Handla på Internet - butiker och information.

Permalänk
Medlem

Handla på Internet - butiker och information.

Tycker en tråd med bra onlinebutiker behövs, så jag gör en själv, ge gärna tips på bra ställen att handla på internet och jag ska försöka fylla på den mycket.

Ebay är världens största auktionssite, med flera miljoner användare. Ebay är välkänt och äger bland annat PayPal och Skype som dom försöker intergrera i auktionerna. Man ska dock vara försiktig på Ebay, då även dom med bra reputation (dvs rykte på svenska, man får poäng för varje lyckad auktion) kan vara lurendrejare. Helt klart det största utbudet, allt från nya till gamla produkter. Rekommenderas. OBS: Man måste vara 18 år för att registrera sig på Ebay.
Svensk sida: http://www.ebay.se (litet utbud).

Blocket är Sveriges största auktionssite. Blocket skiljer sig lite ifrån Tradera genom att man ej betalar via Tradera, utan i stället så gör man upp med köparen/säljaren, var/hur/när man ska betala eller få varan. Blocket har ganska stort utbud, men tyvärr är det många som luras på Blocket. Kostar att lägga ut anonser på Blocket men sidan är för i övrigt väldigt bra.

Tradera är en svensk auktionssite som numera ägs av Ebay. Tradera skiljer sig från Blocket genom att man betalar via Tradera och att man kan bjuda på olika saker. Alltså mer en "riktig" auktionssite. Tradera har ett mindre utbud än Blocket, och låg svindel faktor, men är också en välkänd svensk auktionssite. OBS: Du måste vara 18 år för att handla på Tradera.

Oberoende prishemsidor (dvs hemsidor som visar billigaste priser på produkter). Tyvärr så är många populära prissidor sponsrade och visar fel resultat. Men två som är oberoende är:

Kommer snart.

Mer att komma.

Permalänk

Man måste vara 18 på Tradera också.