigt och det är inte alls samma spänning som på Rogue Spear och Raven-Shield tiden.
En ren konsolport.

Listan för nästa R6 som INTE skall göras av UBI-soft:

- Grafikmotor som klarar av extremt detaljerade inomhus och utomhus-miljöer.
- Ljudmotor som ska funka som verkligheten. Alltså allt från naturljud, vapenljud, människoljud etc. etc. och att urskilja skott-ljud inomhus som utomhus samt distans. Får dock vara lite hollywood inspirearat, typ som ljuden i HEAT och Miami Vice och Collateral.
- Extremt tekniskt och funktionellt innovativt. Mkt inom vapenhantering och utrustningar, inte att man kan modifiera hur man ser ut utan att utrustningen verkligen är detaljerad och fyller sin funktion. Vapen-animeringar utan dess like och det ska kännas att man avfyrar sin pistol. Du ska tom. kunna känna krutröken och ångesten efter att ha satt 2 kulor i en annan mans bröst och huvud. Det är det jag menar med skrämmande.
- Ett väl utarbetat COOP-system online där man planerar liknande som i Arma II innan uppdraget skall utföras.
- Etc. etc. etc.

Ni andra får gärna hjälpa till och fylla i om ni är på samma spår som jag, för vart finns alla de bra taktiska spelen nu för tiden???????

Permalänk
Medlem

Turok 2 lir i ny dx11 version.
Half Life 3
Gothic 4 med betydlig större ( buggfri ) värld än föregående.

Permalänk
Medlem

Bilspels MMO med realistisk avancerad fysik och möjlighet att ändra på ALLT i bilen och även ladda upp egen konstruerade delar, bilar och dekaler. Den realistiska fysikberäkningen kommer göra att orimliga lösningar inte blir konkurrenskraftiga. Kostar såklart tid och spelvaluta att tillverkar och byta delar. Egenkonstruerade blueprints kan säljas i spelets Auktionssystem.

Miljö: alltifrån garage och bilshows-häng, till banor, landsvägar, strips osv. Med tävlingsserier och även uppdrag för att klara bättre licensnivåer. Där spelarens förmåga avgör om man klarar testet eller inte. Inte antal XP.

Visa signatur

i5-3570K@4.2GHz, Corsari-H55, MSI Z77A-GD65, Corsair 16GB DDR3-12800 CL9, MSI Gaming GTX 970, 250GB SSD, 2x1TB HDD, Corsair 850W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sam_h
Bilspels MMO med realistisk avancerad fysik och möjlighet att ändra på ALLT i bilen och även ladda upp egen konstruerade delar, bilar och dekaler. Den realistiska fysikberäkningen kommer göra att orimliga lösningar inte blir konkurrenskraftiga. Kostar såklart tid och spelvaluta att tillverkar och byta delar. Egenkonstruerade blueprints kan säljas i spelets Auktionssystem.

Miljö: alltifrån garage och bilshows-häng, till banor, landsvägar, strips osv. Med tävlingsserier och även uppdrag för att klara bättre licensnivåer. Där spelarens förmåga avgör om man klarar testet eller inte. Inte antal XP.

Fanns ett spel förr, Motorcity Online fast det gick åt skogen och servrarna stängdes ner. tråkigt när jag tänkte köpa det.

Kunde bygga custom motorer etc och sälja dem till andra spelare osv.

Visa signatur

Spela Arma II i Plutonstruktur
ARMA II - SWEDISH STRATEGIC GROUP

Permalänk
Avstängd

Ett nytt Vietcong med cryengine 3.

Visa signatur
Permalänk

Stalker spelen med bättre grafik, mer möjligheter att förändra karaktären,. Man borde kunna resa runt till städer för att göra mindre uppdrag och sälja/köpa saker. Att ha någon form av hus hade även varit soft, så man kan bygga någon koja ute på någon ö i ett radioaktiv träsk. Sedan ska spelet självklart förlängas till lim h->0 för 1/h

Visa signatur

"If you are really extreme, you never let informed facts or the scientific method hold you back from your journey to the wrong answer." (jayhall0315)
Celeron 352 @ 7822.8mhz 50k Vantage 40k 3Dmark06